Schrijfsel #17 5 favoriete quotes over schrijven

Eigenlijk is dit niet echt een schrijfsel, maar ik wist niet hoe ik het anders moest noemen. Vandaag deel ik 5 van mijn favoriete quotes over schrijven. Elke quote licht ik kort even toe, dus daarom heb ik besloten om het toch gewoon een schrijfsel te noemen. Lees je mee?

“Een professionele schrijver is gewoon een amateur die het niet op heeft gegeven.” Voordat mijn allereerste boek verscheen was dit al een van mijn meest favoriete uitspraken over schrijven. Het gaf me energie om door te zetten, om een professionele schrijver te worden. En nu … nu ik 4 boeken op mijn naam heb staan en nummer 5 onderweg is? Nu voel ik me nog steeds niet superprofessioneel. Maar ik heb het in ieder geval niet opgegeven.

“Later als ik groot ben, wil ik graag auteur worden. Ben ik gek?” “Ja. Groot worden is ontzettend ‘overrated’, word maar gewoon auteur.”
Heel veel heb ik hier ook niet over te zeggen, ik vind het gewoon een ontzettend leuke uitspraak.

“Als je wacht op inspiratie om te schrijven, ben je geen schrijver. Dan ben je een wachter.”
In het Engels is deze quote toch echt mooier, omdat waiter ook ober betekent. Bovendien allitereert het ook en dat maakt het af. Maar dit is wel wat ik geleerd heb over inspiratie. Schrijven is echt iets wat je moet doen … niet rustig zitten afwachten tot de ideeën aan komen vliegen. Nee, actief aan de slag gaan en dan komen de ideeën vanzelf.

“Iedere eerste versie is perfect. Want het enige dat een eerste versie hoeft te doen is bestaan.”
Deze quote ken ik nog niet zo heel lang, maar ik ben het er wel helemaal mee eens. de reden hiervoor vind je in de volgende quote:

“Je kunt altijd een slechte pagina verbeteren. Een blanke pagina kun je niet verbeteren.”
Dit is iets wat ik telkens weer moet leren. Gewoon beginnen met schrijven, verbeteren kan altijd nog. Als je een lastig project hebt, helpt het niet om meteen een perfecte eerste versie neer te zetten. Nee, schrijf het op en ga daarna schrappen. Of aanvullen, net wat het verhaal nodig heeft.

Dat waren vijf van mijn favoriete quotes over schrijven. Heb jij ook nog een favoriet die ik niet genoemd heb? Laat het me weten in een reactie.

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.