Friends 4-ever // Hoofdstuk 21 // Norah

Vorige week kon je lezen over Marit, die naast Kyle moest zitten tijdens de Engelse les. Ze hadden het best gezellig, ondanks dat het voorin het lokaal niet erg fris rook. Eva plaagde Marit en ging ervan uit dat ze verliefd was op Kyle, maar Marit was daar heel beslist over, ondanks dat Kyle had gezegd dat ze veel te lief was voor deze wereld … Vandaag lees je weer verder over Norah en hoe zij haar vriendinnen helpt bij hun liefdesperikelen.

‘Zeg Noor …’ De aarzeling in Lily’s stem was goed hoorbaar.
Ze zaten met z’n tweetjes op Norahs kamer, officieel om de plannen voor Lily’s feestje te bespreken. Aankomende maandag werd haar beste vriendin zestien en volgende week vierde ze haar verjaardag. Norah had beloofd haar te helpen bij de voorbereidingen.
‘Is het heel raar als ik Aron uitnodig op m’n verjaardag?’
Norah wilde heel graag zeggen dat het niet gek was als ze dat zou doen, maar als ze eerlijk was zou dat wel het juiste antwoord zijn.
‘Een beetje,’ zei ze daarom maar. ‘Wie heb je nog meer uitgenodigd?’
‘Eva en Marit natuurlijk, Lianne, Olivia, Elin, Linde, Jasper, Liam en Arnoud,’ somde Lily op. ‘Jasper en Arnoud zijn tot nu toe ieder jaar op mijn verjaardag geweest en Liam gaat altijd met hen om.’
Norah knikte begrijpend. ‘Op zich is het niet heel raar als je Aron dan ook vraagt, maar dan moet je Kyle ook vragen.’
‘Ja, dat was ik dan ook wel van plan,’ reageerde Lily. ‘Maar ik weet nog steeds niet zeker of ik dat wel wil. Ik heb natuurlijk niet superveel contact met hem. En eigenlijk wil ik helemaal niet verliefd op hem zijn.’
‘Dat weet ik,’ reageerde Norah. ‘Maar je bent veel te hard voor jezelf en je zegt iedere keer heel krampachtig dat je niet verliefd wilt zijn op Aron. Hoe vaker je dat zegt, hoe moeilijker het wordt om hem niet leuk te vinden.’ Ze hoopte dat haar woorden logisch klinken.
Lily glimlachte kort.
‘Weet je wat,’ zei Norah opeens enthousiast. ‘Ik vraag vanavond aan Ethan of hij het raar zou vinden als hij door een meisje uit zijn klas wordt uitgenodigd op haar verjaardag. Een meisje waar hij weinig contact mee heeft, maar die hij wel gewoon aardig vindt.’
‘Maar … dat meisje is niet verliefd op hem. Misschien vindt hij het dan niet gek, maar als ze verliefd op hem is wel,’ wierp Lily tegen.
Norah zuchtte diep. ‘Aron weet toch ook niet dat jij verliefd bent op hem? Dan is het idee toch hetzelfde?’
Lily keek nog even moeilijk, maar gaf toen toch toe dat het wel anders was. ‘Oké, dat is goed. App je dan wat hij daarvan vond?’
‘Natuurlijk!’ zei Norah. Ze wachtte even af, maar toen Lily zweeg, veranderde ze het onderwerp. ‘Wat voor taart zullen we volgende week gaan maken?’

‘Noortje, het wordt zo onderhand wel tijd om je thuis te brengen,’ merkte Ethan op. Hij wierp een blik op zijn telefoon en stond op van de bank.
‘Maar ik zit net zo lekker,’ pruilde Norah. ‘En ik ben geen klein kind dat om negen uur
op bed moet liggen.’
‘Nee, gelukkig niet,’ wierp haar vriend tegen. ‘Want dan zou je al een uur te laat zijn.’
‘Is het dan al tien uur?’ Geschrokken kwam Norah overeind.
Ethan knikte ernstig. ‘Ik zei toch dat het tijd was om je thuis te brengen.’
‘Dat hoeft niet, hoor.’ Zoals altijd protesteerde ze voor de vorm als Ethan vertelde dat hij haar thuis ging brengen. Ze wist dat hij haar niet alleen over straat wilde laten gaan, zeker niet als het donker was.
Hij ging er niet eens op in, maar liep naar de gang en kwam terug met twee jassen. Die van haar en die van hemzelf.
‘Ik breng Norah even thuis,’ zei hij tegen z’n moeder, die aan de keukentafel zat. Ethans vader was de hele avond weg geweest en ook zijn moeder had hen niet gestoord. Best fijn, nu hadden ze samen echt goede gesprekken kunnen voeren. Pas toen ze buiten in de kou liep, hand in hand met Ethan, dacht ze opeens aan haar belofte aan Lily.
‘Zeg Ethan … als een meisje uit jouw klas, waar je niet superveel contact mee hebt, je vraagt of je op haar verjaardag komt, wat zeg je dan?’
‘Eh … is dit een strikvraag?’ vroeg Ethan voorzichtig. Hij gaf haar plagend  een duwtje.
‘Nee, natuurlijk niet,’ reageerde Norah kattig.
‘Ik heb geen idee. Ken ik haar goed?’
‘Je zit al vanaf de eerste bij haar in de klas,’ was Norahs antwoord. ‘En ze nodigt je beste vriend ook uit.’
‘Jou ook?’
Nu schudde Norah haar hoofd. ‘Je moet even doen alsof ik niet besta. Alsof je vrijgezel bent en een meisje uit je klas nodigt je uit op haar verjaardagsfeestje.’
‘Hoe kan ik nou doen alsof jij niet bestaat?’
Norah zuchtte. ‘Heb je echt zo’n beperkte fantasie?’
‘Ik vind het gewoon helemaal geen leuk idee,’ reageerde Ethan. ‘Maar goed … Ik denk dat ik wel naar haar verjaardagsfeestje ga, als ik kan.’
‘Zeker weten?’
‘Natuurlijk, ik ken haar al heel lang en Thijmen komt ook, dus dan gaat het vast gezellig worden.’
‘En je vindt het niet gek dat ze je vraagt om op haar verjaardag te komen?’ vroeg Norah voor de zekerheid.
‘Nee, dat denk ik niet,’ antwoordde Ethan.
‘Oké, mooi. Dank je wel.’
Het bleef een tijdje stil. ‘Mag ik nu ook weten waar dit hele gesprek voor nodig was?’ vroeg Ethan toen.
Norah haalde achteloos haar schouders op. ‘Vind je dat belangrijk?’
‘Natuurlijk,’ zei Ethan. Hij liet haar hand los en legde zijn arm om hem heen en trok haar dicht tegen zich aan. ‘Ik heb gedaan alsof jij niet bestond, dat was heel moeilijk. Nu wil ik weten waarom ik dat gedaan heb.’
Norah lachte. ‘Lily is verliefd op een jongen uit onze klas en ze wil hem uitnodigen op haar feestje. Maar ze vroeg zich af of het niet gek was, als ze hem uitnodigde. Dus heb ik beloofd dat ik het bij jou zou navragen.’
Ethan stond abrupt stil. ‘Maar dát vertelde je er niet bij, dat het meisje verliefd op mij was. Dan zou ik er misschien wel anders over denken.’
‘Maar jij weet ook helemaal niet dat het meisje verliefd op jou is,’ wees Norah Ethan terecht. ‘Aron heeft volgens mij ook geen idee dat Lily hem leuk vindt.’
‘Aron? Aron Verdouw? Is Lily verliefd op hem? Maar hij is toch een echte meidengek?’
‘Dat valt wel mee,’ nam Norah het voor haar klasgenoot op. ‘Hoe ken jij Aron eigenlijk?’
‘Zijn broer zit bij mij in de klas. Joël. Ook al zo’n meidengek, hij heeft nu ongeveer een jaar verkering met Sarah, maar als je ziet hoe hij omgaat met andere meiden, zou je het niet zeggen.’
‘O,’ zei Norah. ‘Nou, Aron is geen meidengek, tenminste, niet heel erg. En Lily wil eigenlijk helemaal niet verliefd op hem zijn.’
‘Waarom gaat ze hem dan wel uitnodigen op haar verjaardag?’ vroeg Ethan verbaasd.
‘Gewoon, omdat ze hem aardig vind, denk ik,’ probeerde Norah.
Ethan keek haar hoofdschuddend aan. ‘Echt … jullie meiden doen soms zulke onbegrijpelijke dingen, daar kan ik met m’n verstand niet bij.’

Welke taart moet Lily volgende week op haar feestje serveren?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Monchoutaart. Of cheesecake. Ik heb voordat ik ging slapen tien hoofdstukken gelezen!
    Vanaf hoeveel jaar is dit verhaal eigenlijk?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: