Boekreview #20 Moederhart // Deborah Raney

Een jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met de boeken van Deborah Raney. Met name de Chicory Inn serie vond ik fantastisch om te lezen. Christelijke feelgood waar ook een duidelijke boodschap inzat. Een van mijn favoriete genres. Het boek Moederhart zag ik van de zomer bij de plaatselijke boekhandel en het verhaal sprak mij direct aan. Uiteindelijk schafte ik het boek pas in november aan en vandaag review ik hem voor je.

Anna, een volwassen, getrouwde vrouw van 45, wordt tijdens een weekend weg met haar echtgenoot, verkracht en blijkt zwanger te zijn. Er volgt een zware tijd voor Anna, haar man Paul en hun twee volwassen dochters. Een abortus wordt overwogen, maar uiteindelijk besluiten Anna en Paul dat dat niet de oplossing is. Samen gaan ze op zoek naar een adoptiegezin voor het kindje. Als de verkrachter wordt opgepakt komen ze echter voor nog een moeilijkheid te staan …

Oké. Toen ik net het woord christelijke feelgood gebruikte, bedoelde ik niet dit boek. Want dit thema is allesbehalve feelgood. Toch weet Deborah Raney, ondanks dat het een beladen thema is, alles zo te omschrijven, dat het geen zwaar, uitzichtloos verhaal is. Het mooiste vond ik hoe de beschrijving van Anna’s geloofsstrijd, dat ze op een gegeven moment tegen Paul zegt: ik geloof nog wel in God, maar ik kan nu écht niet bidden. In veel christelijke romans wordt over lijden heengewalst en gaat men direct van helaas naar halleluja. Zo werkt het niet en dat heeft Raney goed beschreven. Het einde kwam echter niet als een verrassing en dat kwam misschien ook omdat ik sommige aspecten daarin een beetje vergezocht vond.

Ik geef Moederhart 4,5 ster.

Wat voor genre boeken lees jij het liefst?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: