Boekreview #12 Jane Austen’s guide to dating // Lauren Henderson

Graag zou ik de blik op je gezicht zien. Jane Austen’s guide to what? Dating, jup. Toen ik in 2014 in Cambridge was voor een cursus ging ik met verschillende klasgenoten naar een van de tweedehandsboekwinkels die Cambridge rijk is. Daar vond ik dit pareltje, superleuke voorkant en geniale titel. Een klasgenoot vond het echt wat voor mij en waagde te beweren dat als ik dit boek las, ik binnen drie maanden verkering zou hebben… Genoeg reden om het aan te schaffen, toch?!

Jane Austen’s guide to dating is een non-fictie boek wat dating-advies geeft aan de hand van de romans van Jane Austen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik nooit echt een boek van Austen heb gelezen, maar ik ken de hoofdlijn van de verhalen wel. Ieder hoofdstuk had dezelfde indeling. Het begon met een advies in de vorm van een stelling, hierna werd de stelling onderbouwd aan de hand van drie voorbeelden uit verschillende boeken van Jane Austen. Eerst werd er een omschrijving van de situatie gegeven, daarna aangegeven wat je beter niet kunt doen en tenslotte wat je wél moet doen. De adviezen zijn waardevol, een stuk waardevoller dan wat je op internet over daten kunt vinden ;-).

Ondanks dat ik het boek al lange tijd in huis had las ik het afgelopen mei pas en ik vind het jammer dat ik het niet eerder had gelezen. Van dit boek heb ik zeker veel geleerd over je gedrag tijdens het daten en ook over het accepteren als gevoelens die je voor iemand hebt niet wederzijds blijken te zijn. Dat had ik zeker eerder kunnen gebruiken, maar alles heeft zo z’n bestemde tijd.

Jane Austen’s guide to dating zou ik zeker aan willen raden aan mensen die vrijgezel zijn of (net) aan het daten. Het hielp mij om wat meer ontspannen om te gaan met verliefdheid en daten en dat gun ik iedereen.

Dit boek krijgt van mij 4,5 ster, waarom geen 5? Nou ja, die verkering hè… daar wacht ik nog steeds op 😉

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: