Friends 4-ever // Hoofdstuk 1 // Norah

Zoals ik afgelopen woensdag heb verteld, begin ik dit jaar met een vervolgverhaal. Iedere dinsdag kun je een hoofdstuk lezen over Norah, Lily, Eva en Marit. Ik ben heel benieuwd wat dit verhaal gaat brengen…

Lily was laat. Niet dat Norah anders verwacht had, maar de tijd begon nu wel te dringen. Voor de zoveelste keer die ochtend haalde ze haar telefoon uit haar tas en keek of ze toevallig een berichtje had van Lily, waarin ze uitlegde waarom ze zo laat was. Yes, ze had een appje. Maar het kwam niet van Lily.
Suc6 vandaag. X Ethan
Aw, dat was nog eens lief! Snel typte Norah een antwoord. Nadat het bericht verzonden was, staarde ze even naar Ethans profielfoto. Wat zag hij er toch ongelooflijk goed uit in dat witte t-shirt. Zijn gebruinde huid en donkere krullen staken er mooi bij af.
‘Ben je weer met je liefje aan het appen?’ Lily had een brede grijns op haar gezicht. ‘Een vrouw moet iets doen als haar beste vriendin way too late op komt dagen.’
‘Ugh,’ kreunde Lily. ‘Noem je jezelf nu vrouw? Voel je je soms beter dan mij, nu je verkering hebt met Ethan?’
‘Beter dan ik,’ verbeterde Norah haar beste vriendin automatisch, waarop Lily met haar ogen rolde. ‘Laten we maar gaan, te laat komen op de eerste dag lijkt me niet zo handig.’
‘Kom op, het is de enige dag van het schooljaar waarop we te laat mogen komen, zónder dat we strafwerk krijgen.’
Norah schudde even met haar hoofd. ‘Je weet het weer mooi te vertellen. Wat denk je dat we vandaag gaan doen?’
‘Wat dacht je van kennismaken met onze nieuwe klas?’
‘Ja, dat lijkt me logisch. Maar wat nog meer? Zitten we echt de hele dag bij Van Eck? Heb jij enig idee hoe hij is?’
‘Hoe moet ik dat weten?’
‘Misschien heeft Thijn hem gehad?’
Lily schudde haar hoofd. ‘Nee, Thijn had geen geschiedenis in de bovenbouw. Heeft bij jou thuis niemand hem gehad?’
‘Jawel. Rhodé vond hem verschrikkelijk en Rick zei dat hij wel meevalt, daar heb ik dus niets aan.’
‘We zien het wel. Hij zal vast geen ergere mentor zijn dan Ploeg. Wat ben ik blij dat ik eindelijk van dat mens af ben.’
Norah kreunde. ‘Jij wel, ja.’
‘Had je maar geen scheikunde moeten kiezen.’ Lily was soms zo hardvochtig.
‘Scheikunde is heel leuk,’ verdedigde Norah haar keuze. ‘Die maanden dat we Verduijn hadden was echt fantastisch. En weet je, misschien is Ploeg nu een stuk aardiger geworden, nu ze moeder is,’ voegde ze er hoopvol aan toe.  
‘Ik hoop het voor je,’ zei Lily. ‘Maar ik denk eerlijk gezegd van niet. Zou De Jager een beetje aardig zijn? Ik hoop het wel, we hebben hem tenslotte vier uur in de week.’
‘Ja, De Jager is heel aardig.’ Hij was Ethans mentor en Norah had alleen maar goede berichten over de man gehoord.
‘Hoe weet jij dat?’
‘Ethan,’ was haar eenvoudige antwoord.
‘Aha. Daarover gesproken: hoe is het met je liefje? Nog geen ruzie gehad of zoiets vervelends?’
Norah schudde haar hoofd. ‘Nee, gelukkig niet. Eergisteren na de kerkdienst mocht ik bij hem koffiedrinken.’
‘Wat leuk. Hoe zijn z’n ouders?’
‘Wel aardig. Ik kende ze al wel, hoor. Het was gewoon gezellig en ze hebben niets gezegd over mijn leeftijd.’
‘Beter,’ vond Lily. ‘Hebben jouw ouders er nog iets van gezegd?’
‘Nee, gelukkig niet,’ zei Norah. Toen ze thuiskwam met de mededeling dat ze verkering had met Ethan, waren haar ouders daar eerst niet zo gelukkig mee. Hun bezwaren sloegen echter nergens op, haar oudste broer Jaël was nog jonger geweest toen hij verkering had gekregen met Rosalie en ook Rhodé was vijftien toen ze een relatie kreeg met Michel. Gelukkig vonden ze het wel goed als ze hem regelmatig zag, zolang haar schoolwerk er maar niet onder zou lijden. Echt iets voor haar ouders om te zeggen.
‘We moeten trouwens echt even doorfietsen,’ merkte ze op. ‘We hebben nog maar twintig minuten.’
Het bleek een race tegen de klok, maar uiteindelijk kwamen ze nog voor de eerste bel ging aan op school.
‘Waar heb je je fietssleutel gestopt?’ vroeg ze streng aan Lily. Door de jaren heen was het een gewoonte geworden, aangezien Lily te vaak haar sleutel kwijt was. Bijna altijd kwam het omdat ze vergeten was waar ze hem had gestopt.
‘Voorvakje, zoals altijd,’ was het antwoord. Norah verwachtte dat Lily wel iets zou opmerken over haar bezorgdheid, maar haar vriendin bleef verrassend stil.
‘Gaat het goed?’ vroeg ze zachtjes.
Lily knikte. ‘Ik vind het gewoon een beetje spannend. De bovenbouw is toch heel anders, hè?’
Dat was waar. Ze zouden niet meer elk uur bij elkaar in de klas zitten, aangezien ze verschillende vakken hadden gekozen. Maar gelukkig zaten ze wel in dezelfde stamklas.
Ze legde haar arm om Lily’s schouder. ‘Het gaat helemaal goedkomen! Dat weet ik zeker.’
Op dat moment ging de bel. Langzaam liepen ze naar binnen. Lily’s stemming was overslagen op Norah. Vanmorgen had ze enorm veel zin in het nieuwe schooljaar gehad, maar nu drong het tot haar door hoe anders alles zou zijn.
‘Kom!’ Lily trok haar mee. ‘Wij gaan dit fixen, ja?’
Net op tijd kwamen ze aan bij het lokaal van meneer Van Eck. Hun mentor stond in de deuropening. Norah wilde naar binnen lopen, maar zag net op tijd zijn uitgestoken hand.
‘Goedemorgen …’
‘Norah de Lange,’ vulde ze voor hem in. ‘Goedemorgen meneer Van Eck.’
Van Eck lachte. ‘Jij hebt vast een goede opvoeding gehad. Zusje van Rick, Lieke en Rhodé?’
‘Onder andere,’ reageerde Norah ad rem. Ze liep het lokaal in, tot haar teleurstelling waren er nergens meer twee plekken vrij. Ze plofte daarom neer naast een roodharig meisje dat ze nog niet kende.
‘Hoi, ik ben Norah,’ zei ze en ze stak haar hand uit. Het meisje schudde die.
‘Marit,’ zei ze zo zacht, dat Norah haar bijna niet hoorde. Ze probeerde geruststellend te glimlachen. Haar blik gleed naar Lily, die nog in gesprek was met meneer Van Eck. Ze hoopte maar dat die het niet erg vond dat ze niet naast elkaar konden zitten. Ach ja, dan had ze vanmorgen maar vroeger uit bed moeten gaan.
Meneer Van Eck sloot de deur van het klaslokaal en Lily draaide zich om. Het duurde maar een fractie van een seconde, maar Norah had de schrik op haar gezicht gezien. Was het omdat Joëlle bij hen in de klas zat? Maar dat wist ze toch? Of was het toch iets anders? Zodra ze de gelegenheid had zou ze het vragen.

Direct verder lezen? Dat kan, hoofdstuk 2 staat ook online, klik hier!

Ik hoop dat je hebt genoten van het eerste hoofdstuk. Lees je volgende week weer mee?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

  1. Leuk hoofdstuk of begin van het verhaal. Dat het nog niet perfect is, heb ik niet gemerkt, maar een eigen blog moet toch de plek zijn waar je kunt experimrnteen met schrijfstukjes? Overigens ben ik blij als ook jij niet 100% foutloos schrijft. Ik heb er in toenemende mate moeite mee, omdat ik “tussen” 2 talen leef.

    Overigens vraag ik me af of je nieuwe blogschema, 4 tot 5 blogs per week, niet te ambitieus is. Ik merk dat ik dat toch wel veel vind om het te lezen, en dat terwijl ik je blogs graag lees, mede door je goede schrijfstijl. Voor jij moet het een enorme berg werk zijn. Ik denk dat voor mij 3 tot 4 blogs ook goed zijn.

    Prettige dag, werk ze of schrijf ze…

    1. Dank je wel voor je reactie! Mooi dat je niet hebt gemerkt dat het nog niet perfect is, dan is het blijkbaar toch goed gelukt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: