Lezen met Mirjam #30 Juni 2022

Hang de vlag uit, pak je feesthoed uit de kast: ik ben uit mijn maandenlange reading slump en geniet weer van boeken lezen. Dat laatste ging de afgelopen maanden nog niet van een leien dakje, maar ik heb het gevoel dat ik weer op mijn oude niveau begin te komen. Misschien ligt het ook wel aan het mooie weer, dat ik meer zin heb om de tijd te vergeten met een boek. Hoe dan ook, ik las in juni weer een flink aantal (leuke) boeken waar ik je in dit bericht meer over wil vertellen.

Ik heb echt weer tijden achter elkaar kunnen lezen en zelfs een soort van leesavondje gehad in juni. Alleen de popcorn ontbrak en ik heb niet de héle avond gelezen, maar het gaat dus echt de goede kant uit. In totaal las ik 11 boeken. Ik begin weer een beetje op schema te lopen met m’n challenge en dat is alleen maar mooi. Deze boeken las ik in juni:

 • Dans met me // Courtney Walsh (fysiek boek)
 • Een tijd om nooit te vergeten // Jennifer Robson (fysiek boek)
 • Wereldspionnen // James Ponti (fysiek boek)
 • Bramenweelde // Irene Hannon (fysiek boek)
 • Garden City // John Mark Comer (fysiek boek // herlezen)
 • Morgenlicht // Deborah Raney (fysiek boek // herlezen)
 • Geld en go€d // Alain Verheij (audioboek)
 • How to stop time // Matt Haig (fysiek boek)
 • Niets ontgaat ons // Janke Reitsma (fysiek boek)
 • De nacht die mijn leven voorgoed veranderde // Lody van de Kamp (fysiek boek)
 • De Grijze Jager: losgeld voor Erak // John Flanagan (fysiek boek // herlezen)

Favorieten
Het was best lastig om favorieten te kiezen, maar omdat ik als regel heb dat ik herlezen boeken niet als favoriet mag kiezen (behalve als ik echt alleen maar stomme boeken heb gelezen), werd het toch iets makkelijker. Drie favorieten (in willekeurige volgorde)

 • Bramenweelde // Tja, elk boek uit de Hope Harbor serie wordt door mij als favoriet bestempeld, dus zo heel moeilijk was deze keuze niet. Het was een heerlijk verhaal, met ook wat twists die ik niet zag aankomen, al vond ik de aantrekkingskracht wel een beetje too much in het begin.
 • Een tijd om nooit te vergeten // Het is weer een heel ander genre, maar ik vond het wel een prachtig boek om te lezen. De verhaallijn zat goed in elkaar en ik waande me echt in het naoorlogse Engeland. Een uitgebreide recensie volgt snel
 • Dans met me // Ook van dit boek volgt binnenkort een uitgebreidere recensie, maar ik vond het echt een fijn boek om te lezen.

Non-fictie
Deze maand las ik twee non-fictie boeken (nu ja: ik luisterde er een, maar dat telt gewoon). In Garden City was ik in mei al begonnen en vond ik weer fantastisch, misschien lees ik dit boek wel elk jaar in juni. Ook Geld en go€d zou ik mensen aanraden, gelovig of niet. Het biedt een goed inkijkje hoe we met de aarde zouden moeten omgaan, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen.

Teleurstelling van de maand
Dat was Niets ontgaat ons van Janke Reitsma. Ik wilde hier een recensie over schrijven, maar ik twijfel nog. Enerzijds deel ik liever geen negatieve recensies, maar anderzijds wil ik het ook gewoon realistisch houden: niet elk boek dat ik lees is geweldig. Gelukkig las ik na dit boek Losgeld voor Erak en zo belandde ik niet in een nog diepere leesdip. Van dat laatste boek kreeg ik echt weer zin om te lezen. In juli mag ik deel 5 en 6 van De Grijze Jager herlezen, ik heb er nu al zin in.

Book haul
Tja, als twee boeken die je graag wilt hebben in de zomeractie zijn, koop je ze natuurlijk. Zo belandden Morgenlicht en Als gebed de hemel raakt in mijn boekenkast. Daarnaast wilde ik ook graag Bramenweelde in de kast hebben, dus die kocht ik ook. Nu heb ik een TBR-lijst gemaakt, al die boeken moet ik eerst uit hebben voordat ik nieuwe mag kopen. En zelfs dan met mate. Ik moet natuurlijk wel genoeg geld hebben om het achtste deel van Hope Harbor te kopen in december 😉

Vooruitblik juli
De vooruitzichten voor juli zijn optimistisch. Vorig jaar heb ik in juli en augustus een record aantal boeken gelezen (ja, en in december, maar dat moest om m’n challenge te halen), dus ik hoop dat ik eind deze maand en anders eind augustus weer op schema loop met m’n leeschallenge. Daarvoor hoef ik deze maand maar 13 boeken te lezen, dus dat komt vast goed! Ook zijn Anna Laura en ik weer begonnen met de podcast. In juni namen we de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op en die komt vanmiddag online! Afgelopen dinsdag namen we weer twee afleveringen op, dus dat staat garant voor veel luisterplezier. Ik hoop dat het maken van de podcast er ook voor zorgt dat ik meer ga lezen!

Wat was het mooiste boek dat jij afgelopen maand las?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

 1. Heerlijk, zo’n leesmaand! Ik heb nog niks gelezen in de Hope Harbor serie, maar daar moet geloof ik verandering in komen. Ik lees er meer goede berichten over namelijk.

  1. Ik kan de serie je zeker aanraden, al is het feelgood gehalte wel erg hoog, niet heel spannend (jij leest veel thrillers, toch?). Het is wel echt belangrijk om met het eerste deel te beginnen. Als je het gaat lezen: heel veel plezier, hoop dat je er van geniet!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.