Schrijflogboek #15 Februari 2019

Februari is ook weer om gevlogen. Een maand geleden zat ik me te verheugen op de studiedag voor auteurs, spelletjesdagen en mijn verjaardag en nu is het alweer voorbij. Uiteindelijk heb ik minder geschreven dan ik had gewild, omdat ik ruim een week ziek ben geweest (oorontsteking & keelontsteking), maar toen ik alles bij elkaar optelde viel het me nog mee. Nieuwsgierig geworden?

In februari 2018 schreef ik bijna 14 uur. Nou, dat record heb ik in ieder geval wel verbroken. Waar ik verder aan gewerkt heb deze maand laat ik in dit overzicht zien. Vervolgens noem ik een paar hoogtepunten voor ik het totaal onthul. Daarnaast plaats ik een vooruitblik voor de komende maand.

Writing  prompts – 145 minuten
De writing prompt challenge is er deze maand echt bij in geschoten. Ik heb anderhalve week niets of nauwelijks geschreven en daarna ben ik het rustig weer op gaan bouwen. Ik loop dan ook een paar dagen achter, maar hoop dit snel in te halen.

Studiedag – 360 minuten
Zaterdag 9 februari was het zo ver: de jaarlijkse studiedag voor christelijke kinderboekenauteurs werd georganiseerd. Er werd een lezing gegeven door Wim Daniëls en ’s middags gingen we met Judith van Helden aan de slag met het ontwikkelen van personages. Daarnaast was er tijd om elkaar te spreken en elkaars boeken te bekijken. Het was een super geslaagde, leerzame dag.

Bergen van chaos – 455 minuten
Uiteindelijk heb ik maar 3 hoofdstukken geschreven deze maand, maar we hebben ook nog veel extra’s bedacht voor het verhaal. Komende maand hoop ik hier wel weer meer aan te gaan schrijven.

Blogcontent – 495 minuten
Komende maand moeten er natuurlijk weer nieuwe blogs verschijnen, dus hier heb ik de afgelopen maand hard aan gewerkt. Daarnaast schreef ik een gastblog voor Get Inspired by Books en ik schreef een gastblog voor Fleurrijk.

Samen – 930 minuten
Ik rondde de tweede versie van dit verhaal af. Het kostte behoorlijk wat tijd, maar ik heb er echt van genoten. Het verhaal ligt nu bij mijn proeflezers en ik ben heel benieuwd wat zij ervan vinden.

Overig – 185 minuten
In december en januari besteedde ik heel veel tijd aan overige projecten, in februari niet zo heel veel. Ik schreef het een en ander aan een onzinverhaal, ook herzag ik het korte verhaal dat ik in januari schreef.

Hoogtepunten
Ondanks dat ik eigenlijk alle hoogtepunten al noem in de berichten, wil ik er toch een aantal uitlichten:

  • 9 februari: De studiedag van christelijke kinderboekenauteurs. Ik heb er echt van genoten en vind het jammer dat ik andere jaren niet ook ben geweest. Het was echt leuk om mede-auteurs te spreken en van elkaar te leren.
  • 22 februari: Mijn eerste blog voor Fleurrijk kwam online.
  • 27 februari: Ik rondde de tweede versie van mijn manuscript voor de serie af en stuurde het naar mijn proeflezers.

Totaal + vooruitblik
Ik had eigenlijk verwacht dat ik 20, maximaal 30 uur had geschreven deze maand. Zeker omdat ik de tweede helft van de maand zo ziek was. Maar uiteindelijk viel het me alles mee. Ik schreef in totaal 2570 minuten, wat neerkomt op 42 uur en 50 minuten. In 2018 was dat ongeveer wat ik gemiddeld in een maand schreef en zeker ten opzichte van februari 2018 is het een enorme verbetering.

Ik ben vastbesloten om in maart weer veel te gaan schrijven. Mijn doel is om 10 hoofdstukken te schrijven aan de fantasy serie en daarnaast heb ik het manuscript van het vervolg op Chaos terug gekregen om te gaan herzien. Maar er zijn ook nog genoeg andere dingen om te doen, waar ik nu echter nog niet zo veel over kan zeggen. Eind maart komt er een nieuwe persoonlijke update online en dan kan ik er, hopelijk, wat meer over vertellen.

Was februari een leuke/productieve maand voor jou?

Liefs,
Mirjam

2 Reacties

  1. Heerlijk om zoveel uurtjes aan schrijven te besteden. Bij mij is dat echt een uitdaging en moet ik dit goed inplannen, anders komt er bijna niks van terecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.