Ik lees #32 Het eerste seizoen van De eindeloze boekenkast

Het is inmiddels al meer dan een halfjaar geleden dat ik op Instagram het idee dropte om een podcast te maken. Tijdens een telefoongesprek met Anna Laura vroeg ze me of ik het samen met haar wilde doen. Daarover heb je een tijdje geleden van alles kunnen lezen. Nu licht ik vaak de afleveringen uit in mijn Lezen met Mirjam blogs, maar toch wilde ik vandaag een berichtje wijden aan de podcast.

De eerste drie afleveringen besprak ik natuurlijk al in het eerste bericht waarin ik de podcast heb uitgelicht, dus die laat ik hier links liggen. We gaan meteen door naar aflevering vier.

Boeken verzamelen is een behoorlijk dure hobby, maar kan het ook goedkoper? En waarom zijn boeken bijna nooit in de aanbieding? Deze en andere vragen bespreken we in deze aflevering. Ik vond dit echt een heel toffe aflevering om op te nemen omdat ik het gevoel had dat we mensen hiermee echt kunnen helpen.
In deze aflevering vertel ik dat ik mezelf een tijdje een snob vond. Je ontdekt waarom Anna Laura zich eigenlijk best influencer mag noemen en we geven je allebei veel boekentips (zorg dus dat je een briefje hebt om alle titels die voorbij komen op te schrijven) terwijl we praten over de voor- en nadelen van het lezen met een e-reader. Ook deze aflevering was echt heel erg tof om te maken, vooral omdat we allebei zo enthousiast zijn over onze e-reader. We kregen na afloop ook van een aantal luisteraars nog wat verdiepende vragen over e-readers, dus dat is helemaal tof!
In mei lazen wij allebei het boek De verborgen kinderen van Elizabeth Byler Younts en in deze podcastaflevering bespreken wij dit boek. Hierbij maken we ook gebruik van lezersreacties die we binnen hebben gekregen. Welk personage was favoriet bij Anna Laura? En op welke bijzondere plek heb ik dit boek gelezen? Je hoort het allemaal in deze aflevering! Let op: in de afleveringen waarin we onze buddy reads bespreken kunnen we niet garanderen dat er geen spoilers genoemd worden. Dit was onze eerste buddy read, een concept waar we zelf heel erg blij mee zijn en dat we ook zeker blijven volhouden in volgende seizoenen.
Een trip down memory lane. In deze zevende aflevering van De eindeloze boekenkast bespreken wij een paar van onze favoriete jeugdboeken. Kan ik ein-de-lijk uitleggen waarom ik De brief voor de koning zo’n mooi boek vindt En hoe vaak heeft Anna Laura De scheepsjongens van Bontekoe gelezen? Dit en meer ontdek je in deze aflevering! Ook dit was zo’n toffe aflevering om te maken, eentje waarin we het over onze favoriete jeugdboeken hadden. Gaandeweg de aflevering bedacht ik me nog veel meer boeken waar ik van genoten heb en dat was ook gewoon heel erg tof!
In juni lazen wij allebei het boek Dagdroom van Deborah Raney en in deze aflevering bespreken wij dit boek. Wat vond ik het allerleukste aan dit verhaal? En wie vond Anna Laura het meest irritante personage? Je hoort het allemaal in deze aflevering! Let op: in de afleveringen waarin we onze buddy reads bespreken kunnen we niet garanderen dat er geen spoilers genoemd worden. Dit boek was gewoon al heel erg leuk om te lezen, dus dat zorgde ervoor dat de aflevering ook automatisch erg leuk werd 🙂
Sowieso mijn meest favoriete aflevering van het eerste seizoen! Het opnemen ging echt fantastisch en ook het onderwerp is het heel tof. In deze aflevering geven we vijf boekentips van boeken die perfect passen bij het weer en de sfeer van de zomer. Het zijn vijf best wel verschillende boeken geworden, dus voor elk wat wils. Enne … stiekem geven we nog wat extra tips tussendoor, omdat boeken onderdeel zijn van een serie of omdat we een ander boek van dezelfde auteur ook erg mooi vonden. Al met al een leuk lijstje, dus jij hoeft je niet te vervelen deze zomer!
De laatste aflevering van het seizoen was de buddy read van juli: De verwisseling, geschreven door Maggie Brooks. We lazen dit boek omdat Anna Laura over een tijdje naar Slowakije gaat verhuizen (meer hierover in de podcastaflevering), we wilden wel een boek lezen dat zich daar afspeelt. Het werd een boek van een, voor ons, onbekende auteur. Of dat zo verstandig was? Je hoort het in deze aflevering!

Ik vond het echt geweldig om dit eerste seizoen op te nemen en wat mij betreft gaan we hier nog heel lang mee door! We gaan er nu een poosje tussenuit, ondertussen bedenken we nieuwe content voor de volgende afleveringen en hopelijk kunnen we ook een beetje vooruitwerken. Heb jij nog tips voor ons voor het tweede seizoen van De eindeloze boekenkast? Stuur ze naar deeindelozeboekenkast@gmail.com! Een reactie onder dit bericht achterlaten mag natuurlijk ook. En heb je Insta? Daar kun je ons volgen op @de_eindeloze_boekenkast.

Heb jij weleens een aflevering van onze podcast geluisterd?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: