Persoonlijk #24 Een nieuwe baan?

Huh? Alweer een blogje die niets met lezen te maken heeft? Dat hoort niet op donderdag hoor! Oordeel niet te snel, de blog van vandaag heeft namelijk wél met lezen te maken! Hoe dan? Dat ontdek je door … verder te lezen 😉

De afgelopen maanden schreef ik al regelmatig dat er in de toekomst het een en ander zou gaan veranderen. Ik kon echter geen details geven omdat er nog veel onduidelijk was en mijn collega’s nog geen idee hadden van de te nemen stappen. Ik vond het geen goed idee dat ze het op mijn blog zouden lezen voordat ze op de hoogte waren gesteld. Voor zover ik weet zijn nu de mensen die het moeten weten op de hoogte, dus kan ik het met een gerust hart hier delen. Maar voor het complete verhaal gaan we even terug naar november 2021.

November 2021
Deze maand had ik een gesprek met mijn baas, onder andere over de transitie die het LCJ ging maken naar het IKC. Een van de veranderingen was dat mijn functie eigenlijk niet langer parttime ingevuld kon worden, in ieder geval niet met maar 20 uur in de week. Maar … ik zag het niet zitten om fulltime (of 32 uur per week) te gaan werken, dit heb ik eerder gedaan en was geen succes. Ik gaf in het gesprek aan dat ik in januari met de redacteursopleiding ging beginnen en ook mijn eigen bedrijf wilde starten volgend jaar. Eventueel was het mogelijk om als ZZP’er projectmatig voor het IKC te gaan werken, naast andere (schrijf)werkzaamheden.

Januari 2022
Aan dat idee hield ik me een hele tijd vast, maar in januari 2022 voelde ik me regelmatig niet fit. Dat kwam ook door een glutenfout (wat eigenlijk een heel lang en ingewikkeld probleem bleek te zijn), maar alle stress hielp ook niet echt. Ik kon de vinger er niet echt op leggen wat nu het probleem was, maar dingen voelden niet goed. Ik vroeg me af of het door de stress kwam van alles wat erbij komt kijken als je een eigen bedrijf opricht en ik denk dat het er wel (deels) mee te maken had.

Nieuwe baan?
Eind januari kreeg ik echter nieuws over De Wedloop wat alles totaal veranderde. De huidige eigenaren (Erik en Elise) gaan per 1 maart stoppen en de nieuwe eigenaar was op zoek naar personeel. Ik had in september 2021 laten vallen dat het werk in de boekwinkel mij wel leuk leek, dus Elise gaf mijn naam door aan de nieuwe eigenaar. 4 februari had ik een kennismakingsgesprek en 7 februari kreeg ik het definitieve aanbod. Daar hoefde ik niet lang over na te denken…

7 februari had ik ook weer een gesprek met mijn baas. Ik vertelde hem over het aanbod in de boekhandel, wat ik best wel spannend vond om te doen. Gelukkig was mijn baas vooral heel erg blij voor mij!

En nu?
Ik ga per 1 maart aan de slag als verkoopmedewerker in De Wedloop. In eerste instantie voor zo’n 10-12 uur per week (de ene week meer dan de andere). In maart heb ik een dubbele baan, want ik moet ook mijn werk bij het LCJ/IKC afronden en overdragen. Al met al wordt het een spannende tijd en ik verwacht dat m’n schrijfwerk in maart op een laag pitje zal staan. Het enige wat ik van mezelf hoef te doen zijn de opdrachten voor m’n opleiding (en de lesdagen), dan is alles wat ik verder voor elkaar krijg mooi meegenomen!

En dat eigen bedrijf dan?
Dat gaat er wel komen, maar later dit jaar. Het liefst wacht ik tot ik mijn opleiding redactie heb afgerond, dat zal in juli of augustus zijn. Ik ben van plan om daarnaast zeker in de boekhandel te blijven werken, op die manier heb ik een vast inkomen naast mijn schrijfwerk, maar ook omdat het gewoon ontzettend leuk is.

Natuurlijk vind ik dit allemaal erg spannend, maar ik ga me daar niet door laten tegenhouden!

Zie ik jou een keer in De Wedloop?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Heel erg leuk! En een goede beslissing! Overigens kun je in een job “tussen de mensen” in de boekwinkel dus, weer veel inspiratie voor schrijfwerk opdoen. Ook omdat je daar niet met schrijven bezig bent. Succes met de drukke maartmaand!

  2. Wat superleuk voor je! Ik denk, ook al ken ik je niet (zo) goed, dat het perfect bij je past! En het past perfect bij je ¨andere baan¨, denk ik… Ik denk niet dat ik heel snel in de Wedloop kom, aangezien ik in Zuid-Holland woon 😉 Superveel suc6 met je nieuwe baan, en met je opleiding natuurlijk!

    1. Dankjewel 🙂 En vrijwel iedereen zegt dat deze baan echt perfect bij me past, daar hoef je me niet eens heel goed voor te kennen blijkbaar 😉 En je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, je bent in ieder geval van harte welkom in De Wedloop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: