Schrijfdoelen #5 Update doelen 2019 – 3

Eind 2018 stelde ik, net als het jaar ervoor, een aantal schrijfdoelen voor 2019 op. Het verschil met 2018 is dat ik al vanaf het begin van het jaar de doelen voor dit jaar deel en eens in de drie maanden een update geef. Het is alweer ruim 3 maanden geleden dat ik erover schreef, dus vandaag een nieuwe update.

Behaalde doelen
Sinds de vorige update (in juli) heb ik maar liefst 8 doelen gehaald.

 • Boek publiceren – 14 september 2019 stond de postbode voor de deur met een aantal exemplaren van Time-out.
 • Kerstverhaal schrijven – Dit deed ik in augustus, toen ik in Engeland was.
 • 3x een give-away organiseren – Toen Time-out verscheen, heb ik via Instagram mijn derde winactie gehouden en daar een exemplaar van mijn nieuwste boek weggegeven.
 • 200 writing prompts.
 • 5 short stories – De afgelopen tijd ben ik flink aan de slag gegaan met het schrijven van korte verhalen. Een paar waren ook te lezen op mijn blog. Hier, hier en hier.
 • Plan maken voor een vervolgverhaal – Dit ging een stuk sneller dan ik had gedacht. In de vorige update had ik net dit doel bedacht (als vervanging van de boekpresentatie) en ik ben er actief mee aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik 9 hoofdstukken geschreven en komt het eerste hoofdstuk in januari al online.
 • 30 persoonlijke stukjes – Voor Fleurrijk heb ik een aantal columns geschreven, maar ik heb ook een aantal persoonlijke stukjes geschreven die je vanzelf op mijn eigen blog gaat tegenkomen.
 • 450 uur schrijven – Tijdens het schrijven van dit blogbericht kwam ik erachter dat ik ook dit doel gehaald heb. Ik wil proberen om dit jaar nog de 550 aan te tikken, maar weet niet zeker of dat gaat lukken.

Schema
Ik heb nog iets meer dan 2 maanden om onderstaande doelen te halen. Denk ik dat me dat gaat lukken?

 • 100 blogs publiceren – Dit is mijn 95e blog van het jaar, dus dit doel ga ik zeker halen.
 • 200 Instagram posts – Ook dit doel ga ik, denk ik wel halen. Officieel waren het 250 posts, maar ik schreef de vorige keer al dat ik merkte dat ik te vaak berichtjes ging posten om het doel te behalen en dat ik dat dus niet wilde, daarom heb ik er 50 afgehaald.
 • 15 boekreviews op mijn blog delen – Nog 1 te gaan en dan kan ik dit doel ook afstrepen.
 • 15.000 pageviews – Sinds ik het Bloglovin’ frame heb uitgezet, gaat dit ook een stuk harder. Het is leuk om te merken dat steeds meer mensen mijn blog vinden.
 • 10.000 likes op Instagram – Dit doel heb ik ook bijna gehaald.
 • 1000 boeken verkopen – Zoals je ziet heb ik dit doel toch iets naar beneden bijgesteld, het was eerst 1250. Voor het komende jaar laat ik het aantal ook een beetje afhangen van het aantal van dit jaar.
 • 125 likes op Facebook – Op dit moment heeft mijn Facebookpagina 122 likes, dus misschien gaat het wel lukken.
 • 500 volgers Instagram – Dit doel heb ik ook iets naar beneden bijgesteld. In april heb ik een grote volgers schoonmaak gehouden en ik vond het niet realistisch om te verwachten dat ik nu 750 volgers ga halen.
 • Verhaal Roos versie 1 schrijven – Van dit doel weet ik eigenlijk al 100% zeker dat ik hem dit jaar niet ga halen. Ik heb het geprobeerd, maar het lukte me gewoon niet om dit verhaal uit te werken. Dus schuif ik hem door naar 2020.
 • Nieuwe hoofdstukindeling BvC – De eerste versie van de serie die ik met mijn broer schrijf is geschreven. Maar … er moet nog heel wat veranderen aan de verhaalindeling. Daarom wil ik dit jaar nog een nieuwe hoofdstukindeling maken, zodat ik in 2020 het verhaal weer kan herschrijven.
 • Deel 2 ‘Samen’ schrijven – In november hoop ik me met het schrijven van het tweede deel uit mijn serie bezig te houden. Ik heb ontzettend veel zin om hier weer mee verder te gaan.

Vooruitblik
Dinsdag 17 december zal ik nog 1x een update geven van mijn doelen voor 2020. Ik hoop dat ik dan de meeste vakjes heb ingekleurd en ik heb er alle vertrouwen in dat me dat wel gaat lukken. Ik heb me al wel voorgenomen om in 2020 alleen maar doelen te stellen waar ik zelf invloed op heb, dus geen gedoe meer met een x aantal volgers op Instagram of zoveel likes op mijn Facebookpagina. Stiekem ben ik al bezig geweest met de doelen voor 2020 en ik heb er ongelooflijk veel zin in…

Heb jij al veel doelen van 2019 kunnen afstrepen?

Liefs,

Mirjam4 Reacties

 1. Heel mooi om je doelen zo concreet op te schrijven per jaar, en niet alleen in je blog maar ook mooi in je bullet journal. Waar staan de kleuren voor?
  En wat gaaf dat je al zo veel doelen behaald hebt of al bijna!

  1. Ja, ik merk dat wanneer je het concreet maakt, je er ook echt voor wilt gaan. En zeker nu ik ze in mijn blog deel, krijg ik iedere keer als ik er iets over schrijf, zin om aan de volgende blogs te werken. De kleuren staan voor in welke maand ik het doel behaald heb. Elke maand krijgt in mijn bullet journal een vaste kleur en ik weet dus precies welk doel ik in welke maand heb gehaald 😉

  1. Tof om te horen dat jij het ook leuk vind om te lezen 🙂 Ik heb echt heel erg veel zin in 2020, ook om al die toffe doelen. Maar eerst nog maar even de rest van deze doelen halen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: