Fun facts #40 Nog 7 weetjes over Yes! Papa gaat trouwen

Vorige week heb je het eerste Fun facts bericht kunnen lezen van het tweede deel uit de Samen! serie. Vandaag is het tijd voor deel twee in deze reeks. In dit bericht ga ik wat meer inhoudelijk in op het boek, dus als je het nog niet gelezen hebt en geen spoilers wilt, moet je dit blogbericht nog maar even overslaan 😉

 1. De scène van het beertje is gebaseerd op iets wat ik daadwerkelijk heb meegemaakt. Ik was aan het logeren bij mijn oom en tante toen ik een kruik nodig had 😉 Mijn neefje was destijds vier jaar oud en ook hij wilde de kruik (in de vorm van een beertje). Dus had hij ook buikpijn.
 2. De ketting die Fenna van haar vader krijgt, met daarin de trouwring van haar moeder verwerkt, is ook niets nieuws. Toen ik nog maar zeven jaar oud was stierf mijn oma. Omdat ik naar haar vernoemd was kreeg ik haar trouwring, deze ben ik een aantal jaren later kwijtgeraakt. Iets waar ik tot de dag van vandaag verdrietig over ben. Toen mijn opa een paar jaar geleden overleed kreeg ik echter zijn trouwring en daar is zo’n mooie ketting van gemaakt. Dit is gedaan door mijn neef, die goudsmid is. Hij verkoopt trouwens ook trouwringen (mocht je op zoek zijn).
 3. Eigenlijk is Samen! deel 3 grotendeels op mijn eigen leven gebaseerd, want de kastjes in de zolderkamer van Fenna kan je zien in deze video.
 4. Voor de scène van de poffertjeskraam heb ik nog uitvoerig onderzoek moeten doen hoeveel poffertjes er nu in een uur gemaakt kunnen worden bij zo’n kraam. In een foodtruck kunnen ze zo’n 600 porties (van elk 15 poffertjes) per uur maken. Echt ontzettend belangrijke informatie natuurlijk!
 5. De workshops in de themaweek op de school van Fleur en Fenna zijn gebaseerd op het workshopaanbod van het LCJ, waar ik al meer dan twee jaar werk.
 6. Een van de workshops, over kleur en stijl, die wordt gegeven door tante Rianne is daar ook onderdeel van, maar ik werd geïnspireerd om deze scène zo te schrijven door het contact met Carolien Luitjes. Een paar jaar geleden werd ik door haar geïnterviewd voor de Reformatorische Omroep en een uitgebreide kleur- en stijlanalyse staat nog steeds op mijn verlanglijstje. Ik kom binnenkort echt een keer, Carolien!
 7. Tot slot, de inspiratie voor het dagje naar het Wekeromse zand is ook dankzij het LCJ. De eerste teamdag (in 2019) vond daar plaats en ik vond het leuk om in het boek te verwerken!

Ziedaar, zeven weetjes over Samen! deel 2. Ik denk dat ik er nog wel meer zou kunnen bedenken, maar er moeten natuurlijk ook dingen geheim blijven, hè?

Wist jij een van deze weetjes al?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

 1. Ik wist dit allemaal nog niet! Wat leuk weer om te lezen en grappig van die poffertjeskraam 😉
  Leuk gedaan van dat dagje naar het Wekeromse Zand

  1. Fijn dat je het zo leuk vind om dit te lezen! Juist omdat mensen dit vaak niet weten vind ik het leuk om zulke berichtjes te delen, dat maakt (hopelijk) het verhaal nog leuker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.