Auteur uitgelicht #6 Susan May Warren

Het is alweer een tijd geleden dat ik een auteur heb uitgelicht op mijn blog. Deze maand vertel ik je wat meer over een auteur die ik het afgelopen jaar heb (her)ontdekt en waar ik inmiddels al veel boeken van heb gelezen. Hoe inspireert zij mijn schrijversleven?

bol.com | Als Water En Vuur, Susan May Warren | 9789029795906 | Boeken
 1. Wat is de naam van de auteur en hoe is zijn of haar leven (tot nu toe) verlopen?
  In de titel heb je natuurlijk al gezien dat het vandaag gaat over Susan May Warren. Samen met haar echtgenoot en kinderen heeft ze acht jaar gewerkt als zendelinge in Rusland. Ze schrijft inmiddels fulltime en woont samen met haar man in Minnesota, aan de rand van Lake Superior. Veel van haar boeken spelen zich daar ook af. Ze houdt van hiken, kanoën en dingen met de lokale kerk doen.
 2. Hoeveel boeken heeft deze auteur geschreven en welke heb ik gelezen?
  Op internet kon ik geen volledige lijst vinden, maar Susan heeft meer dan 40 boeken geschreven. Een aantal boeken zijn ook in Nederland uitgekomen. Ik heb ze, op een paar boeken na, in het Engels gelezen. Ik heb nog niet alle boeken van haar gelezen, maar ik zou het wel leuk vinden om dat te doen.
 3. Wat zijn mijn favoriete werken van deze auteur?
  Ik geniet intens van de boeken van Susan omdat ze vaak spannend zijn, een vleugje romantiek (of een heleboel romantiek, haha) bevatten en me ook iets leren over wie God is. Maar mijn favoriete exemplaren zijn denk ik wel You don’t know me en het boek Als water en vuur (het eerste boek dat ik van haar las). Ook de boeken over Rusland vond ik mooi om te lezen. Rusland speelt trouwens vaak een rol in de boeken van Susan. Ik vind niet al haar boeken even geweldig, pas las ik een serie en daar kroop ik echt doorheen, maar over het algemeen vind ik ze fijn lezen. Ik moet er wel altijd even inkomen.
 4. Hoe inspireert deze auteur mijn leven als schrijver?
  Ik denk allereerst al haar productiviteit, ze brengt volgens mij minstens twee boeken per jaar uit. Ook de combinatie spanning, romantiek en Bijbelse lessen vind ik mooi en door (onder andere) de boeken van Susan May Warren lijkt het me tof om zelf ook christelijke feelgood verhalen te schrijven. Ik weet niet of ik spannende verhalen kan schrijven, ik vind detectives en dergelijke heel leuk om te lezen, maar weet niet of ik de research aan zou kunnen. Ben nogal bang aangelegd namelijk, volgens mij kan ik dan nooit meer een nacht rustig slapen.

Ben jij bekend met de boeken van Susan May Warren?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: