Auteur uitgelicht #5 Marianne Grandia

Inmiddels begint het een gewoonte te worden dat ik iedere maand een auteur uitlicht. De auteur waar ik je deze maand graag meer over vertel is een Nederlandse auteur. In christelijk Nederland zijn haar boeken ontzettend populair en dat is natuurlijk met een goede reden, vind ik zelf. In het bericht van vandaag vertel ik je graag over mijn favoriete boeken van deze auteur én hoe zij mijn schrijversleven inspireert!

 1. Wat is de naam van de auteur en hoe is zijn of haar leven (tot nu toe) verlopen?
  Zoals je aan de titel al hebt kunnen zien gaat het over Marianne Grandia. Deze keer moet ik het voor de levensbeschrijving hebben van haar eigen website, omdat er geen Wikipedia pagina is 😉 Marianne is in 1965 geboren in Alphen aan de Rijn, ze was de jongste thuis (hé, dat ben ik ook!) en ze groeide op in een liefdevol gezin. Momenteel woont ze met haar man in Leerdam. Schrijven deed ze altijd al, dagboeken werden volgeschreven en ze stuurde altijd dikke brieven naar penvrienden en -vriendinnen. Ze heeft lange tijd op kantoor gewerkt tot in 2009. Ook richtte ze haar eigen stichting (Selah) op en verzorgde spreekbeurten waar God en Zijn genade centraal stonden. Ze heeft ook verschillende boeken vertaald en in 2011 verscheen haar eerste boek: Witter dan sneeuw.
 2. Hoeveel boeken heeft deze auteur geschreven en welke heb ik gelezen?
  In totaal heeft Marianne Grandia tien boeken geschreven (tot nu toe in ieder geval), zeven daarvan zijn fictie en drie non-fictie. Ik heb op één na al haar fictieboeken gelezen en het non-fictieboek Dansen in de regen.
 3. Wat zijn mijn favoriete werken van deze auteur?
  Het eerste boek dat ik van Marianne las was Onder Zijn vleugels, ik vond het echt een prachtboek. Daarna las ik Witter dan sneeuw, die vond ik toen wel iets minder mooi, maar wel heel tof om haar groei te zien. Vervolgens las ik ook Hemeldauw en Lenteregen, die een vervolg zijn op haar eerste boek en deze boeken vond ik wederom prachtig. Ik vond het ook heel tof om in haar nieuwste boek Koorden van liefde (vervolg Onder Zijn vleugels) heel kort iets te lezen over een personage uit de eerste reeks. Ik ben benieuwd naar het slot van deze trilogie, want het tweede deel vond ik zo mogelijk nog mooier dan deel 1.
 4. Hoe inspireert deze auteur mijn leven als schrijver?
  Een van mijn doelen is nog eens een roman voor volwassenen te schrijven. Mocht ik voor een hedendaagse roman gaan, dan hoop ik dat mijn boeken lijken op die van Marianne. Vooral de manier waarop zij het christelijk geloof een plek geeft in haar romans spreek mij aan, een prettige balans is erin te vinden. Niet te evangelisch en niet te reformatorisch, precies goed mijns inziens! Hierin is ze zeker een bron van inspiratie, want ik probeer deze verdeling zeker al toe te passen in mijn boeken voor Young Adults. Mocht Marianne dit berichtje heel toevallig lezen: bedankt voor de prachtige boeken en inspiratie! Veel zegen bij het schrijven van nieuwe boeken!

Ken jij boeken van Marianne Grandia?

Liefs,

Mirjam

3 Reacties

 1. Nog nooit van gehoord, maar na het bekijken van haar website lijkt het me een interessant mens. Ken jij haar persoonlijk?

  1. Ik heb haar nog nooit in levende lijve ontmoet, maar ze laat weleens reacties achter op Facebook en ik doe dat ook bij haar 😉 Het wereldje van Nederlandse, christelijke auteurs is niet zo groot, dus we volgen elkaar (bijna) allemaal op diverse sociale media 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: