Auteur uitgelicht #20 Becky Wade

Meestal heb ik de auteurs die ik uitlicht op mijn blog nog nooit ontmoet, maar voor de auteur waar ik vandaag iets meer over deel geldt dat niet. Begin juni heb ik Becky Wade persoonlijk ontmoet, ik mocht voor haar tolken op de bijeenkomst van Leeslievelings. Het leek me daarom leuk om ook iets meer over haar te vertellen op m’n blog.

Hoe is het leven van deze auteur tot nu toe verlopen?
Becky werd geboren in California, maar woont inmiddels in Texas. Tijdens haar studie in Texas ontmoette ze namelijk haar man en dit jaar zijn ze 30 jaar getrouwd (dat was de reden dat Becky Wade een toer maakte door Europa). Omdat haar man drie jaar lang op een Caribisch eiland werkte en Becky niet zo goed wist wat ze met haar tijd moest doen, begon ze met schrijven. In eerste instantie publiceerde ze drie romantische boeken voor de algemene markt, dus geen christelijke boodschap in het verhaal. Toen ze moeder werd stopte ze met schrijven, maar na zeven jaar begon het toch weer te kriebelen. Tijdens de meet & greet vertelde Becky dat ze zeker wist dat het God was die haar een duwtje gaf om weer te gaan schrijven. Nog steeds schreef ze romantische verhalen, maar nu met een duidelijke, christelijke les erin voor de christelijke markt. Inmiddels heeft ze aardig wat boeken op haar naam staan en schrijft ze nog steeds verder. Samen met haar man heeft ze drie kinderen (waarvan ik er ook twee ontmoet heb) en ze geniet iedere dag van het schrijven.

Hoeveel boeken heeft ze geschreven en hoeveel heb ik er daarvan gelezen?
Hoeveel boeken Becky precies heeft geschreven vind ik lastig te zeggen. Een aantal dikke romans, maar ook aardig wat novelles in ieder geval (die kwamen twee jaar geleden goed van pas). Elk boek dat in het Nederlands is verschenen heb ik in ieder geval gelezen, behalve Ga met me mee, het slotdeel van de Misty River serie. Daar ben ik trouwens wel het meest nieuwsgierig naar. Een aantal boeken uit series moeten nog vertaald worden en ik heb goede hoop dat dat ter zijner tijd gaat gebeuren.

Welke boeken zijn favoriet?
Ik geniet van de heerlijke feelgood, maar ook de details die Becky toevoegt zonder dat het saai wordt, maar ik denk dat mijn favoriete boek van haar nog wel Blijf bij me is. Het heeft een heel serieuze ondertoon en een wijze les. Tegelijkertijd wil ik ook niet kiezen en heb ik nog geen een boek van Becky Wade gelezen die ik minder vond.

Hoe inspireert deze auteur mijn leven?
Tijdens de meet & greet vertelde Becky over haar weekindeling. Gemiddeld schrijft ze misschien maar twee of drie uur per dag aan een verhaal, de rest is voor administratieve taken en om met haar gezin door te brengen en toch slaagt ze erin elk jaar een boek uit te brengen. Dat vond ik zelf lang zo gek niet klinken – zeker niet als ik met behulp van 5,000 words per hour in twee of drie uur een behoorlijke wordcount kan neerpennen. Wat ik ook heel mooi vond is dat Becky in een van de boeken die ze signeerde schreef: God bless your writing. Sowieso hoe ze schreef dat ze ervan overtuigd was dat God haar weer aan het schrijven zette, haar openheid vond ik bijzonder. Als ik zelf terugkijk zie ik ook duidelijk dat God me in de richting van het schrijverschap heeft geduwd en ik probeer er net zo open over te zijn als Becky Wade.

Heb jij weleens een boek van Becky gelezen?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

    1. Pfoe, da’s een lastige vraag. Zelf zei Becky Wade bij haar bijeenkomst dat ze zo schrijft dat zowel oude oma’s als tieners het met een gerust hart kunnen lezen. Het is ook een beetje waar je zelf aan toe bent. Ik zou zeggen vanaf een jaar of 14, 15…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.