Lezen met Mirjam #26 Februari 2022

Yes! Het is alweer bijna lente. Ik denk dat ik er niet eerder zo naar uit heb gekeken als nu, maar gelukkig ging het in februari sowieso al een stuk beter dan in januari. Ook wat lezen betreft. In dit blogbericht vertel ik je daar van alles over!

Langzamerhand kreeg ik mijn leesplezier weer terug deze maand, gelukkig lagen er ook een paar leuke boeken op de stapel. Ook heb ik voor het eerst in tijden weer een leesavond gehad, dit deed ik samen met Anna Laura. En zoals ik maandag al schreef lukte het me deze maand ook weer om af en toe een momentje rust te pakken en dan te lezen. Uiteindelijk heb ik in totaal 9 boeken gelezen!

Gelezen boeken

 • De bibliotheek van Parijs // Janet Skeslien Charles (hybride: fysiek boek, audioboek én e-book)
 • Hoogsensitieve personen in de liefde // Elaine Aron (e-book)
 • Het hart van de leeuw // Joanne Bischof (fysiek boek)
 • De grijze jager: het ijzige land // John Flanagan (fysiek boek // herlezen)
 • De grijze jager: De dragers van het eikenblad // John Flanagan (fysiek boek // herlezen)
 • Ver van huis // Ellie Dean (fysiek boek)
 • Een deur die altijd openstaat // Melissa Tagg (fysiek boek)
 • The Midnight Library // Matt Haig (fysiek boek // herlezen)
 • Onverdiend // Terri Blackstock (fysiek boek)

Favorieten
Mijn drie favoriete boeken (in willekeurige volgorde) deze maand waren:

 1. Het hart van de leeuw // Het vorige boek dat ik van Joanne Bischof las (De lange weg naar huis) vond ik enigszins tegenvallen, maar dit boek was echt prachtig. Het boek las fijn weg en ging over het circus. Ik las het boek ook naar aanleiding van wat Anna Laura en ik bespraken in deze aflevering van De eindeloze boekenkast.
 2. Een deur die altijd openstaat // Ik was alweer een klein beetje vergeten waar Als gebed de hemel raakt (het vorige boek in deze serie) over ging, maar dat was gelukkig niet heel erg voor het begrijpen van dit boek. Er komen steeds meer series waarin steeds een ander hoofdpersonage centraal staat en een hoofdpersonage uit een eerder deel de hoofdrol speelt. Ik vind het prima, want op die manier heb je toch steeds weer een uniek verhaal.
 3. The Midnight Library // Donderdag 24 februari hadden Anna Laura en ik ’s avonds een leesavond. Ik voelde me de hele dag al een beetje verdrietig vanwege het nieuws over de oorlog, dus besloot ik een van mijn favoriete boeken uit 2022 te herlezen. The Midnight Library (in het Nederlands verschenen als De Middernachtsbibliotheek) vind ik echt een perfect boek als je mentale gezondheid iets minder is.

Teleurstelling van de maand
Deze zat er niet tussen (gelukkig!), al heb ik nog wel wat gemengde gevoelens over De bibliotheek van Parijs, maar hier lees je later meer over in m’n mini-reviews.

Non-fictie
Ik las deze maand dus maar één non-fictie boek en daar had ik al een aardig gedeelte van gelezen in januari. Dat was hoogsensitieve personen in de liefde. Ik heb hier best veel van geleerd over mezelf en mijn relatie met J.

Book haul
Er kwam deze maand één boek bij in mijn kast, eigenlijk was dat niet helemaal de bedoeling. Maar er was een prachtige actie waardoor Land van stilte van Tessa Afshar voor slechts €15,00 verkrijgbaar was, dat was het enige boek dat ik nog nodig had om mijn Tessa Afshar collectie compleet te maken. Je begrijpt uiteraard dat ik die niet kon laten liggen. Ik hoop maar dat het verder goed gaat komen met mijn boekenbudget voor 2022. Omdat ik nu bij de boekhandel werk, krijg ik korting op de boeken die ik koop, maar ik hoop dat ik toch wel bij mijn principe blijf om niet te veel boeken te kopen.

Vooruitblik
Maart belooft een drukke maand te worden. Ik werk zowel bij het IKC als bij De Wedloop en ook wil ik mijn schrijfwerk niet compleet verwaarlozen. Ik heb geen idee hoe dat met lezen gaat. Het kan natuurlijk zijn dat ik juist extra veel lees om lekker te kunnen ontspannen, maar ik ga niet te veel van mezelf vragen. Als ik 7 boeken lees ben ik al helemaal blij. En hopelijk kan ik nog een keer een leesavond doen (wellicht weer met Anna Laura).

Heb jij veel kunnen lezen in februari?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.