Auteur uitgelicht #2 Tessa Afshar

Een tijdje geleden hebben jullie iets meer kunnen lezen over mijn favoriete auteur C.S. Lewis. Vandaag is het tijd voor een nieuw bericht in deze rubriek en ga ik jullie van alles vertellen over Tessa Afshar, toch ook wel een van mijn favoriete auteurs!

 • Wat is de naam van de auteur en hoe is zijn of haar leven (tot nu toe) verlopen?
  Zoals je in de inleiding al hebt kunnen lezen heet de auteur waar ik het vandaag over ga hebben Tessa Afshar. Tessa is geboren in Iran en heeft daar de eerste veertien jaar van haar leven gewoond. Vervolgens ging ze naar een kostschool in Engeland voor meisjes. Ze werd verliefd op de boeken van Jane Austen en Charlotte Brönte. Na de kostschooltijd emigreerde ze naar Engeland en toen ze een jaar of twintig was bekeerde ze zich tot het christendom. Dat heeft het verloop van haar leven volledig veranderd. Het liefst wilde ze alles wat ze over de Bijbel en het geloof leerde delen met anderen en daarom begon ze Bijbels historische romans te schrijven.
 • Hoeveel boeken heeft deze auteur geschreven en welke heb ik gelezen?
  Inmiddels zijn er acht boeken van Tessa verschenen in Nederland. Deze boeken heb ik allemaal gelezen en ook allemaal in bezit. Land van stilte heb ik alleen als magazine, maar ik zou graag ook een fysiek exemplaar van dit boek aan mijn collectie toevoegen.
 • Wat zijn mijn favoriete werken van deze auteur?
  Haha, eigenlijk vind ik alle boeken van Tessa geweldig, hoewel ik Dief van Korinthe iets minder vond dan de anderen. Maar als ik dan toch favorieten moet kiezen ga ik voor Land van stilte en Engelenbrood. Met name de laatste heeft mij heel veel geleerd over de zorg van God in mijn leven. Het eerste boek dat ik van Tessa las was trouwens Aan zijn voeten over Boaz en Ruth en heeft me gemaakt tot de fan die ik ben. Dat komt op de volgende manier tot uiting: zodra er een nieuw boek van Tessa is verschenen koop ik deze. Om de een of andere gekke reden koop ik haar boeken eigenlijk altijd in het Nederlands, hoewel ik natuurlijk prima de Engelse versies zou kunnen lezen … Misschien ga ik dat nog weleens aan mijn collectie toevoegen!
 • Hoe inspireert deze auteur mijn leven als schrijver?
  Door de boeken van Tessa Afshar is bij mij het verlangen gegroeid om ook een Bijbels historische roman te schrijven. Ik heb hier al zo’n drie jaar een idee voor en er zijn zelfs periodes geweest dat ik wat verder ben gegaan met het uitwerken hiervan. Misschien moet ik binnenkort even alle boeken van Tessa herlezen en krijg ik dan weer nieuwe inspiratie voor dit project. Daarnaast geeft de volgende uitspraak van haar heel goed weer hoe ik mijn schrijfwerk zie: “Ultimately, for me, writing is not a hobby. It’s not even a job. It is a call. I believe I was created to do this.” 

Heb jij weleens een boek gelezen dat geschreven is door Tessa Afshar?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Ooh, het zijn echt prachtige boeken! Tenminste, als je van het genre houdt, want dat is natuurlijk niet voor iedereen 😉 Ik ben benieuwd of je ze gaat lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.