Boekreview #52 Het geheime recept voor familie // Katherine Reay

Nog niet zo heel lang geleden deelde ik de boekreview van Een portret van Emily Price en eerst vond ik het maar gek om zo snel weer een boek van Katherine Reay te reviewen. Maar later dacht ik: Het is mijn blog, ik mag zelf weten wat ik doe. Dus, hierbij weer een boekreview van een boek van Katherine Reay en wel Het geheime recept voor familie.

Specificaties: Roman // Uitgevrij Kok Boekencentrum // Nederlands, vert. // 2019

Samenvatting
Elizabeth en Jane zijn zussen, maar ze hadden bijna niet minder hecht kunnen zijn. Sinds het overlijden van hun moeder zijn ze elk hun eigen weg gegaan. Elizabeth verhuisde naar New York en oogstte daar succes als chef-kok bij toprestaurant Feast. Maar na een paar jaar verliezen Elizabeths gerecht hun sprankeling. Als ze haar baan niet wil verliezen, is een een time-out de enige optie. En waar kun je beter op krachten komen dan bij je familie?

Maar eenmaal thuis wacht er een nieuwe uitdaging op Elizabeth: Jane heeft borstkanker, iets waar Elizabeth maar moeilijk mee kan omgaan. Toch besluit ze Jane te helpen. Ze begint heerlijke gezonde maaltijden voor haar te bereiden, zodat Jane de chemokuren goed kan doorstaan. Maar als de zussen na al die jaren opeens weer samenleven, blijkt dat er nog veel onuitgesproken boosheid en verdriet onder de oppervlakte sluimert. Kunnen Elizabeth en Jane dat allemaal achter zich laten en weer echt familie worden?

Mijn mening
Soms heb je een boek waarvan het tempo echt perfect is, grotendeels tenminste. Zo’n boek was Het geheime recept voor familie. Het gaf een heerlijk familiegevoel, af en toe knorde m’n maag wel hoor, als ik las wat voor heerlijke recepten Elizabeth maakte. Ook liep niet alles goed af in dit verhaal, waardoor het erg realistisch werd! Het is geen geheim dat Katherine Reay zich laat inspireren door Jane Austen en ook al ben ik geen Austen fan, ik kan het wel waarderen! Ik vond het zelf ook echt mooi om te merken dat de auteur is gegroeid in het schrijven. Ik vond dit echt het beste boek van haar tot nu toe. Het einde ging voor mijn gevoel wat snel, maar voor de rest was het een heel fijn boek om te lezen!

Het geheime recept voor familie heeft van mij 4,5 ster gekregen!

Wat is jouw favoriete recept?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

  1. Klinkt als een gezellig boek. Favoriete ecept? Ik heb vele, sommige kan ik zelf koken, andere eet ik graag in een restauernt, omdat ik het nog niet zo goed kan klaarmaken. Overigens je vlog van deze vrijdag vond ik heel interessant en goed. Het geeft een goed beeld hoe je een roman kunt schrijven! Het heeft mij veel nieuws geleerd, en dat in knap 10 minuten!

    1. Dat was/is het ook zeker! Wel met wat diepgang, maar niet zwaar ofzo. En wat leuk om te horen dat je zoveel hebt geleerd van m’n vlogje, dat is toch wel een beetje de reden waarom ik het doe!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.