Schrijfpraat #69 Doelstellingen december 2022

Nog één maand te gaan in dit – voorbijgevlogen – jaar. Een jaar waarin mijn schrijfwerk meer aandacht kreeg en ik merkte dat de quote: “Wat je aandacht geeft groeit” écht waar is. Ik werkte aan veel projecten en leerde veel over het schrijversbestaan. Nu rest er nog één maand in dit jaar en in dit blogbericht wil ik je vertellen wat mijn doelstellingen zijn voor december.

Disclaimer: Ik schrijf dit bericht eind oktober, met de hoop en verwachting dat ik in november veel zal kunnen doen aan Samen! deel 4 en 5. Daarop zijn mijn doelstellingen gebaseerd, als dit heel erg veranderd zal ik dit bericht aanpassen (en haal ik misschien ook deze disclaimer weg, haha). Toch wilde ik het bericht vast geschreven hebben. Een soort houvast voor mezelf. Op dit moment gaat het in mijn persoonlijk leven niet zo goed (wellicht weet je de reden al) en dan is het fijn om naar de positieve dingen te kijken. Nadenken over mijn schrijfwerk helpt mij echt. Het is fijn om na te denken over mijn projecten en wanneer ik waar aan ga werken, dus dan doen we dat.

Waar ik graag aan wil werken:

  • Allereerst wil ik – maar ik besef dat het een groots doel is – Friends 4-ever afronden. Ik moet nog ongeveer 45 hoofdstukken schrijven om het verhaal voor m’n blog af te ronden. Het liefst doe ik dit voor het einde van 2022, zodat ik in 2023 na kan denken over de extended edition, waar ik twee weken geleden al over schreef.
  • Daarnaast wil ik heel graag werken aan De stad. Al sinds augustus ben ik bezig met het herschrijven van dit manuscript, maar ik gaf steeds voorrang aan andere projecten. Nu loop ik al voor op m’n schema voor dit project, het was de bedoeling dat ik de eerste versie dit jaar af zou schrijven en dat is al lang en breed gelukt. Maar ik wil graag meer doen. Ik hoop in december in ieder geval de worldbuilding 2.0 af te ronden en nogmaals de 100 vragen te beantwoorden. En als het goed gaat wil ik ook het verhaal op macroniveau aanpakken, dus de grote lijnen. Hoofdstukken opnieuw schrijven of grote stukken herschrijven.
  • Met blog- en vlogcontent wil ik op schema blijven of, als het mogelijk is, een beetje voorlopen. En uiteraard wil ik ook mijn jaardoelen voor 2023 opstellen.
  • Tot slot wil ik in december ook iedere week aan mijn bedrijf werken. Inmiddels onderneem ik al een maand vanuit m’n eigen handelsmerk, al heb ik besloten om tot 1 januari geen opdrachten aan te nemen, zodat ik rustig de boel kan opstarten. Mijn aanbod wil ik definitief vastgesteld hebben en komend jaar wil ik niet alleen schrijfdoelen opstellen, maar ook een aantal doelen voor mijn bedrijf. Ik weet niet of dat een complete bingo wordt, of gewoon een lijstje. We gaan het zien.

NaNoWriMo
Uiteraard heb ik op dit moment geen flauw idee wat er tijdens NaNoWriMo gaat gebeuren, maar mocht ik toch niet zoveel kunnen schrijven als ik graag zou willen, zal ik in december ook werken aan het vierde en/of vijfde deel uit de Samen! reeks. Ik hoop echt dat het niet nodig is, aangezien ik bovenstaand lijstje eigenlijk druk genoeg vind voor de laatste maand van het jaar 😉

Heb jij nog wilde plannen voor december?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.