Schrijflogboek #9 Augustus 2018

Ongelooflijk, het is alweer september! Soms jaagt het me angst aan dat de tijd zo snel gaat, maar meestal vind ik het eigenlijk wel prima. Iedere tijd van het jaar heeft zo weer z’n eigen dingen die het tot een leuk jaar maken. Deze maand ga ik bijvoorbeeld nog een week op vakantie 🙂 Maar goed, daar kwam ik niet voor (en jij ook niet), dus hier volgt mijn schrijflogboek van augustus!

Zoals altijd kun je per categorie lezen hoeveel tijd ik eraan besteed heb. Daarna volgt het lijstje met hoogtepunten en ik sluit of met het totaal en een vooruitblik voor September.

LOI cursus – 90 minuten
Ja, ik heb eindelijk weer eens een noemenswaardig aantal minuten besteed aan de cursus van de LOI. Ik maakte twee opdrachten en nam een hoofdstuk door. Eigenlijk wilde ik meer hoofdstukken doornemen, maar ik ben al heel tevreden met de opdrachten die ik maakte. Die vind ik namelijk niet zo heel erg leuk.

Short stories – 280 minuten
Het kerstverhaal voor mijn uitgever heb ik deze maand nog een keer herzien en nu is-tie definitief af. Daarnaast schreef ik nog een ander verhaal in opdracht. Ik ben heel benieuwd hoe dat ontvangen gaat worden.

Blogcontent – 350 minuten
Met veel plezier ben ik weer blogs gaan schrijven toen ik terug was uit Engeland. Ik ben nu bezig met de content voor oktober. Daarnaast vallen mijn het maken van foto’s en posts voor Instagram ook onder deze categorie.

Bergen van chaos – 380 minuten
Tja, erg hard hebben we deze maand niet gewerkt, maar we beginnen er weer in te komen. Afgelopen zaterdag zijn mijn broer en ik zelfs op onderzoek uit geweest op de Batavia! Bovendien begin ik weer te geloven in het verhaal, ik ben het een tijdje kwijt geweest.

Writing prompts – 440 minuten
Ook deze maand heb ik weer trouw mijn writing prompts gedaan. Soms moest ik mezelf wel echt dwingen om te schrijven. De laatste twee weken schrijf ik ze vooral in het Engels en dat is best wel even wennen. Maar inspiratievol was het wel!

Maar wat nu? – 735 minuten
Zoals ik vorige maand al schreef hoefde ik nog maar zes of zeven hoofdstukken van dit verhaal. Die heb ik deze maand afgeschreven en het verhaal ligt nu geprint op mijn bureau, te wachten tot ik het ga herlezen en herschrijven. Maar vrijdag kreeg ik ook al een mail van mijn redacteur met het geredigeerde manuscripts van Vrije val, om voor een nieuwe ronde te herschrijven, dus hier ga ik mij eerst mee bezig houden.

Kindle – 1415 minuten
Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik in december 2017 was begonnen aan het schrijven van een Engels verhaal voor Kindle. Dit heb ik een tijdje opgegeven, maar nu ben ik weer begonnen aan een e-book en ik heb meerdere ideeën voor andere verhalen liggen. Het verhaal wat ik nu schrijf heeft met coeliakie te maken 😉

Overig – 485 minuten
Onder overig vallen deze maand, net als vorige maand, het schrijven van blogs voor Punt uit, wat random schrijfsels en een klein zijproject waar ik samen met mijn broer aan werk (een prentenboek). Al met al houd ik me veel meer met zulke miniprojectjes bezig dan ik in eerste instantie denk.

Hoogtepunten
Voordat ik het totaal aantal uren ga onthullen, volgen hier eerst een aantal hoogtepunten van deze maand:

  • Allereerst schreef ik weer vier blogs voor Punt uit en afgelopen vrijdag kwam ik daar nogmaals mee in de krant.
  • Op 7 augustus schreef ik het laatste woord aan de eerste versie van ‘Maar wat nu?’
  • Op 27 augustus had ik 300 volgers op Instagram, al 50 meer dan mijn jaardoel!

Totaal + vooruitblik september
Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar ik heb deze maand weer een nieuw record. In augustus schreef ik in totaal 4175 minuten, dat is bijna 70 uur (69 uur en 55 minuten). Ik vind het een supertof begin van mijn verdiepte schrijfcarrière. Al moet ik ook zeggen dat uren niet altijd alles zeggen. Afgelopen vrijdag schreef ik bijvoorbeeld niet zo veel, maar ik was wel heel erg productief. Productiviteit is belangrijker dan hoeveel tijd je ergens aan besteed. Mijn vingers jeuken om ook te schrijven hoe de afgelopen maand bevallen is en hoe het met mij gaat, maar dat heb ik gereserveerd voor een persoonlijke update die over 2 maanden (ongeveer) online komt. In september hoop ik weer veel en effectief te schrijven, maar of het een record gaat worden weet ik niet. 25 september hoop ik namelijk voor 8 dagen op vakantie te gaan, dus het logboek van september zal ook niet op de eerste maandag van oktober verschijnen, maar een week later. Ik heb in ieder geval wel weer zin in deze maand en ben benieuwd wat het me gaat brengen!

Liefs,

Mirjam

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.