Project uitgelicht #9 Mijn Camp NaNoWriMo juli 2022 project

Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar ik vond het wel weer tijd voor een blog waarin ik een project uitlicht anders dan Project De stad. Omdat we midden in Camp NaNoWriMo zitten leek het me leuk je wat meer te vertellen over dit project. Dat heb ik pas al gedaan in een video en als je me op Instagram volgt zal je er vast al het een en ander over weten. Maar het leek me toch leuk om er ook een afzonderlijke blog over te maken.

Ik schrijf dit bericht aan de hand van een paar standaardvragen die ik heb opgesteld om een project uit te lichten. Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust in een reactie, dan kan ik ‘m (hopelijk) beantwoorden.

 1. Wat is de titel of werktitel van het verhaal?
  Momenteel heb ik nog totaal niet nagedacht over een eventuele titel en heb ik het standaard over Rachel en Thomas als ik het over dit project heb. Nu vind ik dat de meest afgezaagde titel voor een boek, dus het zal vast nog wel iets anders worden. Maar als werktitel werkt het prima.
 2. Wie is of wie zijn de hoofdpersonages?
  Tja, aan de hand van de vorige vraag zal het niet heel moeilijk zijn om deze vraag te beantwoorden. Rachel is het hoofdpersonage (je leest het verhaal uit haar perspectief). Je kunt haar kennen uit Lijmen, Chaos en Time-out. De kans is aanwezig dat ze ook genoemd is in No fear, maar daar speelt ze helemaal geen rol in het verhaal.
 3. Waar gaat het verhaal over?
  Rachel heeft net havo-examen gedaan en begint aan haar eerste jaar op de pabo. Het begin van het verhaal heeft dus overlap met de gebeurtenissen uit Time-out. Het is voor haar best wel wennen en bepaalde omstandigheden zorgen ervoor dat ze misschien wel iets te veel van zichzelf vraagt. Dat is echt alles wat ik je er op dit moment over ga vertellen (en ik vind het al aardig wat).
 4. Wat is de status van dit verhaal?
  Op het moment dat ik deze blog schrijf ben ik druk bezig met de hoofdstukindeling, maar ik heb een tijdje terug ook al het eerste hoofdstuk geschreven. Hopelijk heb ik tegen de tijd dat jij dit leest al minstens 10.000 woorden extra op papier staan, dat is wel wat nodig is om op schema te zijn met Camp NaNoWriMo.
 5. Wanneer begon ik met dit verhaal?
  Al tijdens het schrijven van Time-out (zomer 2018) kreeg ik ideeën voor een verhaal over Thomas en Rachel. Het waren slechts wat vage ideeën en omdat ik een paar maanden later het idee voor de Samen! serie kreeg verdween het helemaal naar de achtergrond. Toch begon het de laatste tijd steeds meer te kriebelen en een maand geleden ben ik dan echt begonnen met alles op papier zetten (hoewel ik al verschillende gebeurtenissen en verhaallijnen had bedacht) en voor ik het wist stond de hele hoofdstukindeling er.
 6. Wanneer hoop ik het af te ronden?
  Ik hoop de eerste versie eigenlijk deze maand nog af te krijgen. Het is misschien wat veel gevraagd, ik schat dat het verhaal tussen de 50.000 en 60.000 woorden gaat krijgen, maar ik zou het wel heel erg tof vinden! Het voelt ergens wel vreemd om weer een Young Adult te (gaan) schrijven, het is echt al lang geleden dat ik dat deed. De Samen! serie valt officieel niet in het Young Adult genre, en No fear had zo’n bizar schrijfproces dat ik ‘m ook niet echt meetel. Als alles goed gaat hoop ik dat het boek in het najaar van 2023 beschikbaar is voor iedereen (duurt lang, weet ik. Sorry).
 7. Wat zijn mijn plannen met dit verhaal?
  Ook dit verhaal hoop ik op te sturen naar De Banier en ik hoop zelfs dat het me lukt om dat dit jaar nog te doen, maar als het januari of februari 2023 wordt is dat ook geen probleem.

Heb jij zin om het verhaal van Rachel en Thomas te gaan lezen?

Liefs,

Mirjam

P.S: Het was eigenlijk de bedoeling dat mijn jaardoelen-update online kwam, maar door omstandigheden heb ik dat bericht uitgesteld tot volgende week.

4 Reacties

 1. Jaa!!! Ah, kun je echt niet ietsiepietsie meer vertellen? Ben zoo nieuwsgierig 🙂 Maar ik wens je heel veel succes, heb ik vast al een keer eerder gezegd maar maakt even niet uit 🙂 En het najaar van 2023, klinkt inderdaad nog heel ver weg (zeker nu ik besef dat ik dan 14 ben :P) maar ik denk dat het het zo is!

  1. Nee, sorry. Kan echt even niet 😉 Haha, het klinkt inderdaad heel ver weg, maar de ervaring leert dat de tijd snel gaat. Helaas, want ik ben dan al 30 :o. Maar gelukkig komt volgend jaar in het voorjaar het nieuwe deel in de Samen! serie uit, dus dat maakt het lange wachten nog meer de moeite waard denk ik.

  1. Wat leuk om te horen! Inmiddels heb ik het verhaal al herschreven en als alles goed gaat komt het dit najaar uit als boek, dus dan kan je het ook lezen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: