Schrijfsel #6 Brief aan de koning

Ter gelegenheid van de 51e verjaardag van onze vorst schrijf ik een brief aan hem. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en zijne majesteit zelf ook, mocht hij meelezen. 

Sorry majesteit, vandaag eet ik geen oranje tompouce. Ik vond ze best te eten, één keer in het jaar. Met slagroom en rode, witte en blauwe hageltjes. Maar voor het tweede jaar op rij doe ik er niet aan mee. Ik drink wel oranje sinaasappelsap, word ik ook gelukkig van. Eet u die van mij maar op, of mag u ook geen gluten? Vast wel, anders zouden wij glutenvrije mensen het een stuk makkelijker hebben. Ik probeer u absoluut geen schuldgevoel aan te praten, geniet vooral ook van het koekhappen.

Misschien ga ik vandaag naar een kleedjesmarkt. Kijken of ik nog leuke boeken kan vinden, ik houd namelijk enorm van lezen. U ook? Wat is uw favoriete boek? Vond u De brief voor de koning ook zo leuk? Of las u liever Koning van Katoren? Verder heb ik niet zulke wilde plannen voor uw verjaardag. Ik kan me niet heugen dat ik dat ooit wel heb gehad. Het verjaardagsfeest van uw moeder ging meestal ook aan mij voorbij, op die oranje tompouce na dan.

Omdat ik geen uitnodiging voor uw verjaardag heb gehad, ga ik er vanuit dat ik geen cadeautje hoef te kopen. Jammer, want ik vind het altijd wel leuk om cadeautjes te kopen en in te pakken. Het is belangrijk om dit goed lezen: ik vind het leuk om ze in te pakken, dat wil niet automatisch zeggen dat ik er  ook goed in ben. Wellicht is het dus beter dat ik geen cadeautjes aan u hoef te geven, want misschien worden slecht ingepakte cadeaus wel gezien als majesteitsschennis.

Ik hoop dat u, zelfs zonder mijn aanwezigheid, een fijne dag hebt en u erg jarig voelt.

Hartelijke groet,

Mirjam Schippers

PS: Normaal sluit ik mijn blogposts altijd af met liefs, maar ik wil niet dat mensen rare ideeën krijgen. U zult het dus met de hartelijke groeten moeten doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: