Auteur uitgelicht #16 Melissa Tagg

Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik een auteur uitlichtte voor deze rubriek, maar vandaag vond ik het wel weer een keer tijd. In de blog van vandaag ga ik het met je hebben over een auteur waar ik twee jaar geleden nog nooit van gehoord had, maar waarvan ik in korte tijd groot fan ben geworden. Ik heb het over Melissa Tagg, auteur van (onder andere) de Walker Family serie.

Hoe is het leven van deze auteur tot nu toe verlopen?
Altijd als ik research doe naar de biografie van een auteur kom ik de meest verrassende dingen tegen. Voor het levensverhaal van Melissa belandde ik op haar eigen site en als je goed in Engels bent zou ik zeker aanraden om haar eigen biografie te lezen. Die is zo mogelijk nog grappiger dan haar boeken 😉
Melissa begon haar schrijfcarrière als journalist, maar schrijft nu romantische fictie. Ze werkt fulltime als fondsenwerver voor een non-profit organisatie en in het weekend schrijft ze. En, zoals ze zelf zegt, soms vroeg in de morgen en heel af en toe in de avond, maar nooit rond middernacht, want blijkbaar is ze al een oude vrouw die na tien uur niet meer wakker kan blijven (hé, dat klinkt bekend, Melissa!).

Hoeveel boeken heeft ze geschreven en welke heb ik gelezen?
Melissa heeft al flink wat boeken geschreven (20 – inclusief boeken waar ze een novelle voor schreef), maar er zijn er nog niet zoveel vertaald naar het Nederlands, al wordt daar gelukkig verandering in gebracht. Het leuke van een auteur die al een flinke hoeveelheid boeken heeft geschreven en die vervolgens in Nederland wordt ontdekt, is dat er vervolgens elk halfjaar een boek van verschijnt (voor m’n portemonnee is dat iets minder gunstig, maar hé, ik klaag niet). Alle boeken die in het Nederlands beschikbaar zijn van Melissa Tagg heb ik gelezen. Dat zijn Als gebed de hemel raakt, Een deur die altijd openstaat, Vanaf het allereerste begin en Op het juiste moment. Ik kijk met smart uit naar de komst van Na al die tijd 😉 Ik las ook de novelle van Melissa in de bundel Laat liefde niet wachten (en dat was mijn lievelingsverhaal).

Welke boeken zijn mijn favoriet?
Allemaal. Ik ga niet eens een poging doen om een keuze te maken. Ik vind haar manier van schrijven zo gezellig en vrolijk. Daarnaast schuwt Melissa moeilijke onderwerpen niet en weet ze de verhalen op een mooie manier aan het geloof te verbinden. Het is met recht feelgood met een hart.

Hoe inspireert Melissa Tagg mijn schrijversleven?
Ik loop al een tijdje rond met het idee voor feelgoodverhalen en ik hoop dat ik ze net zo goed kan schrijven als Melissa Tagg. Haar verhalen inspireren mij om me bezig te houden met het feelgoodproject. Bovendien denk ik hetzelfde als Melissa over de reden van het schrijven van romantische verhalen. Ze houdt van het idee om mensen aan het lachen te maken en hen te laten wegzwijmelen bij een verhaal. Ook hoopt ze dat ze hen inspireert, bemoedigt of uitdaagt. Dat is precies de reden waarom ik ook schrijf!

Er is nog een reden dat ik fan ben van Melissa en dat heeft iets minder met schrijfwerk te maken en meer met een herinnering. Zo’n twee jaar geleden was ik op bezoek bij een vriendin, zij had door mij een e-reader aangeschaft en had de boeken van Melissa Tagg ontdekt. Zij las ze in het Engels en vertelde me hoe heerlijk ze die verhalen vond. Ze bemoedigden haar, steunden haar en gaven haar moed. Ik besloot om deze voor mij onbekende auteur ook een kans te geven. Die vriendin is afgelopen november overleden, maar nog altijd denk ik aan haar als ik een boek van Melissa Tagg ter hand neem. Op een vreemde manier is dat troostvol voor mij en daarom hoop ik dat er nog heel veel boeken van deze auteur gaan komen!

Heb jij al weleens een boek van Melissa Tagg gelezen? Zo ja, welke is jouw favoriet?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.