Vlogs op vrijdag #11 December 2022

Het is de eerste vrijdag van de maand (en deze keer toevallig ook van het jaar) en dat betekent dat ik met je terugkijk op alle video’s die er de afgelopen maand zijn verschenen op mijn YouTubekanaal. Het waren er nogal wat, dus het kan maar zo zijn dat je er eentje hebt gemist, veel kijk- en leesplezier!

Schrijftip
De eerste video was de slotvideo in de schrijftipreeks. Ik vatte alle tips samen en gaf je de gelegenheid om vragen te stellen die je nog hebt over het schrijfproces. In de toekomst hoop ik wel meer schrijftips te geven, maar ik ga voorlopig geen reeks meer maken als deze. Gelukkig kan je wel alle video’s terugkijken.

Terugblik NaNoWriMo
In de tweede video van de maand blikte ik terug op NaNoWriMo, maar daar heb je ook in mijn logboek van december over kunnen lezen.

Rondleiding werkkamer
In november had ik mijn werkkamer (weer) verbouwd en daarom besloot ik een rondleiding te geven door de kamer. Nu ben ik niet van plan om binnenkort m’n kamer te verbouwen, maar ik vind het altijd wel heel leuke video’s om te maken.

Pomodoro-experiment
Last minute besloot ik een andere video te publiceren op 13 december. Ik wilde namelijk een schrijfexperiment wat ik op 10 december deed laten zien. Ik probeerde de pomodoro-techniek uit (25 minuten gefocust werken, 5 minuten pauze) en hoe dat beviel kan je in de video zien. Ook leg ik uit waarom ik in eerste instantie ervan overtuigd was dat dit niet voor mij zou werken.

Ochtendroutine
Dit vond ik een van de leukste video’s om te delen, mijn ochtendroutine. Ikzelf ben altijd gek op video’s waarin mensen hun ochtend- of avondroutine laten zien. Samen met m’n avondroutine is het ook de best bekeken video van december geworden!

Avondroutine
Ook deze video was erg leuk om te delen. Mijn avondroutine heb ik lange tijd behoorlijk verwaarloosd en ik wilde het graag weer oppakken, maar ik wist niet goed hoe. Uiteindelijk heb ik dat voor de video wel weer gedaan en sindsdien gaat het een stuk beter. Nu ik een ander Bijbelleesschema heb, zijn er trouwens wel wat kleine dingen veranderd aan m’n ochtend- en avondroutine, maar in grote lijnen is het nog hetzelfde.

Projectenlijst 2022
Ik deelde ook een video over mijn projectenlijst van 2022, hoeveel er terecht was gekomen. Ik vond het verbazingwekkend om te zien dat ik nog zoveel heb kunnen doen aan de verschillende projecten die ik had. Ik dacht ergens dat ik minder productief was geweest afgelopen jaar.

Stiltedagboek
Ook maakte ik een video waarin ik wat meer vertelde over mijn stiltedagboek. Ook dat vond ik een heel leuke video om te delen.

Terugblik jaardoelen
Tot slot deelde ik een video waarin ik een update deelde van mijn jaardoelen van 2022. Ik heb ze gewoon allemaal gehaald in 2022 (al weet ik nog niet 100% zeker dat ik 1500 boeken heb verkocht, maar ik denk dat het wel gelukt is!)

Schema 2023?
Voor mijn gevoel kostte het niet eens veel moeite om twee video’s per week te plaatsen, maar na lang wikken en wegen heb ik besloten om toch weer terug te gaan naar mijn oude schema, in ieder geval de eerste paar maanden. Ik hoop dat er dan toch wat meer tijd vrijkomt om te schrijven aan verhalen en ook om te besteden aan klussen van opdrachtgevers. Daarnaast probeer ik nu ook weer eens per week een booktube video te plaatsen en anders ben ik meer bezig met video’s maken dan met schrijven. De content blijft wel ongeveer hetzelfde, een mix van persoonlijke verhalen, productiviteitstips en schrijfwerk. Mocht ik toch weer veel ideeën krijgen en het gevoel hebben dat het niet in het content schema past, kan ik altijd af en toe een extra video plaatsen. Ook wil ik tijdens NaNoWriMo wél twee video’s per week plaatsen, met iedere week een korte update video van mijn project, maar ik wil het niet als vast schema meer hanteren.

Welke video vond jij het leukst om te zien?

Liefs,

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: