Fun Facts #18 7 weetjes over Time-out

Ik heb het al vaker verteld, maar ik ben dol op fun facts over mijn favoriete auteurs, boeken en films. Om die reden deel ik ook fun facts over mezelf en de boeken die ik heb geschreven. Het is al even geleden dat mijn vijfde boek, Time-out, verscheen, dus het is hoog tijd om ook hier de fun facts van te delen. Deze reeks zal uit maar liefst 4 blogs bestaan. Vandaag deel 1, zonder (grote) spoilers.

Sommige fun facts heb je misschien al in voorgaande blogs gelezen óf op mijn Instagram gezien. In deze posts probeer ik alle fun facts te bundelen.

 1. Niet van plan: Time-out is, net als voorganger Chaos, het boek dat ik nooit van plan was om te schrijven. In eerste instantie vond ik Lynn helemaal niet zo’n leuk karakter en toen Chaos er eenmaal was, was ik eigenlijk wel tevreden met het einde.
 2. Coverfoto: Ik wilde heel graag een Engelse highlight op de cover, zodat voor iedereen meteen duidelijk was waar het boek over zou gaan. Dat is helemaal gelukt en de Tower Bridge heeft ook een klein rolletje in het verhaal gekregen.
 3. Schrijftijd: Ik begon met het schrijven van Time-out in maart 2018. Vanaf december 2017 houd ik mijn writing logs bij, dus Time-out is het eerste verhaal waarvan ik weet hoeveel uren ik eraan geschreven heb. Het totaal voor dit verhaal, van het uitwerken van de eerste ideeën tot het controleren van de laatste proefdruk is 6460 minuten. Dat zijn 107 uren en 40 minuten. Het viel mij eigenlijk mee, ik had meer uren verwacht.
 4. Terugkeer personages: De hoofdpersonages uit elk boek dat ik tot nu toe geschreven heb, hebben een rol in het verhaal. De een wat groter dan de ander, maar ze worden allemaal minstens één keer genoemd. Ook andere bekende karakters nemen een kijkje.
 5. Engeland: Geheel volgens de traditie van de boeken over Nikki en Lynn, is ook Time-out voor het grootste deel in Engeland geschreven. Als bonus speelt het zich ook nog eens af in mijn favoriete land.
 6. Autobiografisch: Natuurlijk bevat dit verhaal veel autobiografische elementen, aangezien ik zelf ook verschillende zomers als au pair in Engeland heb doorgebracht. Maar dat is niet de enige reden dat dit verhaal een autobiografisch tintje heeft. Een van de hoofdvragen van het verhaal is: ‘Wat is Gods wil met ons leven? Wat moet je doen als dingen anders lopen dan je had gedacht?’ Dat is precies de vraag waarmee ik anderhalf jaar geleden, toen ik dit verhaal aan het schrijven was, worstelde. Destijds schreef ik er ook een persoonlijk bericht over.
 7. Twee versies: Van Time-out heb ik twee verschillende versies geschreven.De eerste keer dat ik een verhaal schreef met twee verschillende eindes. Dat kwam ook omdat een belangrijk plotelement, dat met Maurits te maken had, compleet anders werd. Uiteindelijk hoefde ik niet veel te herschrijven, maar moest ik wel een ander einde bedenken.

Ik hoop dat je hebt genoten van deze fun facts. Ik vond het in ieder geval weer leuk om erover te schrijven.

Bedenk jij weleens een alternatief einde voor een boek of eigen schrijfsel?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

11 Comments

 1. Wat een leuke weetjes! Leuk om te lezen dat je dit boek in eerste instantie niet wilde schrijven en de hoofdpersoon je eerst eigenlijk ook niet zo lag. Wat goed dat je het einde hebt kunnen herschrijven. Ik heb dat zelf nog nooit hoeven doen, maar ik kan begrijpen dat het je verhaal beter kan maken. Bewaar je je eerste einde voor misschien (ooit) nog een ander boek?

  1. Het was eerst echt wel even slikken, om het einde (en een deel van de verhaallijn) te herschrijven. Maar achteraf ben ik er heel blij mee, omdat het zoveel beter is geworden dan eerst. Ik bewaar dit einde wel, eigenlijk bewaar ik altijd alles wat ik ooit heb geschreven, je weet nooit waarvoor je het kunt gebruiken. Bedankt voor je reactie 🙂

 2. Eigenlijk is de schrijftijd, 107 uur, erg kort. Als je van een 40 urige werkweek uit gaat, nog geen 3 weken! Maar alle denktijd is er vermoedelijk niet in verwerkt. Maar het geeft hoop, dat een boek schrijven geen jaren hoeft te kosten…..
  Andere vraag… heb je nog problemen of kosten gehad met / voor of het copyright voor het afbeelden van de towerbridge? Zou mij interesseren. gr

  1. Het klopt dat het niet eens zo gek veel tijd is (al zal ik ook wel een rekenfoutje gemaakt kunnen hebben). Nu is Time-out ook wel een “uitzondering”, het is een vervolg op een van mijn eerdere boeken, dus de personages had ik al uitgewerkt. Ook hoefde ik weinig onderzoek te doen voor de verhaallijn, omdat ik zelf veel ervaring heb met het leven als au pair. Bovendien wordt je iedere keer een stukje beter in het schrijven, wat ook veel tijd scheelt. Ik denk dat ik over mijn andere boeken veel langer heb geschreven. Maar het geeft inderdaad hoop, een boek schrijven hoeft geen jaren te duren 😉
   Op je vraag kan ik zelf geen direct antwoord geven. De uitgeverij verzorgt altijd de boekcovers, al heb ik daar wel inspraak in. Eventuele kosten en de copyright van de stockfoto is hun verantwoordelijkheid.

 3. Leuke weetjes en interessant in hoeveel tijd je het boek hebt geschreven. Ik doe nu wel een beetje te lang over mijn boek maar ik wil het wel goed doen 🙂 Het komt vast goed.

  1. Het is ook beter om er iets langer over te doen, als het dan goed is! Dit was mijn vijfde boek en een vervolg op een van de andere boeken, dus ik kende de personages al en ik wist eigenlijk al meteen waar de verhaallijn heen moest. Volgens mij heb ik over mijn andere boeken wel langer gedaan hoor 😉 Succes!

  1. Dank je wel 🙂 Ik vind ‘m zelf denk ik ook de beste. Maar goed, m’n nieuwe serie vind ik ook weer heel tof, maar dat is weer een heel ander onderwerp. Ik denk dat Time-out altijd speciaal blijft omdat-ie over Engeland gaat 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.