Persoonlijk #36 31 avonturen in m’n nieuwe levensjaar

Hiep, hiep, hoera! Vandaag mag ik 31 kaarsjes uitblazen. Het voelt een tikkeltje bizar om deze leeftijd bereikt te hebben, maar ik ben vooral heel dankbaar. In de afgelopen jaren heb ik superveel avonturen beleefd en ik ben van plan om nog veel meer avonturen te beleven. In dit bericht deel ik 31 kleine en grote avonturen die ik dit levensjaar hoop te beleven, maar het is niet per se een bucket list. Als het me niet lukt om een bepaald doel te halen, dan proberen we het volgend jaar gewoon opnieuw 😉

 1. Op vakantie naar Tenerife, we hebben nog niets geboekt, maar waarschijnlijk gaan Jaap en ik dit jaar op vakantie naar dit prachtige eiland.
 2. Om die reden wil ik dit jaar vorderingen maken met mijn ‘cursus’ Spaans. Afgelopen jaar, toen ik op Gran Canaria was, ben ik begonnen met Spaans leren met behulp van Duolingo. Ik kan inmiddels wat basic zinnetjes zeggen en ik wil graag iedere dag oefenen, zodat ik op Tenerife wellicht ook e.e.a. kan zeggen.
 3. Op Tenerife wil ik graag de vulkaan bezoeken, vanaf Gran Canaria zagen we deze liggen en het lijkt me tof om daarheen te gaan.
 4. Ook wil ik naar een waterpark op Tenerife, als we er dan toch zijn, wil ik ook deze belevenis meepakken.
 5. Wat mij ook heel tof lijkt, is weer een keer naar Woking (Engeland), waar ik een aantal zomers als au pair heb gewerkt. Op mijn bruiloft heb ik Lindi en Eugene weer gezien en ik kan niet wachten om naar ze toe te gaan om alle foto’s te laten zien.
 6. En we zijn nog niet klaar met alle reizen, want ook dit jaar lijkt het me tof om Anna Laura op te zoeken in Bratislava.
 7. Wat ik ook heel graag weer wil doen is snowboarden. Ik weet niet of het voor mijn 32e verjaardag gaat lukken, maar ik hoop het wel!
 8. Ook wil ik veel fietstochten maken. Vorige week kwam eindelijk mijn nieuwe fiets en hij fietst heerlijk, dus dat wordt van de zomer veel eropuit gaan, naast de gebruikelijke fietstochtjes naar mijn werk.
 9. Ook wil ik veel wandelen, ik wil namelijk 2500 kilometer lopen. Dat is iedere dag in ieder geval 10.000 stappen. Meer kilometers zijn altijd welkom.
 10. Ik wil een keer uit eten gaan. Dat is voor mij écht een avontuur en iets waar ik meestal best wel tegenop zie i.v.m. het glutenvrije dieet. Maar ik wil het toch wel een keertje proberen.
 11. Ook wil ik graag weer een keer schepijs eten. Er komen steeds meer ijssalons die glutenvrije hoorntjes hebben en ook hun ijsschep schoonmaken voordat ze een glutenvrij hoorntje bedekken met ijs. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst schepijs heb gehad, dus het lijkt me heerlijk!
 12. Mijn manuscript van Lichtstad naar een uitgever sturen. Dit doel staat ook op mijn jaardoelenbingo, maar voelt voor mij echt als een avontuur. Het is inmiddels al 4 jaar geleden dat ik het idee kreeg voor dit boek en in veel opzichten voelt het als een debuut, dus het is reuze spannend.
 13. Een boek publiceren, ja, dat gaat sowieso gebeuren, maar ik wilde het toch op deze lijst zetten.
 14. Ik ben al bijna anderhalf jaar bezig met het haken van een deken en die wil ik graag afmaken. Het is een tweepersoonssprei voor het bed van Jaap en mij. Ik begon een jaar voordat we trouwden, in de hoop dat-ie dan af zou zijn, maar dat schiet nog niet echt op.
 15. Ik wil ook zwemmen in de zee, de kans is groot dat dit ook op Tenerife gebeurt, maar misschien lukt het al eerder.
 16. Ook wil ik een keer naar een spa voor een welnessdagje.
 17. En ik wil zelf een blouse naaien. Ik heb een heel leuk stofje daarvoor, maar ik wil nog wel iets meer ervaring krijgen voor ik me daaraan ga wagen.
 18. Ik wil een leuk bedrag voor ons huis sparen. Jaap en ik willen graag een huis kopen en daarvoor hebben we een mooi spaardoel gesteld, alles wat je zelf in kan leggen en niet hoeft te lenen is mooi meegenomen. Het lijkt me tof om daar dit jaar al een flink percentage van te sparen (hoeveel houd ik wel voor mezelf hoor).
 19. In de zomer iedere week een avondwandeling bij de Goudsberg maken, dat zit op fietsafstand van ons huis en ik vind het er prachtig. Zo jammer dat het in de winter zo vroeg donkere is.
 20. Ook wil ik wat vaker naar de spelletjesclub, en met vaker bedoel ik minstens 3 keer (maar het liefst nog vaker). Op de derde vrijdagavond van de maand is in Barneveld een spelletjesclub (Bronveld) en daar ging ik vroeger iedere maand heen. Nu lukt dat helaas niet altijd, maar ik wil het dus wel weer vaker doen.
 21. Op schrijfgebied wil ik 3 nieuwe manuscripten schrijven, dat is denk ik wel haalbaar (ik heb in 2024 al twee manuscripten geschreven, in twee maanden tijd, dus in theorie zou veel meer mogelijk moeten zijn ;-))
 22. Ik wil een keer naar een klimbos, voor mijn vrijgezellenfeestje zijn we naar een indoor klimbos geweest en dat was heel erg leuk. Ik ben al wel vaker geweest hoor, vind het een toffe, sportieve manier van in beweging zijn.
 23. Over sporten gesproken: ik wil wekelijks trampolinespringen, ik heb zelf een mini trampoline, dus dat moet lukken.
 24. In diezelfde lijn: Ik wil een gezond gewicht bereiken/behouden. Sinds anderhalf jaar lukt op gewicht blijven me niet zo meer, ze zeggen dat je stofwisseling na je 30e anders is, maar ik wil zelf alles op alles zetten om een gezond gewicht te krijgen en dan zo goed mogelijk te behouden.
 25. Ik weet nog niet precies welk concert, maar ik wil er een bezoeken.
 26. Het lijkt me ook heel leuk om een escaperoom te doen.
 27. Ook wil ik een cursus voor Notion doen, ik gebruik deze app heel veel om mijn schrijfwerk te plannen, maar ik haal lang niet alles eruit wat erin zit. Er zijn verschillende videocursussen (en vaak ook gratis), dus dat lijkt me wel leuk.
 28. En ik wil een mini moestuin beginnen. Ik wil niet te veel in één keer doen, want volgens mij ga ik de boel dan vooral verwaarlozen. Maar ik wil wel graag wat aardbeienplanten, tomaten en bijvoorbeeld kropsla, zodat we ook een beetje uit eigen tuin kunnen eten
 29. Of het echt een avontuur is, valt te betwisten, maar ik wil proberen om iedere week iets nieuws te doen. Dat kan een nieuwe fietsroute ontdekken zijn, een nieuw recept proberen, of een nieuwe sportactiviteit doen. Ik wil dit ook bijhouden, dus wellicht kan ik dan over een jaar, vlak voor mijn 32e verjaardag, er meer over vertellen.
 30. Ik ben ooit begonnen aan een cursus gebarentaal, maar heb dit toen niet volgehouden. Toch wil ik het wel weer oppakken. Mijn moeder is namelijk slechthorend (geboren) en haar gehoor gaat langzaam achteruit. Het lijkt me fijn om toch met haar in gesprek te kunnen blijven!
 31. En ik wil graag 100 e-books verkopen, dus als je Vereenvoudigde breuk of Een kans op romantiek nog niet in je e-book collectie hebt: bestel ze gauw (en geef mij een leuk verjaardagscadeautje ;-))

Welk avontuur wil jij binnenkort gaan beleven?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

10 Comments

   1. Nogmaals van harte. Heel erg leuk deze lijst. Ik ben vooral heel benieuwd naar het punt ‘elke week iets nieuws’ en hoop dat je ons op de hoogte gaat houden.

    1. Nog bedankt voor je felicitatie 🙂 En bedankt voor het idee waar je me op hebt gebracht, je leest het resultaat maandag 8 april 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.