Day in the life #39 Zondag 8 mei 2022

Het was – voor mijn gevoel – al heel lang geleden dat ik een keer een Day in the life op zondag had laten zien. Op Instagram bleef de poll tot het laatste moment spannend, maar uiteindelijk kreeg zondag 8 mei net iets meer stemmen dan zondag 15 mei. Dus kan je vandaag lezen over die dag.

Het was Moederdag, dus mijn cadeautje nog gauw ingepakt – ik had de dag ervoor al talloze cadeautjes ingepakt en wilde deze een beetje speciaal maken – en aan m’n moeder gegeven. Ik at mijn gebruikelijke ontbijt 😉

Deze foto is niet van mij, maar van J. Hij was dat weekend met zijn vrienden weg, dus was ik ‘alleen’ thuis. Leek me goed om even te vermelden, voor je je afvraagt waar hij dan was 😉 Nou, ergens waar bergen zijn dus.

Mijn kerk heeft nog steeds twee diensten in de morgen, want we passen niet meer met z’n allen in het gebouw. Wij hadden deze ochtend de late dienst, waardoor ik nog van alles en nog wat deed voordat ik naar de kerk ging. Zoals deze brief naar Anna Laura schrijven, al schreef ik ‘m niet af voor de kerkdienst. Na kerktijd lunchte ik met m’n ouders en ging ik lezen onder de overkapping. Ik kon m’n ogen nauwelijks open houden en ben even naar boven gegaan. Echt slapen lukte ook niet en rond een uur of drie kwamen m’n broers, schoonzussen, nichtjes en neefjes allemaal langs. Daar heb ik wel foto’s van, maar die deel ik niet op m’n blog.

’s Avonds stond er weer een kerkdienst op het programma, maar ik had behoorlijk hoofdpijn en ook m’n rug begon weer op te spelen. Ik heb eerst de brief aan Anna Laura afgemaakt en vervolgens luisterde ik een preek. Ondertussen knutselde ik in mijn bullet journal en later in mijn stiltedagboek.

Dit zijn de bladzijden die ik in mijn stiltedagboek maakte. Links is een van mijn favoriete bijbelteksten, rechts is een gedicht dat ik – inmiddels al een aantal jaar geleden – schreef voor het LCJ. Het Jeugdappel +16 had dat jaar als thema ‘Ongekend groot’ en voor een van de PR-uitingen schreef ik een gedicht dat de tegenstelling tussen God en mens uitdrukte. Ik ben er destijds echt heel lang mee bezig geweest en wilde het graag nog een keer ergens anders vastleggen en dat is bij deze gelukt.

Wat doe jij meestal op zondag?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Leuke day in the life weer! En wat een mooi moederdag kadootje <3 Eh, wat ik meestal doe op zondag? 2 keer naar de kerk gaan, bullet journalen, schrijven in mn dagboek (ik heb nu trouwens een journal aangeschaft waar ik in begonnen ben) en ook lekker veel lezen!

  1. Dankjewel voor je lieve reactie. Supertof dat je in je journal bent begonnen. Vroeger las ik inderdaad ook heel veel op zondag, maar sinds J. in m’n leven is, is dat toch wat minder. Nu ja … deze zondag was hij er niet en heb ik nog steeds niet zo veel gelezen als ik zou willen xD

 2. Leuk verslag. En wat heb jij een mooi handschrift. Zou ik niet kunnen, misschien ook omdat ik linkshandig ben. Dan veeg je automatisch over de letters…. Mijn zondagen zijn rustige dagen. Lezen en iets doen wat ik wil, niet wat moet. Kan van alles zijn. Of iets samen doen. Overigens heb ik de bergen een paar maal bekeken en vermoed dat het Oostenrijk of zuid Duitsland is. Overigens was het geen wandelweer… Succes!

  1. Ja, ik denk dat linkshandigheid er wel in meespeelt. Dit zijn gelpennen waardoor netjes schrijven me makkelijk afgaat, maar ik kan me voorstellen dat je als linkshandige er zo overheen veegt 🙁
   Heerlijk om op zondag een beetje rustig aan te doen. En het was inderdaad Zuid-Duitsland, ze zijn ook nog even naar Oostenrijk gelopen. Echt lekker weer had hij inderdaad niet, hier in Nederland was het een stuk beter 😉

  1. Dankjewel 🙂 M’n stiltedagboek is een dummy van de Boekenvoordeel. De bladzijdes zijn wat dikker (en ruwer) en als je niet te veel water gebruikt drukt de verf niet door. Heerlijke boekjes om creatief in bezig te zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: