Day in the life #29 Zaterdag 10 juli 2021

Het is alweer tijd voor een dagverslag. Om eerlijk te zijn ben ik een groot deel van deze dag vergeten vast te leggen op foto´s. Er ontbreken vooral veel momenten van de dag, want qua aantal heb ik wel veel foto´s. Klinkt dit logisch? Ik heb geen idee, maar ik beloof je dat als je het bericht leest, je het waarschijnlijk wel begrijpt!

Mijn dag begon, zoals altijd, met mijn ochtendroutine. Daar heb ik sinds 17 juni iets aan toegevoegd, namelijk een momentje om te schilderen of iets anders creatiefs te doen. Ik ben begonnen met een zogeheten stiltedagboek en hierin schrijf ik mijn gebed en schilder er vaak omheen. In deze post op Instagram vertel ik er meer over. Ik vind het heerlijk om mijn dag op een creatieve manier te beginnen (anders dan ik gedurende de dag doe) en ik merk dat ik sinds ik dit doe een stuk rustiger ben. Doordeweeks schrijf ik vaak alleen het gebed op, maar in het weekend maak ik vaak wat extra’s en dat zie je op de foto.

Ik ontbeet met een schaaltje lactosevrije yoghurt, zelfgemaakte granola en stuifmeelkorrels. Ik was net begonnen met het low FODMaP dieet en kwam erachter dat ik mijn gebruikelijke hooikoortsmedicijnen ook niet mocht gebruiken (bevat honing). Toen ben ik eens rond gaan kijken en bleek dat ik ook stuifmeelkorrels kon gebruiken. Na een week volop niezen was ik er wel een beetje klaar mee en sinds ik de korrels iedere dag eet (elke dag een theelepel) gaat het een stuk beter.

Net het ontbijt mijn medicijndoosjes bijvullen. Medicijnen is een groot woord, het zijn supplementen. Ik gebruik deze doosjes ook niet omdat ik ze vergeet, maar om ruimte in de keukenkastjes te besparen. En ja, ik heb dus een dekbedovertrek met schapen, kan best als je 28 bent, toch?

Om eerlijk te zijn verliep mijn dag een beetje frustrerend. Ik had op vrijdag geen echte schrijfdag gehad, kon me niet concentreren, dus besloot ‘m te verplaatsen naar zaterdag. Maar uiteindelijk had ik om 11 uur ’s ochtends nog steeds niks gedaan hiervoor. Dit was mijn lange to do list.

Vrijdagavond was ik al begonnen aan het editen van de podcast (aflevering 8) en die heb ik afgemaakt. Dat was ongeveer ook het enige wat ik die dag gedaan heb van het lijstje. Het lukte me gewoon echt allemaal. Dus ik besloot maar wraps te gaan bakken voor de lunch (daar heb ik geen foto van) en daarna heb ik nog wat kleinere klusjes gedaan (daar heb ik ook geen foto van).

Ik besloot mijn fiets eens tevoorschijn te halen en een fietstocht te maken. Mijn online bibliotheekabonnement deed het al en ik luisterde ondertussen naar het luisterboek Slaap van Matthew Walker. Echt ontzettend interessant en ik leerde er veel van.

En onderweg zag ik hertjes. Ik was helemaal vergeten dat ik mijn dag zou vastleggen op foto’s (daarom heb ik geen foto’s van de lunch etc.) en had mijn camera ook niet meegenomen met het fietsen. Gelukkig heeft mijn telefoon ook een goede camera.

En ik reed ook langs een berm vol klaprozen, prachtig vind ik deze bloemen. Wat ik zelf ook een leuke bijkomstigheid van het stiltedagboek vind is dat ik veel meer aandacht heb voor mijn omgeving. Ik was normaal nooit zo oplettend op alle bloemetjes, maar de afgelopen weken kijk ik steeds meer om me heen naar al dat moois!

Eenmaal thuis was ik weer vergeten dat ik foto’s van mijn dagverslag moest maken. Het avondeten heb ik dus overgeslagen, evenals wat ik daarna deed (volgens mij was het lezen). Maar … ik maakte wel nog een pagina in mijn stiltedagboek (tijdens mijn avondroutine). Door het boek Slaap was ik zo gefascineerd geraakt dat ik een Bijbeltekst tekende die daar alles mee te maken heeft. Ook al heeft het boek van Matthew Walker helemaal geen christelijke insteek, het deed mij wel aan deze tekst denken!

Ga jij graag fietsen?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

    1. Oh, herkenbaar! ‘Vroeger’ fietste ik ook ruim 20km naar school (en dan ook nog terug, maar dat zal bij jou ook wel 14 km zijn, of niet?) en toen was het ook zeker niet mijn favoriete bezigheid. Hoewel, in mijn laatste schooljaar fietste ik met m’n beste vriendin en dat was wel heel erg gezellig, we vertelden elkaar altijd verhaaltjes en verzonnen de meest gekke dingen 🙂

  1. Leuk dekbed? Ik fiets eigenlijk niet zo graag, wel voor iets leuks, bijvoorbeeld zwembad etc. Soms is het wel lekker om even uit te waaien. Ik vindt echt dat u supergoed kan schilderen, mooie Bijbeltekst!

    1. Haha, dank je wel 🙂 Ik vond fietsen ook niet zo leuk (en moet me er nu nog steeds toe zetten), maar vaak als ik bezig ben is het wel leuk. Ik luister ook vaak een luisterboek, dus dan sla je twee vliegen in één klap.

  2. Leuk verslag. En veel verschillende dingen gedaan. Overigens mist in de eerste regel een woord (werkwoord). En fietsen, ach als het vlak is. En als er goede fietspaden zijn. Maar tussen de autos is het me te gevaarlijk. En omdat de tram en bus zo vaak rijden, loont het nauwelijks. En ja, die bijbelteksten zijn erg mooi gemaakt.

    1. Ik had de alinea wel drie keer overgelezen voordat ik de fout zag. En het woord was ook nog eens ‘vergeten’. *Oeps. Bedankt voor je oplettendheid en je leuke reactie 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: