Fun Facts #6 Muzieklijst ‘Lijmen’

Een van mijn grootste inspiratiebronnen bij het schrijven is muziek. Een tijdje geleden heb ik de muzieklijst van De opdracht gedeeld. Vandaag ga ik weer een muzieklijst delen, deze keer die van mijn tweede boek: Lijmen. 

Waarschuwing vooraf: Als je Lijmen nog niet gelezen hebt, lees dan niet verder: major spoiler alert. Ik leg bij elk liedje uit waarom ik het bij het verhaal vond passen en er veel naar heb geluisterd toen ik het verhaal schreef.

Bij elk liedje heb ik de naam van de artiest vermeld en de titel heeft een link naar het liedje op Youtube.

  1. Blessings – Laura Story – Dit is echt een lied waar Nikki naar geluisterd heeft toen ze ruzie met zowel Tim als Lynn had. Met name de bridge: “when friends betray us and darkness seems to win: pain reminds this heart that this is not, this is not our home!”
  2. Breathe – Jonny Diaz – Zoals ik in eerdere fun facts over het boek Lijmen heb verteld is het verhaal van Nikki deels autobiografisch. Net als Nikki was ik vaak moe en wist ik niet hoe dat kwam. Dit liedje was voor mijzelf een troost, dat je je voor God niet hoeft uit te sloven, maar dat gewoon in Zijn aanwezigheid verkeren en uitrusten aan Zijn voeten voldoende is.
  3. Come as you are – Crowder – Nog zo’n liedje over het komen zoals je bent en dat, wanneer je vermoeid bent, er bij God rust te vinden: een rust die blijvend is.
  4. I will lift my eyes – Bobo Newman – Een lied over het overwinnen van moeilijkheden. Als we de bergen niet meer overkunnen, richten we ons op Degene die de bergen gemaakt heeft. Dat is een les die Nikki moest leren en ik ook iedere dag weer moet leren.
  5. Tell your heart to beat again – Danny Gokey – Zelf heb ik erg veel naar dit lied geluisterd toen ik het verhaal van Nikki schreef en dit lied heeft ook echt een stempel op het verhaal gedrukt. Ook op Chaos, het boek over Lynn, trouwens. Het lied bevat een bijzondere boodschap die ik graag wilde delen.
  6. Thy will – Hillary Scott – Een van de moeilijkste dingen die er bestaat: “Uw wil geschiedde” zeggen. Want wat als het de wil van God is dat je niet beter wordt? Wat als het de wil van God is dat gebroken relaties niet meer hersteld worden? Een lied om iedere dag weer naar te luisteren en, zij het aarzelend, mee te zingen.
  7. Worn – Tenth Avenue North – Als je de eerste twee zinnen van dit liedje hoort snap je al waarom deze erbij hoort: I’m tired, I’m worn, from the work it takes, to keep on breathing.”

Welk lied vind jij het beste bij Lijmen passen? En ken jij nog een ander lied wat hier niet bij staat en ook wel bij het verhaal past? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Mirjam

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: