Friends 4-ever // Hoofdstuk 105 // Norah

In het vorige hoofdstuk liepen Marit en Lily door Berlijn, ze waren allebei diep onder de indruk van alles wat ze hoorden en zagen. Zegt het je niks? Hier kan je het hoofdstuk teruglezen. Inmiddels zitten de buitenlandreizen er weer op en zijn de vriendinnen weer met elkaar herenigd op school, vandaag lees je daar meer over.

‘Hoe was het nou echt in Parijs?’ vroeg Ethan en hij keek haar plagend aan. ‘Zonder mij was het toch helemaal niet zo leuk?’
‘Jawel,’ zei Norah. ‘Misschien wel extra leuk juist.’ Ze stak haar tong uit naar haar vriend. ‘Want nu kan ik je alle foto’s laten zien en verhalen vertellen.’
Tot haar verrassing had Ethan gisteravond weer bij school gestaan om haar op te halen. Hij had haar thuis gebracht en daar was ze meteen in bed gedoken. Vandaag moest Ethan overdag werken, maar nu waren ze eindelijk weer samen.
‘Heb je me dan helemaal niet gemist?’ vroeg haar vriend.
Norah haalde haar schouders op. ‘Normaal zie ik je doordeweeks toch ook niet?’
‘Nee, dat klopt. Maar was er geen enkel moment dat je dacht: wat zou het leuk zijn als Ethan hierbij was?’
‘Je wilt gewoon heel graag horen dat ik je gemist heb, of niet?’ Norah keek haar vriend plagend aan.
‘Dat heb je helemaal goed geraden. Ik heb jou namelijk wel gemist. Iedere keer dacht ik: was ik maar in Parijs, de stad van de liefde, met Norah.’
Norah grinnikte. ‘Soms doe je wel heel overdreven, liefje.’
Ethan trok een sip gezicht. ‘Ik ben romantisch en dan zeg jij weer dat ik overdreven doe.’
Norah sloeg haar armen om Ethans nek en gaf hem een zoen. ‘Ik zeg niet dat ik het erg vind. Enne … we kunnen van de zomer wel een dagje naar Parijs gaan hoor, met de trein ben je er zo.’
‘Doen we,’ zei Ethan vastberaden en hij drukte zijn lippen op de hare voor nog een lange kus.

‘Nou … we hoeven ons niet meer af te vragen hoe het nu zit tussen Eva en Stan,’ grinnikte Lily. ‘Ik
ben blij dat het weer goed is tussen hen, wat er dan ook aan de hand was.’
‘Ik ook,’ zei Norah hartgrondig. ‘Het was echt sneu, Eva was heel verdrietig toen we naar Parijs gingen.’
‘Echt? Hadden ze ruzie?’
‘Ik weet het niet precies,’ antwoordde Norah voorzichtig, ze wist niet wat ze van Eva nu wel en niet mocht vertellen.
‘Stan was ook niet al te vrolijk op de heenweg,’ wist Marit. ‘Maar gelukkig is het weer goed tussen hen.’ Even bleef het stil, maar toen veranderde Marit het onderwerp. ‘Zeg Lily … ik heb nog een leuke foto van jou, die heb ik nog helemaal niet aan je laten zien.’
‘Wat dan?’ Lily klonk een beetje wantrouwend en Norah keek verbaasd van de een naar de ander.
Marit haalde haar telefoon tevoorschijn en ontgrendelde deze. Vervolgens duwde ze haar
telefoon onder Lily’s gezicht.
‘Nee! Hoe kom je hier aan?’
‘Van Kyle gekregen,’ antwoordde Marit grijnzend. ‘Dus … hoe zit dit eigenlijk?’
Nu was Norah nog verbaasder. Wat stond er op die foto?
Lily’s wangen werden vuurrood. ‘Eh … geen idee.’
‘Mag ik de foto eens zien?’ vroeg Norah nieuwsgierig.
Lily schudde haar hoofd, maar Marit had de telefoon al in haar handen gedrukt. Lily’s hoofd leunde op Arons schouder, ze sliep. Ook Aron leek in dromenland te zijn.
‘Wanneer is deze foto gemaakt?’
‘Donderdagavond,’ vertelde Marit. ‘We hadden een superlange stadswandeling gemaakt en Lily was moe, toch?’
‘Heel moe,’ antwoordde Lily. ‘Echt … wie daar ook gezeten had, ik was tegen zijn of haar schouder in slaap gevallen.’
‘Zeker weten? Ook als Corné er gezeten had?’ vroeg Norah plagend. Nu wierp Lily haar een vuile blik toe.
‘Als hij in de metro naast me kwam zitten stapte ik meteen op, dus dat kan niet. Maar je snapt wat ik bedoel.’
‘Nee, ik begrijp het niet.’ Norah kon het niet laten haar vriendin te plagen.
‘Dat het puur toeval is dat Aron daar zat.’
‘Nou … zo heel toevallig was dat nu ook weer niet,’ wierp Marit tegen. ‘Ik weet niet of je het in de gaten had, maar Aron deed echt zijn best om bij je in de buurt te zijn.’
‘Echt?’ Lily leek het niet te geloven.
Marit knikte ernstig. ‘Daar zou ik niet over liegen,’ zei ze.
‘O,’ was alles wat Lily toen zei.
‘Maar … er is dus niks tussen jullie?’
‘Nee,’ zei Lily. Haar wangen werden zo mogelijk nog roder. ‘Daar zou ík niet over liegen.’
‘Maar je bent wel verliefd op hem?’ vroeg Norah.
Nu haalde Lily haar schouders op, maar ze zei niets. Aan alles merkte Norah dat het wel zo was. Het liefst wilde ze Marit en Lily allerlei vragen stellen over de Berlijnreis. Was Aron echt zoveel in de buurt van Lily geweest? Had Marit ook iets aan hem gemerkt?
‘Hé schone slaapster!’ Aron voegde zich bij hun groepje en sloeg Lily op haar schouder. ‘Ben je nu wel weer uitgerust?’
Lily’s wangen konden niet nog roder worden, maar ze lachte verlegen.
‘Ja hoor. Jij?’
‘Ik ben zo fris als een hoentje,’ verklaarde hij.
‘Hoe was het in Parijs?’ Ook Kyle kwam bij hen staan.
‘Heel leuk,’ antwoordde Norah en ze begon enthousiast te vertellen. Kyle stelde af en toe wat vragen. Ondertussen hield Norah Lily en Aron in de gaten, die verwikkeld leken te zijn in hun eigen gesprek. Kwam het door wat Marit zojuist had verteld en de foto die ze gezien had, of waren Lily en Aron echt dichter naar elkaar toegegroeid?

’s Avonds dacht ze nog steeds na over Aron en Lily, hoe fantastisch zou het voor Lily zijn als het nu wel wat werd. Ze was al zo lang verliefd op Aron! Norah geloofde niet dat Lily ooit niet verliefd was geweest op Aron. Zelfs toen ze wat met Corné had was hij er altijd geweest, daar raakte ze steeds meer van overtuigd. Kwam Lily er maar eerlijk voor uit wat ze voor Aron voelde. En belangrijker nog, was hij maar duidelijk. Haar telefoon trilde, zou Ethan dan eindelijk gereageerd hebben op haar appjes? Haar korte moment van teleurstelling verdween toen ze zag dat het bericht afkomstig was van Aron.
Ha Norah, gekke vraag misschien, maar een tijdje geleden vertelde Lily me dat ze gestalkt werd door haar ex. Weet jij of hij dat nu nog steeds doet? Toen ik er vandaag naar vroeg reageerde ze een beetje vreemd en ik maak me zorgen.
Dit was toch zo duidelijk als wat? Aron was ook verliefd op Lily!
Ik weet het niet, heb haar er al een poosje niet meer over gehoord. Misschien is hij wel gestopt. Hoe dan ook … je zou haar kunnen helpen 🙂
Hoe dan?
Haar hart bonsde toen ze een berichtje terug begon te typen. Was het wel goed om zich hiermee te bemoeien? Tja … ze had er echt genoeg van dat Aron en Lily om elkaar heen draaiden, het was tijd voor verandering!
Door eerlijk tegen haar te zeggen wat je voor haar voelt.

Wat denk jij: is het slim van Norah om zich hiermee te bemoeien?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

  1. Oei, lastige vraag! Eerlijk gezegd zou ik het niet zo leuk vinden als 1 van mijn vriendinnen er mee zou gaan bemoeien, maar ja, Lily en Aron zijn al heel lang een beetje met elkaar, dus ik snap wel dat Norah dat doet. Ik wacht in spanning af 🙂

    1. Ik snap heel goed dat jij dat niet zo leuk zou vinden, ik zou precies hetzelfde vinden. Maar we gaan zien wat er gaat gebeuren 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.