Nieuws #9 Publicatie ‘De liefdesformule’ boek 1

Vergeet Blue Monday! Vandaag is mijn eerste feelgood voor volwassenen verschenen: Vereenvoudigde breuk, het eerste deel in de serie De liefdesformule. In dit bericht vertel ik je alles over de ins en outs van dit verhaal.

Het plan
Eerlijk is eerlijk, twee weken geleden had ik mezelf niet kunnen voorstellen dat ik dit dwaze plan daadwerkelijk kon uitvoeren. Ik moest het verhaal nog herschrijven en daarna ook op een goede manier in een e-bookformat stoppen, want ik wilde het wel anders aanpakken dan bij mijn eerste e-book, Het braafste meisje van de klas. Toch is het me gelukt en daar ben ik heel erg blij mee. Maar goed, waar gaat het verhaal nu eigenlijk over?

Vereenvoudigde breuk // Flaptekst
Het schooljaar kan niet slechter beginnen. Vanwege personeelstekort wordt Eline Snel niet alleen de wiskundedocent, maar ook de mentor van een vervelende havo 2 klas. Tot overmaat van ramp verbreekt haar vriend Daniël in de eerste schoolweek hun relatie. Terwijl Eline zich door haar liefdesverdriet heen laveert, maken ruziënde leerlingen, klagende collega’s en veeleisende ouders het haar niet makkelijk. Kan Eline het tij nog keren, of zijn sommige breuken ook voor haar te ingewikkeld?

Cover
Ook deze cover heb ik met behulp van Canva gemaakt. Het is misschien geen meesterwerk zoals je in boekhandels ziet liggen, waar een team van grafische vormgevers aan te pas komt, maar daar had ik het budget dan ook niet voor. Toch vind ik het eindresultaat best tof (zeker met de covers van de volgende delen erbij, maar die ga ik nog niet laten zien).

Volwassenen
Officieel staat dit boek gelabeld als ‘voor volwassenen’, maar dat betekent niet dat jongeren het niet kunnen lezen. Ik denk dat het juist wel grappig is, omdat je ook iets leest over de andere kant van het leven op school, namelijk dat van docenten. Veel daarvan is gebaseerd op mijn eigen ervaring als docent, al zijn de situaties in dit boek natuurlijk verzonnen.

Het boek is ‘neutraal’, om het zo maar te noemen. Er komt geen christelijke boodschap in naar voren en ook het geloof komt niet ter sprake. Uiteraard gebeurt er ook niets wat tegen mijn persoonlijke normen en waarden ingaat, dus ik denk zelf dat iedereen dit boek kan lezen.

Waarom?
Waarom heb ik een e-book in eigen beheer uitgegeven? Aankomende vrijdag hoop ik hier in een video uitgebreider op in te gaan, maar ik kan er hier ook kort wat over zeggen. Het is eigenlijk heel simpel, mijn boodschappen zijn niet gratis. Al meerdere keren schreef ik dat schrijven geen vetpot is, maar er zijn zeker manieren om je inkomsten te vergroten. E-books publiceren is er daar een van. Je hebt geen hoge kosten en kunt een e-book al voor een klein bedrag aanbieden. Voor jou is het de prijs van een kop koffie buiten de deur (€2,99), voor mij kan een opstapeling het verschil maken in de supermarkt.

Waar kan ik het boek kopen?
Het e-book is te koop via Kobo en gratis te lezen met een Kobo Plus abonnement, dat kan door op deze link te klikken. Ik wil binnenkort ook kijken naar andere platformen en eventueel een eigen webshop gekoppeld aan mijn eigen website. Maar voor dat laatste geldt dat ik nog goed moet uitzoeken of het gezien de kosten de moeite waard is.

Boek 2 & 3
Op dit moment werk ik hard aan het tweede en derde deel van De liefdesformule. Deel twee zal, als alles goed gaat, maandag 19 februari verschijnen en het derde deel ergens in maart (datum volgt nog).

Voor nu wens ik je heel veel plezier bij het lezen van Vereenvoudigde breuk!

Liefs,

Mirjam

PS: De winnaars van de pen krijgen vandaag persoonlijk bericht van mij!

Kom me volgen op social media

10 Comments

  1. Leuk, alleen ben ik een papierlezer en is kobo voor mij niet bereikbaar. Maar er komt vast wel een mogelijkheid om het te lezen. Ben wel benieuwd.

    1. Het hangt er een beetje vanaf hoe het gaat, maar ik heb inmiddels al veel verzoeken gekregen om de boeken ook op papier uit te geven. Voor nu is de financiële investering te veel, maar wie weet kan ik over een tijdje wel een papieren versie uitgeven van de drie boeken in een, dat lijkt me zelf wel erg gaaf namelijk!

    1. Ja, dat is nu haalbaar (hoewel, deel 2 en 3 zijn nog niet af, dus ik moet wel doorwerken). Maar daar ben ik zelf ook erg blij mee en vind ik heel leuk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.