Schrijflogboek #18 Mei 2019

De maand mei is ook weer voorbij gevlogen. Het was een behoorlijk drukke maand en daarbij ben ik eigenlijk de hele tijd verkouden geweest. Wat schrijven betreft was het dus niet zo’n topmaand, maar ik heb toch nog aardig wat gedaan. Lees maar snel mee welke projecten de meeste aandacht hebben gekregen!

Zoals altijd som ik eerst op hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed, vervolgens deel ik wat hoogtepunten (deze maand maar 1) en daarna onthul ik het totaal en blik ik kort vooruit op de komende maand.

Fleurrijk – 145 minuten
Deze maand schreef ik voor Fleurrijk niet één, maar twee columns. De een is het begin van een nieuwe serie, waar ik nog niet teveel over kan verklappen. Maar leuk en interessant wordt het wel! Hier kun je trouwens de column van afgelopen maand lezen.

Writing prompts – 245 minuten
Ook de afgelopen maand was ik weer redelijk trouw met mijn writing prompts. Ik heb ze uiteindelijk allemaal gedaan, maar niet elke dag eentje. Soms was ik er echt te moe voor, maar dan haalde ik ze later in. Het is niet de ideale situatie, maar het was nu eenmaal niet anders. Komende maand weer een kansje om het goed te doen 😉

Time-out – 265 minuten
Nog maar een paar maanden, dan komt mijn vijfde boek uit. Nummer vijf, kun je het geloven?! Ik nog steeds niet helemaal. Afgelopen maand nam ik de drukproef door en deelde ik op Instagram de coverfoto.

Bergen van chaos – 410 minuten
De afgelopen maand heb ik bedroevend weinig tijd besteed aan dit project. Ik heb maar een hoofdstuk geschreven. Wel veel overleg gehad met mijn broer, maar daarover kan ik (helaas) nog niet zo veel vertellen. Misschien in het volgende logboek.

Blogcontent – 710 minuten
Voor mijn gevoel klopt het niet helemaal dat ik de meeste schrijftijd besteed heb aan het produceren van blogposts en berichten voor Instagram. Ik ben ook echt van plan hier verandering in te brengen. Maar juist de voorbereiding van die verandering kostte veel tijd. Ik heb, onder andere, alle writing prompt challenges voor 2019 gemaakt en ingepland. Daar heb ik dus geen omkijken meer naar. Bovendien ga ik in juli en augustus weer met een zomerrooster werken, dus hopelijk kom ik deze maanden wat meer aan mijn eigen schrijfprojectjes toe. Toch vind ik het bloggen wel erg leuk om te doen, dus ik zal er zeker niet mee stoppen. Maar ik wil het wel zo efficiënt mogelijk indelen allemaal.

Overig – 20 minuten
Ik brainstormde kort over een eventueel vervolgverhaal voor mijn blog, maar ik denk dat dit voorlopig nog niet gaat gebeuren. Eerst maar een goede balans vinden tussen werken voor m’n baas, werken voor mezelf en ontspannen. 

Hoogtepunten
Met de hoogtepunten deze maand is het zo mogelijk nog triester gesteld dan vorige maand 😉 Ik heb er eigenlijk twee, maar een ervan kan ik (nog) niet delen. Dus degene die ik wel kan delen:

  • 17 mei: de proefdruk van Time-out is helemaal af!

Totaal + vooruitblik
Net als in april had ik geen idee wat ik van mei moest verwachten. Ik hoopte weer veel te schrijven, maar aangezien ik de hele maand verkouden ben geweest en me daardoor behoorlijk moe en beroerd voelde, is dat niet gelukt. Het is zelfs zo erg dat mei 2019 een van de slechtste schrijfmaanden ooit is, alleen in februari 2018 en december 2017 schreef ik nog minder. In totaal schreef ik 1795 minuten, wat neerkomt op 29 uur en 55 minuten.

Toch vind ik het, gezien de omstandigheden, niet weinig. En het stimuleert me wel een beetje om de komende maand extra mijn best te doen om toch weer wat projecten af te ronden. Onder andere de eerste versie van Bergen van chaos, nog maar 2 of 3 hoofdstukken te gaan! De afgelopen maand ben ik er ook niet meer aan toe gekomen om de eerste versie van de serie van de Banier te herzien, dit hoop ik deze maand wel te kunnen doen. Maar zoals ik al schreef, ben ik nog steeds zoekende naar de juiste balans, dus als het niet gebeurt, is het ook geen ramp.

Ben jij nog productief geweest in mei?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: