Schrijfdoelen #6 Update doelen 2019 – 4

Het is nog maar 2 maanden geleden dat ik een update van mijn schrijfdoelen deelde, maar ik kreeg het in mijn blogschema niet anders gepland dan nu de laatste update van mijn doelen voor 2019 te delen. Gelukkig heb ik sinds 22 oktober ook weer een paar doelen gehaald … Kijk je mee?

Behaalde doelen

 • 15 boekreviews – Op 31 oktober kwam mijn 15e boekreview voor dit jaar online. Het is de bedoeling dat ik in 2020 meer boekreviews ga delen.
 • 100 blogs publiceren – Ik weet niet precies op welke datum ik dit doel behaalde, maar ergens in november kwam mijn 100e blog voor 2019 online.
 • 125 Facebook likes – Dit doel had ik zomaar opgeschreven voor dit jaar, de verwachting dat ik het haalde was niet heel hoog. Maar uiteindelijk is het toch gelukt, dankzij Giovanna 😉
 • 15.000 pageviews op mijn blog – Dit jaar is mijn blog meer dan 15.000 keer bekeken. Het is nog niet superhoog, maar ik ontdekte halverwege november dat mijn bloglovin’ frame nog aanstond (of uit, geen idee) en dat scheelt best wel in pageviews.
 • 10.000 likes op Instagram – Op mijn foto’s op Instagram zijn dit jaar 10.000 hartjes uitgedeeld. Ook superleuk natuurlijk!

Het waren wel veel social media doelen die ik de afgelopen periode heb behaald. Doelen die ik voor volgend jaar anders geformuleerd heb. Het gaat uiteindelijk om doelen waar ik zélf iets aan kan doen en bij social media ben je toch wel afhankelijk van een algoritme. Maar dat ga je op woensdag 22 januari lezen, dan deel ik mijn schrijfdoelen voor 2020.

Schema
Op het moment dat ik dit schrijf heb ik nog precies twee weken om de overige 6 doelen te behalen. Hieronder deel ik per doel of ik denk dat het me gaat lukken, of niet …

 • 200 Instagram posts – Ik moet nog 4 berichten op Instagram delen om hieraan te komen, dus dat moet niet moeilijk zijn. Meestal deel ik 3 of 4 berichten in één week, dus het gaat vast helemaal goedkomen!
 • 1000 boeken verkopen – Het zou zomaar kunnen dat ik dit doel gehaald heb, maar daar kom ik pas in februari, maart of april achter. Dan krijg ik een overzicht met het aantal verkochte boeken in 2019. Dus … als je nog een kerstcadeautje zoekt: koop een van mijn boeken, dan is de kans groter dat ik dit doel haal 😉
 • 500 volgers op Instagram – Ook dit gaat heel spannend worden. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik 475 volgers en het gaat de laatste tijd niet zo heel hard. Ik heb nu ongeveer net zo veel volgers als een jaar geleden, maar dat komt omdat ik in april een grote volgersschoonmaak heb gehouden. Ik werd namelijk gevolgd door ruim 100 nepvolgers.
 • Verhaal ‘Roos’ eerste versie schrijven – Van dit doel kan ik al met zekerheid zeggen dat ik hem niet ga halen. Ik ben hier wel aan begonnen, maar schreef al eerder dat het gewoon niet zo goed lukte allemaal. Nu heb ik de afgelopen tijd wel veel ideeën bedacht voor dit verhaal, dus in 2020 ga ik een nieuwe poging wagen. Deze laatste twee weken ga ik me bezighouden met de nog lopende schrijfprojecten.
 • Nieuwe hoofdstukindeling Bergen van chaos – Ook dit wordt een spannende, ik heb het verhaal al wel helemaal doorgenomen en samen met m’n broer heb ik al veranderingen doorgesproken. Maar het is me nog niet gelukt om hier echt goed voor te gaan zitten. Ik denk er sterk over om dit ook te verzetten naar 2020.
 • Deel 2 ‘Samen’ schrijven – De reden dat ik bovenstaande 2 projecten liever volgend jaar doe is dit doel. Ik moet op het moment dat ik dit schrijf nog 12 hoofdstukken schrijven, ongeveer 25.000 woorden. In theorie moet het mogelijk zijn om dit af te maken, omdat ik nog een week vakantie heb, maar dan moet ik er niet nog veel projecten naast hebben. En ik weet het, met alle feestdagen is dit niet de meest rustige tijd van het jaar, maar ik doe met Kerst en oud & nieuw eigenlijk nooit gekke dingen. Dus wie weet, lukt het wel. In ieder geval is een groot gedeelte van het verhaal al klaar (ruim 55.000 woorden).

Vooruitblik
In mijn schema heb ik natuurlijk al vooruitgeblikt op de komende 2 weken. Houd vooral mijn Instagram in de gaten, ik ben van plan om het in de stories te delen als ik weer een doel heb gehaald. Voor 2020 heb ik de bingo al helemaal klaar, zoals ik al schreef hebben daar de sociale media doelen wat minder aandacht gekregen en draait het meer om doelen waar ik alleen zelf verantwoordelijk voor ben.

Hoe gaat het met jouw doelen voor 2019?

Liefs,

Mirjam

3 Reacties

 1. Wat gaaf dat je al zo veel doelen behaald hebt! En wat leuk dat je die doelen ook allemaal zo concreet hebt. Goed idee! Zeker qua social media en blog posts heb ik dat niet, en heb ik dus ook nooit zo helder of het nou genoeg de goeie kant op gaat. ? Goed idee om dat voor het komende jaar ook te doen!
  Super ook je aantal bezoekers en likes! Mooi aantallen! Gaaf dat ik je geholpen heb bij het behalen van het aantal Facebook-likers, haha, was ik nummer 125? ?

  1. Haha, op mijn opleiding moest ik mijn doelen altijd SMART formuleren en dat concreet maken is er dus nooit meer helemaal uit gegaan. Toch vind ik het wel lastig om aan het begin van een jaar doelen vast te stellen, je weet nooit wat er gebeurd, waardoor een doel opeens niet meer haalbaar is, of juist wel. Ik vind zelf vooral de social media doelen (qua pageviews en volgers) best ingewikkeld, je hebt er zo weinig invloed op. Maar ik vind zelf dat ik voor 2020 daar een mooie oplossing voor heb. Ik ben benieuwd hoe jij het komende jaar je doelen gaat opstellen!
   En ja, je was precies nummer 125, dat vond ik wel een vermelding waard 😉

   1. SMART doelen stellen is iets wat ik mij nog niet geheel eigen heb gemaakt helaas… Dat scheelt dat je het op je opleiding altijd zo moest doen, dan zit het wel ingebakken. Ik vind het ook lastig om de social media doelen voor zo lang vooruit te bedenken, je hebt er geheel geen invloed op, maar ook kan een social media platform zijn algoritme of ander dingen wijzigen, wat grote invloed kan hebben.
    Ik ben eindelijk – geïnspireerd door jouw blog – begonnen aan het opstellen van mijn doelen, beter laat dan nooit, zeg maar. 😉 Maar denk dat het wel iets minder specifiek zal zijn op sommige gebieden.
    Haha, heel leuk! Zowel om de 125e te mogen als de vermelding! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: