Fun facts personages #1 // De hoofdpersoon -1

Twee weken geleden schreef ik al dat ik op zoek was naar een nieuwe invulling voor fun facts op vrijdag. Ik vind het namelijk nog steeds erg leuk om inhoudelijke informatie te delen en niet alleen maar memes op vrijdag. Toen dit nieuwe idee mij te binnen schoot, postte ik eerst een poll op Instagram om te kijken of meer mensen dit een leuk idee vonden. Dat bleek het geval te zijn en zie daar deze nieuwe (sub)categorie. Iedere keer deel ik wat extra informatie over 3 personages uit alle verschillende boeken die ik heb geschreven. Vandaag trappen we af met 3 hoofdpersonen.

Inmiddels heb ik 4 boeken geschreven met 5 verschillende hoofdpersonen, toch heb ik ervoor gekozen om er maar 3 uit te lichten. De anderen zullen vast wel een keer aan de beurt komen.

Vandaag beginnen we met Nikki Bakker, hoofdrolspeelster in Lijmen, beste vriendin van Lynn en dol op brownies en appelsap. Daarnaast gaat ze graag winkelen met Lynn, of haar vriendje Tim (die dit gelukkig niet zo heel erg vindt). Nikki heeft blond, krullend haar en blauwe ogen. Ze is snel bang dat ze iemand kwetst en houdt daarom liever haar mond. Ook vindt ze klanten die vlak voor sluitingstijd nog uitgebreid boodschappen komen doen irritant (ze heeft een baantje bij de Albert Heijn). Hoe haar toekomst eruit ziet weet Nikki nog niet goed, maar ze hoopt ooit met Tim te trouwen. Een belangrijke les die Nikki heeft geleerd (en graag met jou wil delen) is het eerlijk zijn tegen de mensen waar je van houdt. Uit ervaring kan ze je namelijk vertellen dat het heel dom is als je het niet doet.

Wat ik niet verwacht had van dit personage: Dat Nikki in het vervolg op haar boek, zou durven voorstellen om samen met Lynn te bidden.

Nu je wat meer over Nikki weet, is het misschien ook leuk om het over haar beste vriendin Lynn Leeflang (Chaos) te hebben. Lynn is dol op muziek maken, fietsen en ondertussen kletsen met Nikki of Maurits, en ijsjes. Ze houdt niet van ruzie (maar ja, wie wel?) en vindt het vervelend dat ze haar kamer moet delen met haar zusje Roos, die maakt er altijd een puinhoop van. Lynn heeft bruin haar, ze draagt dit vaak in een staart, en haar ogen zijn groen. Een van de belangrijkste dingen die Lynn geleerd heeft is dat je niet moet beginnen aan een relatie omdat iedereen in je omgeving verkering lijkt te hebben. Lynn is van plan om na de middelbare school naar het conservatorium te gaan, maar de rest van haar toekomst is nog onduidelijk.

Wat ik niet verwacht had van dit personage: Dat ik nóg een boek over haar zou schrijven. De verhaallijn voor Chaos kwam eigenlijk al als een verrassing, moet je nagaan hoe ik stond te kijken toen ik ispiratie kreeg om nog meer over Lynn te vertellen.

Het laatste personage waar ik het graag met je over wil hebben is Bas van Wijk (Vrije val). Bas houdt van gamen, bordspelletjes, basketbal en van Lotte. Hij heeft een hekel aan afdrogen en onredelijke ouders. Bas heeft bruine ogen en donkerbruin haar, het lijkt haast zwart. Als hij lacht verschijnt er een schattig kuiltje in zijn wang, aldus klasgenoot Mathilde. Een van Bas’ gekste gewoontes is dat hij, als hij boos is, dat afreageert door heel hard te gaan werken, hetzij aan een project op school, of bij zij bijbaantje op het vakantiepark. Bas maakt zich nog geen zorgen over de toekomst, het enige dat hij zeker weet is dat hij geen wiskundeleraar gaat worden. Al vanaf jonge leeftijd vertelden de ouders van Bas hem dat hij mensen moet liefhebben zoals Jezus hen liefheeft, Bas zelf ziet dit als een van de belangrijkste lessen die hij in zijn leven heeft geleerd.

Wat ik niet had verwacht van dit personage: Ik had echt niet gedacht dat ik zo dol op Bassie zou worden. Ik vond het superspannend om vanuit het perspectief van een jongen te schrijven en dacht dat ik dat niet zou kunnen, maar volgens mij is het aardig goed gelukt 🙂

Hopelijk vond je het leuk om wat te lezen over mijn personages. Ik vond het zelf in ieder geval erg leuk om te schrijven.

Met welk van deze drie personages zou jij een middagje op stap willen?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

  1. Wat een leuk inkijk je in het leven van drie van je personages! En wat leuk hoe je beschrijft dat ze als het ware een eigen leven lijden en jou als schrijfster verrast hebben. Zo gaat het grappig genoeg vaak met schrijven hé, dat het een hele andere kant op gaat dan je in eerste instantie had verwacht.

    1. Dank je wel voor je leuke reactie! Vroeger dacht ik echt dat dat onzin was, dat personages hun eigen keuzes als het ware maken. Maar inmiddels ben ik erachter dat het echt klopt 🙂 En dat is zeker leuk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.