Boekreview #35 Echoes // Laura Tisdall

Als ik in Engeland ga, bezoek ik op zondag altijd een van de plaatselijke kerken. Inmiddels heb ik er veel vrienden gemaakt. Afgelopen zomer maakte ik voor het eerst echt kennis met Laura Tisdall, die eveneens als ik auteur is. Ik besloot dat het hoog tijd was dat ik haar boek zou gaan lezen. Het boek is (helaas) alleen in het Engels beschikbaar, maar zeker de moeite waard!

Mijn zelfgehaakte schaap Wolletje houdt ook van lezen 😉

Specificaties: Young adult // Tizl press // 291 blz’s // Engels // 2015

Mallory Park is overdag een vrij normale high school student, ’s avonds verandert ze in de hacker Echo Six. Ze is bang voor mensen die haar zomaar aanraken en geeft de voorkeur aan een comfortabel leventje in haar kamer boven afspreken met leeftijdsgenoten. Ze is lid van een forum dat als een soort Robin-Hood-van-het-internet functioneert. Alles moet geheim blijven, forumleden mogen geen persoonlijke zaken over zichzelf vertellen. Mallory chat iedere avond met Warden, die al twee jaar lang probeert te raden waar haar forumnaam op gebaseerd is. Daarnaast chat ze regelmatig met The Asker, de eigenaar van het forum. Op een dag krijgt ze verontrustend bericht van hem, er zijn een aantal prominente hackers spoorloos verdwenen. Als ook The Asker zelf verdwijnt, neemt Mallory een rigoreus besluit, waarbij ze Warden nodig heeft.

Ik las Echoes tijdens mijn tweede readathon van 2019, zaterdag 10 augustus. Ik werd die nacht om 1.45 wakker en kon niet meer in slaap komen. Toen ik eenmaal aan het lezen was in Echoes, bleek het een onmogelijke opgave deze aan de kant te leggen. De karakters zijn goed uitgewerkt, het verhaal had een goed tempo en de spanningsopbouw was geweldig. Natuurlijk zaten er ook een paar fikse twists en turns in dit verhaal en ik vond het heerlijk om te lezen. Het thema was totaal anders dan boeken die ik normaal lees en ik heb er dan ook echt van genoten. Dit heb ik natuurlijk wel even verteld aan Laura, toen ik de zondag erna weer naar de kerk ging.

Ik heb Echoes 5 sterren gegeven en dat is echt omdat ik het boek fantastisch vond en niet omdat ik Laura een plezier wilde doen.

Heb jij weleens een boek gelezen van een auteur die je persoonlijk kent?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

 1. Klinkt als een goed en spannend boek. Jammer dat haar boeken nog niet vertaald zijn. Leuk dat je haar kent en tegenkwam in de kerk.
  Mooie foto heb je gemaakt, zo schattig je zelf gehaakte schaapje!
  Ik heb inderdaad ook wel eens een boek gelezen van een auteur die ik persoonlijk ken, nog leuker, vind ik. 🙂

  1. Tja, wie weet wordt op deze manier wel een Nederlandse uitgever getriggerd 😉 Geen idee. Dank je wel voor het compliment, ben heel erg blij met het schaapje.
   En het is inderdaad nóg leuker als je een boek leest van een auteur die je kent.

 2. Ik heb echt nog nooit van dit boek gehoord maar als ik zo jou recensie lees en de info over het boek klinkt dit echt als een boek voor mij! Ik hou echt van zulke verhalen. Ik ga eens kijken of ik het boek ergens kan vinden hier.

  1. Yay! Inmiddels weet ik natuurlijk dat je hem besteld hebt en ik vind het echt supertof! Hopelijk geniet jij er net zo van als ik.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.