Friends 4-ever // Hoofdstuk 159 // Eva

In het vorige hoofdstuk kon je lezen over Lily die zich zorgen maakte over haar examenwerkstuk. Geen idee meer waar het over ging? Check dan even deze link. Een paar hoofdstukken geleden heeft Eva haar vriendinnen al uitgenodigd voor een huiskamerconcert ter ere van de publicatie van hun officiële studioalbum. Vandaag is het zo ver …

Haar handen trilden een beetje toen ze de deur van Robins appartement opendeed. Haar vriendinnen hadden geappt dat ze voor de deur stonden, dus had zij aangeboden die te openen.
‘Konden jullie het makkelijk vinden?’ informeerde ze.
‘Jazeker. Als we het na die uitgebreide aanwijzingen van jou nog steeds niet hadden kunnen vinden, waren we wel heel dom geweest’, meende Norah.
Eva grinnikte, vanmiddag had ze zo gedetailleerd beschreven hoe je bij Robins appartement moest komen, dat kon inderdaad bijna niet misgaan.
‘Hoe zijn jullie gekomen?’ informeerde ze nieuwsgierig.
‘Ethan heeft ons gebracht. Hij zet nog even de auto weg en komt zo ook’, antwoordde Aron.
O ja, ze had gezegd dat aanhang ook mee mocht komen, dus zowel Aron als Ethan waren erbij. Het was wel een volle bak zo. Wekenlang had ze ernaar uitgekeken, maar nu was het eindelijk zo ver en vond ze het razend spannend. Hoe zou hun album het op Spotify doen? Het was het officiële album dat ze in de studio hadden opgenomen. Hun manager was er vanavond ook bij. Eva vond het allemaal maar wat spannend én vreemd. Er was behoorlijk wat geld in de promotie gestoken en ze hoopte met heel haar hart dat het niet tegen zou vallen. Als dat het wel deed, zou de studio niet nog eens met haar in zee gaan.
‘Je vindt het goed als ik er een verslag van schrijf voor de schoolkrant, toch?’ vroeg Marit nogmaals.
‘Ja, met een exclusief interview met Stan en mij’, stelde Eva haar gerust. Een paar maanden terug had Eva een interview geweigerd, maar nu leek haar het wel goed voor de promotie van hun album. Tegen de tijd dat het in de schoolkrant stond, gingen zij al examens doen en zou niemand zomaar op haar afstappen. En de extra promotie die het opleverde was alleen maar mooi meegenomen.
‘Is iedereen er nu?’ informeerde Robin, toen ze met haar vriendinnen en Aron de kamer in kwam lopen.
‘Alleen Ethan, de vriend van Norah komt nog’, legde ze uit. ‘Maar dan is iedereen die ik heb uitgenodigd er in ieder geval.’
‘Top. Dan zijn we inderdaad compleet en kunnen we beginnen.’
‘Jippie’, reageerde Eva, een beetje sarcastisch.
Robin keek haar met opgetrokken wenkbrauwen aan. ‘Wat is er?’ Doordat ze nu al twee jaar een relatie met Stan had, zou ze bijna vergeten dat Robin haar bijna net zo goed kende. Ze waren immers jaren buren geweest en hadden vroeger al hun vakanties samen doorgebracht, meestal maakten ze muziek. Natuurlijk kende hij haar ook goed.
‘Ik vind het spannend’, reageerde Eva.
‘Eef, we zijn met allemaal mensen die van ons houden, wat is daar spannend aan?’
Het liedje voor Stan, dat was wat er spannend aan was. Ze hadden het tot op dit moment geheim kunnen houden voor hem. Er was een extra nummer aan het album toegevoegd waar hij geen weet van had. En dat was spannend.
De deurbel ging weer en Robin haastte zich naar de deur. Even later kwam hij, op de voet gevolgd door Ethan, weer de kamer in.

‘Een paar maanden geleden kwam ik, tijdens mijn zoektocht naar nieuw talent, op de YouTube pagina van een groep die zich STER noemde. Ik werd meteen geraakt door hun stijl muziek en was verbaasd dat alle vier de bandleden nog zo jong waren, terwijl alles toch heel professioneel oogde. Na overleg met de studio waar ik voor werk, hebben we besloten deze jonge muzikanten een kans te geven. Ze schreven diverse liedjes voor hun officiële, eerste studioalbum en die liedjes gaan ze vanavond voor jullie spelen. Dames en heren, mag ik een groot applaus voor Stan, Tessa, Eva en Robin?’ Na de woorden van Rick, hun manager, reageerde iedereen in de kamer met applaus. Ze begonnen de avond met het lied Safe in your arms, een liedje dat helemaal bedacht was door Tessa. Zij was echt een kei in teksten schrijven. Naarmate de avond vorderde, voelde Eva zich meer ontspannen en kon ze genieten van het maken van muziek. Tot Rick aankondigde dat Eva nog één lied ten gehore zou brengen. Robin nam plaats achter de piano en Tessa stond achter Eva voor de backing vocals. Stan keek van de een naar de ander.
‘Eh … ken ik dit lied ook?’
Eva grinnikte zenuwachtig. ‘Nee, het is … het is namelijk een lied dat ik voor jou heb geschreven. Samen met Tessa en Robin.’?
Nu begreep Stan er nog minder van.
‘Je mag dus rustig gaan zitten en luisteren.’
Robin begon te spelen en precies op het juiste moment zette Eva in. Ze vergat de woorden niet, zong zuiverder dan ooit en hield haar blik onafgebroken op Stan.

‘You’re not alone.
I’ll be with you, every step we take.
Together.’

Het bleef een paar seconden stil nadat de laatste noot was weggestorven, toen volgde er een applaus.
Stan stond op en liep naar haar toe. Hij sloeg zijn armen om haar heen, maar nog voor hij dat deed zag Eva dat er tranen in zijn ogen stonden. Het raakte haar diep, dat haar vriend zo geëmotioneerd was door het lied.
‘Dank je wel’, fluisterde hij in haar oor. ‘Heb ik al verteld dat ik van je houd?’
‘Vandaag nog niet’, reageerde Eva en ze legde haar hoofd op zijn schouder. Dit was het beste gevoel ter wereld, dat wist ze zeker.

Zou je graag bij dit concert aanwezig willen zijn?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.