Boekreview #46 Een portret van Emily Price // Katherine Reay

Alleen al om de cover wilde ik dit boek lezen! De covers van de boeken van Katherine Reay zijn allemaal prachtig trouwens en ik hoop ze ook nog eens allemaal in mijn boekenkast te hebben staan. Voor nu moest ik het doen met een zwart-wit voorkant, omdat mijn e-reader geen kleurtjes weergeeft :-/ Maar ik verzeker je, de voorkant is prachtig. Maar is de inhoud dat ook?

Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben: Emily stort zich er met liefde op. Maar dan vraagt Ben haar ten huwelijk en vertrekt ze met hem naar Italië. Daar komt ze oog in oog te staan met haar kersverse schoonfamilie, bij wie zaken spelen die zich niet zo makkelijk laten repareren…

Wat heb ik genoten van het mysterieuze, maar ook romantische verhaal van Emily en Ben. Het voelde echt goed om dit boek te lezen, ik zat niet echt in een leesslump, maar ik vond het, toen ik dit boek las, ook best lastig om te genieten van boeken. Het kwam echt goed uit, Emily was een mooi karakter, ze had echt haar plus- en minpunten, wat haar een sterk personage maakte. Met dit boek kon ik even lekker wegdromen op het Italiaanse platteland. Ik vond het verhaal wel een redelijk onrealistische start hebben, het ging allemaal wel erg snel tussen Emily en Ben. Ik ben geen fan van instalove, omdat ik het niet helemaal realistisch vind. Maar gelukkig vond Emily het zelf ook allemaal wat snel gaan, hoewel het op zich wel goed uitpakte voor haar. Niet alle karakters voelden even sterk aan als Emily. Ben en Joseph hadden hier en daar wat losse eindjes en richting het einde van het boek ging het allemaal wel erg snel. Dat had iets rustiger gemogen van mij.

Een portret van Emily Price heeft van mij 3,5 ster gekregen.

Vind jij dat een verhaal altijd realistisch moet zijn?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

12 Comments

 1. Eigenlijk wel. Of beter gezegd, niet te onrealistisch. Maar echt romantische verhalen lees ik momenteel niet. Geen idee waarom. Eigenlijk lees ik momenteel alleen lireratuur. Komt wel weer een andere fase. Veel succes.

  1. Herkenbaar, die fases! Ik ben het met je eens hoor, wat betreft realistisch (hoewel ik fantasy ook tof vind, maar ook daar moet een hoog realiteitsgehalte in zitten, als in: het zou zo gebeurd kunnen zijn als deze wereld inderdaad bestond).

 2. Een beetje realistisch boek vind ik ook wel fijn! Ik kan me nog herinneren dat ik dit boek ook wel heel snel vond gaan. Maar omdat ik toch eigenlijk nog weinig van het verhaal zelf kan herinneren maar ik wel weet dat ik het best een leuk boek vond staat het boek op mijn lijstje om te herlezen dit jaar! En door jouw recensie doe ik dat het liefst morgen al :).

  1. Haha, heb ik dan een goede of slechte invloed op je? Veel plezier in ieder geval als je hem weer gaat lezen!

 3. Wat grappig dat je dit boek recenseert. Ik had die vorige geleend van de bieb maar vond het niet door te komen. Het begin op zich wel maar het is een saai, irritant hoofdpersonage en de ontwikkelingen zijn niet echt logisch. Sommige dingen zijn vet uitgebreid en andere dingen waren wel weer heel beknopt. Ik ben tot de helft gekomen en heb de rest half doorgebladerd gelezen. Potentieel verhaal, mindere uitwerking.

   1. Oh nee ik bedoelde dat ik vorige week dit boek had geleend bij de bieb. En dat ik dit boek echt niet door te komen vond.
    Geachte mr. Knightley was ook niet super fantastisch maar vond ik leuker dan deze 😉

  1. Op zich is een beetje vaart in een verhaal niet erg, maar dit was te snel om nog realistisch te zijn. Gelukkig was het verder wel een lekker romantisch verhaal om bij weg te dromen, dus dat maakt veel goed … Misschien toch wat om te lezen 😉

 4. Klinkt leuk! Voor mij hoeft een verhaal zeker niet altijd realistisch te zijn, als het dan maar wel op zo’n manier geschreven wordt dat het heel logisch en geloof waardig klinkt, als je begrijp wat ik bedoel.

  1. Ja, ik snap helemaal wat je bedoelt (denk ik). Als het maar geschreven is alsof het zo zou kunnen gebeuren, dan hoeft niet alles helemaal realistisch te zijn, vind ik.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.