Writing prompt #1 Geliefden

Via Facebook volg ik al jaren enkele pagina’s die tips geven over schrijven en op deze manier ben ik in aanraking gekomen met het idee van writing prompts. Er wordt bijvoorbeeld een titel gegeven, een zin die in een verhaal moet voorkomen of een kleine scenario schets. Ik heb er nog niet zo vaak gebruik van gemaakt, maar ik moet zeggen dat het wel effectief is. Juist op de momenten dat je een zogeheten writer’s block hebt, kan zo’n prompt je helpen om weer aan het schrijven te gaan. Ook kan het heel interessante scènes opleveren voor een verhaal. Meestal zijn de prompts in het Engels, maar ik zal hier de Nederlandse vertaling opschrijven, inclusief een link naar het origineel.

Omdat mijn drie boeken toch wel om romantiek draaien, ben ik begonnen met een prompt die ook om romantiek draait: Schrijven over geliefden die weigeren om samen te zijn. Mijn vingers beginnen ervan te jeuken. Het liefst ga ik er meteen mee aan de slag. Hopelijk is dat bij jou ook zo! Door middel van dit bericht daag ik je uit om iets te schrijven bij deze writing prompt.

Zoals ik al zei krijg ik er zelf ook inspiratie van en ben ik er meteen na het schrijven van dit bericht, mee aan de slag gegaan. Aankomende dinsdag hoop ik een bericht te posten met wat ik hierbij geschreven heb.

Hier kun je trouwens het origineel vinden, mocht je daar nieuwsgierig naar zijn. Zoals je wellicht kunt zien heb ik het behoorlijk vrij vertaald.

Als je gaat schrijven: heel veel succes! Laat je het me weten als je er wat mee gedaan hebt?

Liefs,

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: