Schrijflogboek #41 April 2021

Nog altijd vind ik de logboeken de leukste berichtjes om te schrijven en zeker die van de afgelopen maand. Het is echt heel erg goed gegaan met schrijven en daar vertel ik je natuurlijk graag van alles over in dit bericht!

Zoals altijd vertel ik je eerst aan welke projecten ik gewerkt heb. Vervolgens deel ik wat hoogtepunten, dan blik ik terug op de maand met wat statistieken en tot slot kijken we nog even vooruit naar de nieuwe maand.

Verhalen

 • Zoveel mogelijk lief – 30 minuten
  Zoals je misschien wel weet is dit de werktitel van de Bijbels historische roman die ik al tijden wil schrijven. De zaterdag voor Pasen schreef ik hier een kort stukje aan omdat ik het toepasselijk vond en toen wist ik meteen weer dat ik echt verder wil met dit verhaal!
 • Nova – 90 minuten
  Ook deze maand schreef ik weer regelmatig aan het verhaal dat ik met de hand schrijf. In april wel iets minder dan in maart, vaak omdat ik iedere keer wat later naar bed ging en dan liever een poosje ging lezen. Misschien moet ik toch een ander moment kiezen voor het verhaal van Nova 😉
 • Kort verhaal – 180 minuten
  Deze maand schreef ik weer een kort verhaal of beter gezegd, ik herschreef een kort verhaal dat ik een jaar geleden schreef. Maar er moest best veel aan veranderen, dus ik heb het gerekend alsof ik een nieuw kort verhaal schreef. Dit verhaal is ook te lezen op mijn blog, want ik schreef het om geld op te halen voor de 24 uursmarathon van het LCJ.
 • Samen! deel 3 – 335 minuten
  Ik heb het herschrijven van het derde deel van Samen! weer opgepakt. Het was een hele klus om het verhaal door te lezen en een nieuwe hoofdstukindeling te maken, maar dat staat nu in ieder geval vast. Ik houd grotendeels de structuur van de eerste versie aan, sommige dingen veranderen alleen. In mei hoop ik echt flink wat te kunnen herschrijven. Stiekem zou ik het heel graag afronden, maar ik weet niet of dat gaat lukken.
 • Roos – 615 minuten
  In maart kreeg ik de geredigeerde versie van dit verhaal terug, maar deze maand kwam ik er echt goed aan toe om het te herschrijven. Er moest nog behoorlijk wat gebeuren aan dit verhaal, maar het is me gelukt om alle opmerkingen van de redacteur te verwerken. Deze maand kreeg ik ook een voorstel voor de cover en dat maakt het gelijk een stuk echter. Het verhaal heeft ook een titel (die ik later bekend zal maken) en de flaptekst is ook geschreven. Meestal zeg ik niet zo heel veel over de flaptekst, maar nu heb ik me er toch mee bemoeid en dat vond ik heel leuk om te doen, haha.

Sociale media kanalen

 • Blogcontent – 375 minuten
  Deze maand schreef ik wat minder blogberichten, maar het geeft niet, want ik heb nog aardig wat op voorraad (behalve dan van het vervolgverhaal, dus daar moet ik echt mee aan de slag!). Ook moet ik nodig het schema weer gaan aanvullen, want volgens mij heb ik nog maar tot juni gepland, terwijl ik meestal echt een paar maanden vooruit werk!
 • Vlogcontent – 385 minuten
  Het is officieel, ik ga weer vloggen over schrijven! Ik wilde eigenlijk tot 1 juni wachten, maar toen ik de boekpresentatie filmde vond ik dat zo geweldig, dat ik maar meteen een planning voor m’n vlogs heb gemaakt. Het betekent wel dat ik op m’n leesaccount wat minder vlogs zal plaatsen. De afgelopen maand zijn er al twee filmpjes online gekomen (de boekpresentatie en het filmpje voor het LCJ) en vanaf deze week wil ik iedere vrijdag weer een filmpje plaatsen.
 • Social media beheer – 475 minuten
  De afgelopen tijd ben ik wat meer met sociale media bezig geweest en ik ben ook van plan dat te blijven doen. Ik merkte steeds meer dat ik op Instagram vooral naar m’n blogposts verwees en dat was het dan, terwijl ik veel liever ook wat extra dingen deel. Dus vanaf nu ga ik proberen om 6 dagen per week iets te posten op mijn Instagramaccount 😉 Dat zorgt er natuurlijk voor dat ik meer foto’s moet maken wat ook allemaal meetelt.

Overig

 • Writing prompts – 100 minuten
  Ik heb deze maand weer wat vaker writing prompts gedaan en dat was best wel leuk om te doen. Het gaf me iedere keer zin en inspiratie om weer verder te schrijven, dus dat is natuurlijk het doel ervan!
 • Van alles en nog wat – 175 minuten
  Ik schreef weer wat persoonlijke stukjes en ben ook een tijdje bezig geweest met het optimaliseren en digitaliseren van mijn planningen.

Hoogtepunten
In april zijn veel leuke dingen gebeurd, maar het hoogtepunt was natuurlijk wel wat je op deze foto kunt zien 😉 Maar hier volgen nog een paar dingen:

 • Op 3 april schreef ik weer zo’n vier uur op één dag en dat vond ik destijds een hele prestatie. Inmiddels heb ik wel weer langere schrijfdagen gemaakt, maar ik wilde dit hoogtepunt zeker noemen.
 • Op 16 april rondde ik het herschrijven van Roos af en zoals ik al schreef kreeg ik ook het voorstel voor de cover en dat was natuurlijk ook superleuk! Ik heb echt veel zin in het moment dat dit boek uitkomt, maar natuurlijk wachten we het rustig af.
 • Per slot van rekening is 21 april mijn zevende boek Yes! Papa gaat trouwen verschenen, dus laat ik eerst daar maar van genieten. Het boek arriveerde 22 april pas bij mij thuis en als je me op Instagram of Facebook volgt weet je hoe blij ik was met dit boek. En voor degenen die me niet op de betreffende kanalen volgen heb ik de video nu ook op YouTube geüpload.
 • Op 23 april presenteerde ik mijn nieuwe boek officieel en werd ik weer helemaal verliefd op het vloggen, daarom maakte ik op 24 april een vlogplanning voor heel 2021, haha.

Terugblik + statistieken
Ik schreef in de inleiding natuurlijk al iets over hoe het gegaan is de afgelopen maand, maar ik heb echt het ritme weer een beetje teruggevonden. Natuurlijk merk ik het nog wel als het een drukke dag is geweest, dan heb ik vaak hoofdpijn. Maar dat trekt tegenwoordig sneller weg. En ik heb liever hoofdpijn en ben moe omdat ik iets gedaan heb, dan terwijl ik niets gedaan heb. In april heb ik mijn record voor 2021 verbroken, ik schreef namelijk 2760 minuten wat goed is voor precies 46 uur. Ik heb m’n Excelbestand er nog eens op nageslagen en als je december 2020 niet meetelt (omdat ik toen meedeed aan een verlate editie van NaNoWriMo) was de laatste keer dat ik zoveel schreef juli 2020, ik ben dus echt heel erg blij dat er verbetering zit in mijn schrijftijden. Ik schreef nog niet zoveel verhaalwoorden als ik wilde, ik ben zelfs niet toegekomen aan het Friends 4-ever verhaal. Alles bij elkaar schreef ik 8229 verhaalwoorden in april, waaronder een extra hoofdstuk voor het verhaal van Roos. En in totaal schreef ik 28.229 woorden aan blogposts, writing prompts, persoonlijke stukjes en andere dingen. En ik schreef zo’n 20 kantjes aan het verhaal van Nova (met de hand). En ik herschreef natuurlijk een verhaal van ongeveer 51.000 woorden (Roos) en las een verhaal van ongeveer 80.000 woorden door (Samen! deel 3). Al met al is het een productieve maand geweest.

Vooruitblik mei
In mei staat er wel het een en ander op de planning om te doen en soms kan dat me wel overweldigen, maar ik probeer echt te leven bij de dag en niet te ver vooruit te kijken. Als alles goed gaat word ik deze maand ook voor de vierde keer tante, dus er is genoeg om naar uit te kijken deze maand. Door Hemelvaartsdag en Pinksteren heb ik ook weer twee vrije dagen die ik waarschijnlijk (deels) zal invullen met schrijven, dus ik hoop dat mei minstens zo’n productieve maand wordt als april! Je leest er alles over op maandag 7 juni 2021. In april wilde ik graag een 10k dag houden (dus een dag waarop ik 10.000 woorden schrijf), maar dat is helaas niet gelukt. Dus ik hoop in mei misschien wel twee 10k dagen te houden, of weer een schrijfmarathon zoals vorig jaar op 22 mei 2021 😉

Hoe is april bij jou verlopen?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Super dat je ook veel geschreven hebt! Ik las het in je doelenupdate blog (volgens mij ben ik alleen vergeten daarop te reageren). Echt superleuk dat je daaraan mee hebt gedaan 🙂 Ben heel benieuwd wat de uitslag daarvan is!

 1. Ik heb ook wel veel geschreven, maar niet zoveel als jij! Ik ben 4 nieuwe projecten begonnen deze maand, en verder heb ik ook nog 1 ander verhaal een heel stuk verder geschreven. Aan de overige 2 verhalen heb ik ongeveer 45 minuten besteed.

 2. Wat een mooie maand had je, en wat fijn dat het schrijven weer zo goed gaat! En wat goed dat je aan meerdere projecten te gelijk kan werken, nou scheelt het denk ik wel dat sommige raakvlakken hebben of een vervolg zijn, dan zit je toch wel in een bepaalde flow. Ik heb in april minder geschreven dan ik had gehoopt, maar andere dingen en werk gingen vaak voor. Maar in mei ben ik wel weer volop bezig met schrijven.

  1. Bedankt voor je reactie 🙂 De laatste tijd gaat het ‘aan meerdere projecten tegelijk werken’ minder goed dan eerst, maar ik kon gelukkig een project afronden en inderdaad, de projecten hebben ook wel overlap met elkaar. Fijn dat je in mei weer lekker aan het schrijven bent, hopelijk schrijf je deze maand meer dan je hoopt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.