Schrijflogboek #76 Wat ik schreef in maart 2024…

En alweer is er een maand voorbij gevlogen. Ik probeer altijd een beetje creatief en origineel te zijn, maar als ik zie hoe snel de tijd gaat, weet ik niet hoe ik het anders kan formuleren dan: wat gaat het hard allemaal. Het eerste kwartaal van 2024 zit er alweer op. Waar schreef ik allemaal aan in maart? Je leest het in dit bericht!

Voor wie voor het eerst een schrijflogboek leest: ik vertel eerst kort hoe lang ik aan welk project heb gewerkt, vervolgens deel ik een aantal hoogtepunten en dan kijk ik terug op de maand door het aantal uren te onthullen. Tot slot kijk ik even vooruit naar de maand die voor ons ligt: wat zijn mijn schrijfplannen?

Verhalen

 • Samen! serie – 220 minuten
  Ik verwerkte de laatste wijzigingen voor de proefdruk van het vijfde deel en begon met de voorbereidingen op het schrijven van het zesde deel. Want ja, dat was het geheime project war ik het vorige maand over had: er komt een zesde deel in de Samen! serie.
 • De liefdesformule – 520 minuten
  In maart publiceerde ik het derde deel van De liefdesformule: Geluk in het kwadraat. De afgelopen drie maanden stonden vooral in het teken van dit project en ik vind het heel tof dat ik nu zelf een serie heb gepubliceerd, maar ben stiekem ook wel blij dat ik nu aan andere projecten kan werken 😉

Social media kanalen

 • Vlogcontent – 45 minuten
  Ik moest even checken waar dit van was, want de vlog voor april heb ik niet in maart opgenomen, maar dit was een filmpje voor de Young Adult Prize 2024, No worries is hiervoor aangemeld en maakt kans op nominatie. Om die reden moest ik een filmpje maken.
 • Social media beheer – 90 minuten
  De afgelopen maand was ik niet zo actief op Instagram (qua posten) en dat is te zien aan deze tijd. In april hoop ik me wel weer aan mijn contentschema te houden.
 • Blogcontent, vernieuwing website & opzet nieuwsbrief – 880 minuten
  Eerst had ik dit gescheiden, maar het liep allemaal een beetje door elkaar heen. Zoals je gezien hebt, heb ik mijn website vernieuwd, heb ik tegenwoordig een nieuwsbrief en er kwamen natuurlijk ook berichten online.

Overig

 • Writing prompt – 10 minuten
  Om meerdere redenen dacht ik in maart bijna niet aan writing prompts, maar ik heb er toch één gedaan.
 • Bedrijfswerkzaamheden – 350 minuten
  Ik nam weer twee podcastafleveringen op met Anna Laura en bewerkte deze ook, zodat we in ieder geval tot en met mei content hebben. Anna Laura komt in april op verlof naar Nederland en dan hebben we niet zo heel veel tijd voor de podcast, dus het is fijn om vooruitgewerkt te hebben.
 • Van alles en nog wat – 1090 minuten
  Het schrijven in maart ging niet van een leien dakje. Ik heb veel tijd besteed aan journalen om erachter te komen waar het nu daadwerkelijk aan lag, daar deel ik zo meteen nog wat meer over, maar eerst is het tijd voor …

De hoogtepunten
In maart gebeurden ontzettend veel leuke dingen op schrijfgebied en ik kan ze niet eens allemaal noemen. Uiteindelijk heb ik de vier tofste dingen gekozen:

 • Op 6 maart tikte ik op Instagram de 1200 volgers aan. Dat was een van mijn jaardoelen wat betreft social media, dus dat was zeker erg tof!
 • Op 9 maart kwam de nieuwe RD-boekentop uit. Deze keer hadden ze onderscheid gemaakt tussen jeugdboeken en boeken voor volwassenen. In de jeugd top 50 werden 10 van mijn boeken genoemd en in de top 50 voor kinderen werden 7 van mijn boeken genoemd. Geen enkele andere auteur kwam zo vaak voor op deze lijst!
 • En op 9 maart gebeurde er nog iets leuks: Jaap en ik kwamen in EW-magazine (ook wel bekend als De Elsevier), met een verslagje van hoe we elkaar leerden kennen, hoe ons huwelijksaanzoek ging en hoe onze bruiloft was. De verslaggever was bij ons uitgekomen vanwege mijn bijzondere beroep: auteur, dus die hoort zeker in de hoogtepunten van het schrijversbestaan 😉
 • En op 18 maart verscheen Geluk in het kwadraat en verkocht ik meteen weer aardig wat e-books op die dag. Ik heb echt heel veel leuke reacties op deze reeks gekregen en ben blij dat ik eindelijk de sprong gewaagd heb om die boeken te publiceren. In maart kreeg ik trouwens ook mijn eerste Kobo uitbetaling, de royalties van 2023 & januari 2024, bij elkaar was het €97,70, zeker een mooi begin.

Terugblik + statistieken
Zoals je kunt zien heb ik niet alle doelen van maart gehaald. In eerste instantie was ik zelfs iets anders van plan, namelijk om in maart Samen! deel 6 al te schrijven (of in ieder geval daarmee te beginnen). Na de publicatie van Geluk in het kwadraat wilde ik echter eerst even iets anders. In eerste instantie had ik april gereserveerd voor het aanpassen van mijn website en de opzet van de nieuwsbrief, maar ik besloot hier toch vast mee te beginnen. En dat was maar goed ook, want ik had er maar een week voor nodig, in plaats van een maand. Verder ging ik in maart door mijn rug (ja ja, zo leuk 30+ zijn) en heb ik veel gewandeld en oefeningen gedaan. Hopelijk houd ik dat laatste ook een beetje vol. Het heeft er in ieder geval wel voor gezorgd dat ik er maar een goede week last van heb gehad, in plaats van een maand of langer. Maar ja, dat werkt dus allemaal niet mee in het schrijversbestaan. Uiteindelijk schreef ik 3205 minuten, wat goed is voor 53 uur en 20 minuten. In die tijd schreef ik 23.092 woorden, geen daarvan was aan een verhaal, maar wel een aantal als voorbereiding op een nieuw verhaal (personagedossiers en een gedeelte van de hoofdstukindeling van Samen! deel 6). In april hoop ik dat weer goed te maken…

Vooruitblik april
Ik ben heel wat van plan deze maand. Ik wil meedoen aan Camp NaNoWriMo en dat doe ik met Samen! deel 6. Ik wil minstens 50.000 woorden schrijven (dus gemiddeld 1.667 woorden per dag), maar nog liever zou ik het hele verhaal afmaken. Omdat ik me verder op weinig andere dingen hoef te focussen, zou het wel haalbaar moeten zijn. Gewoon een paar keer 10.000 woorden op één dag schrijven en het lukt 😉

Verder verschijnt deze maand Help! Hoe hou ik het vol?! Gelukkig is de PR daarvoor al min of meer geregeld. Ik heb natuurlijk de winactie en omdat het het vijfde boek in de serie is, verkoopt het zichzelf ook wel. Ik hoop er een fijne schrijfmaand van te maken!

Wat wil jij in april bereiken?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.