Schrijftip #5 Rory’s Story Cubes

Ik ben geen professioneel schrijver, maar ik heb wel veel ervaring, al zeg ik het zelf. Op zaterdag deel ik voor de aspirerende schrijvers onder mijn lezers wat tips. Vandaag gaat het over een cadeau wat ik voor mijn afstuderen kreeg en wat ik regelmatig gebruik bij het schrijven: Rory’s Story cubes. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Rory’s Story Cubes zijn dobbelstenen met plaatjes erop. Er zijn talloze sets in de omloop, deze vier heb ik zelf in mijn bezit. Het begon met de blauwe doos die ik voor mijn afstuderen kreeg. Voor mijn verjaardag kreeg ik de andere 3.

Deze omschrijving is te vinden op de achterkant van het groene doosje:

Werp de 3 dobbelstenen en maak verhalen over oeroude roofdieren. Een niet-competitief spel voor 1 of meerdere spelers. Werkt nog beter als je ze samen met andere sets gebruikt. 

Oorspronkelijk bedoeld als spel, maar je kunt het dus ook gebruiken als je midden in een writer’s block zit. Gooi een of meerdere dobbelstenen en je kunt zo weer verder. Ook functioneren de dobbelstenen prima als writing prompt. Daarnaast kun je ze ook gewoon als spel spelen of wellicht gebruiken voor andere doeleinden. De vriendin van wie ik de blauwe set (acties) cadeau kreeg zei erbij dat ik ze ook kan gebruiken om bijvoorbeeld werkwoorden mee te oefenen of spreekvaardigheid in de klas.

Veelzijdige dobbelstenen dus. De prijzen variëren per set. Een set van 9 kleine dobbelstenen kost rond de 15 euro, de sets met 3 dobbelstenen kost 7 euro. Je kunt ook sets kopen met MAXI dobbelstenen, maar daar betaal je ook meer voor.

Kende jij de dobbelstenen al? Lijkt het je wat om te gebruiken?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

1 Comment

  1. Ik heb het oranje doosje! Ik gebruik ze heel veel op mn werk met mijn leerling met adhd. Zodat hij een vriendje of vriendinnetje een verhaal kan vertellen. Om zo heerlijk wat fantasie kwijt te kunnen. Maar ook om verhalen te schrijven omdat hij schrijven heel moeilijk vind!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.