Leeslogboek #14 Was februari 2024 mijn slechtste leesmaand ooit?

Als voorbereiding op het schrijven van dit bericht heb ik mijn leeslogboek van januari er nog maar even bij gepakt en tot mijn grote schrik wilde ik in februari het liefst twaalf of zelfs vijftien boeken lezen. Maar het ergste is: ik heb er nog niet eens tien gelezen… Hoeveel ik er wél las en hoe ik denk dat het komt lees je in dit bericht!

Gelezen boeken

  1. Zonder jou // Gerdien Nijland (hybride: fysiek & e-book)
  2. Ik zie je bij de vuurtoren // Courtney Walsh (fysiek boek)
  3. The Midnight Library // Matt Haig (fysiek book // herlezen)
  4. Ondanks alles de hare // Becky Wade (e-book)
  5. The Ruthless Elimination of Hurry // John Mark Comer (fysiek boek // herlezen)
  6. Duur huis, nooit thuis // Renée Lamboo (audioboek // herlezen)
  7. Waar doen ze het van // Erica Verdegaal (audioboek – officieel DNF)

Ik las dus zeven boeken, wat op zich niet heel slecht is, maar voor mijn doen wel. Bovendien heb ik drie van de zeven boeken al eerder gelezen én heb ik er eentje officieel niet eens uitgelezen. Maar omdat ik in februari nog een boek (al vrij snel) opgaf, vond ik dat ik er eentje wel van mocht tellen. Dit boek heb ik tot iets over de helft geluisterd en toen was ik het verschrikkelijk zat. Ik wilde meer lezen over persoonlijke financiën, om weer gemotiveerd te worden om te sparen, maar door het boek van Erica Verdegaal werd ik niet geïnspireerd en ik vond het een beetje arrogant overkomen.

Favoriet
Uit zo’n klein lijstje kan ik moeilijk drie favorieten kiezen, maar ik denk dat mijn favoriete boek van de maand The Midnight Library was. En ik weet dat het valsspelen is (van mezelf mag ik herlezen boeken niet als favoriet kiezen), maar door dat boek kwam ik weer een beetje uit mijn leesdip én ik had heel erg de behoefte om het te lezen. Verder waren Ik zie je bij de vuurtoren en Ondanks alles de hare ook erg leuk om te lezen.

Leesdip?
Hoe komt het dat ik zo weinig heb gelezen in februari? Ik denk dat mijn schrijfdagen daaraan bijgedragen hebben. Zoals ik afgelopen zaterdag al schreef, vond ik het in februari moeilijk om los te komen van mijn schrijfwerk. Herhaaldelijk zat ik om half zeven nog achter mijn bureau, terwijl ik juist minder lange werkdagen wil maken. In de avond was er nauwelijks ruimte voor ontspanning. Tegelijk kregen we regelmatig bezoek op zondagmiddag, waardoor ik totaal niet aan lezen toe kwam. Ook vond ik Zonder jou (mijn eerste boek van de maand) erg moeilijk om door te komen. Daarna begon ik in Reisgenoten, maar om de een of andere reden raakte dat me niet. Ik zie dat héél veel mensen die er enthousiast over zijn, bij mij kwam dat niet. Misschien juist wel omdat het format me tegenstaat. Ik vind het fijn als geloof op een subtiele manier in het verhaal verweven is en bij dit boek ligt het er heel dik bovenop. Na twee hoofdstukken heb ik het maar opgegeven, maar ondertussen was het al half februari en had ik nog maar een boek gelezen. Uiteindelijk heb ik het nog redelijk recht getrokken, dat kwam vooral omdat ik The Midnight Library in één ruk uit heb gelezen.

Aan het einde van de maand besloot ik toch weer mijn luisterabonnement te activeren. Ik luister nog maximaal één Novel Marketing Podcast aflevering per dag en vind het ook fijn om wat boeken te luisteren. Voor nu luister ik vooral boeken over persoonlijke financiën, omdat ik gemotiveerd wil worden om te sparen (op zich is een koophuis een goede motivatie, maar extra motivatie en inspiratie is welkom)

Book haul
Ik kocht zelf geen boeken in februari, maar kreeg Koning van het volk en De vrouwen van het Zwanenkasteel voor mijn verjaardag van mijn ouders. In maart komen er waarschijnlijk ook wat boeken bij in mijn kast. Ik kreeg van mijn schoonouders namelijk een boekenbon voor mijn verjaardag én Jaap en ik hebben nog Wedloopbonnen liggen van onze bruiloft. We hebben afgesproken dat we die eerlijk zullen verdelen 😉 En nu is er ook weer een nieuw boek van Connilyn Cossette uitgekomen, dus die ga ik er sowieso van kopen.

Vooruitblik maart
Ik kan niet direct zeggen dat dit een rustigere maand wordt, in mijn familie is de verjaardagsmarathon (6 verjaardagen in 13 dagen (normaalgesproken 12 dagen, maar dit jaar zat schrikkeldag ertussen) in volle gang en ook krijgen we nog steeds weleens bezoek). Toch hoop ik in maart écht meer te lezen, ook door weer meer luisterboeken te luisteren. Ik hoop echt dat ik dan eind maart weer op schema loop voor mijn leeschallenge. Wat betreft minder boeken tegelijk lezen: dat gaat goed. Ik lees nu één non-fictieboek (the to-do list van Mike Gayle) één fysiek boek (op moment van schrijven is dat: Op het randje van de eeuwigheid van Randy Alcorn) en luister dus af en toe een boek (voor nu is dat Playing with Fire, van Scott Rieckens, over financieel onafhankelijk zijn). En ik hoop uiteraard dat mijn streven van op tijd stoppen met werken lukt, dat zal allicht schelen!

Wat was het leukste boek dat jij in februari las?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.