Brief aan Anna Laura #1 Ik kocht een e-reader dankzij jou

Toen Anna Laura een paar maanden geleden naar Engeland vertrok om daar te gaan werken als au pair, schreven we elkaar regelmatig e-mails. Vaak ging het óók over boeken en als vanzelf ontstond er een idee. Wat als we nu maandelijks een digitale brief zouden sturen waarin we schrijven over onze leesgewoontes, mooie boeken die we hebben gelezen en dergelijke. De allereerste uitvoering hiervan is vandaag op mijn blog te lezen. Over twee weken, op vrijdag 24 april kun je op Anna Laura’s blog het antwoord op mijn brief lezen!

Lieve Anna Laura

Het voelt wel een beetje gek om een brief naar je te schrijven met de gedachte dat iedereen mee kan lezen. Maar goed, wie A zegt, moet natuurlijk ook B zeggen. Via de telefoon hadden we een onderwerp afgesproken waar ik over zo schrijven, om mee te beginnen. M’n e-reader dus.

Allereerst wil ik even dankjewel zeggen. Zonder jou had ik namelijk nooit deze e-reader gekocht. En ook geen Kobo-plus abonnement genomen. Oké, dan had ik misschien wat meer geld op de bank gehad, maar dan had ik niet zoveel toffe boeken kunnen lezen. Zoals je weet gebruikte ik eerst m’n tablet om e-books op te lezen als ik op vakantie was. Maar een groot fan was ik er niet van, want de tekst werd regelmatig niet goed weergegeven en het blauwe licht zorgde ervoor dat lezen in bed zo goed als onmogelijk was.

Toen ik op wintersportvakantie was, heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van m’n Kobo-plus abonnement, het was tenslotte maar voor een maand. Maar toen ontdekte ik heel veel leuke boeken en gaf jij me óók nog boekentips door, dus toen ik je in februari opzocht en jouw e-reader zag, wist ik het zeker: ik moet er ook eentje hebben. Natuurlijk kwam ik meteen met een spaarplan (want zo werk ik tegenwoordig alleen nog maar). M’n verjaardagsgeld zou ik erin stoppen, het koopzegeltjesgeld en met een beetje geluk zou ik ‘m in juni bij elkaar gespaard hebben.

En toen kreeg ik onverwachts een mailtje van stichting Lira, dat ik nog geld van ze kreeg voor de uitleningen van mijn boeken in 2019. Natuurlijk appte ik eerst jou en suggereerde dat ik hier misschien wel een e-reader van kon kopen. Pas toen ik het verzonden berichtje zag staan, ontdekte ik wat een fantastisch idee het eigenlijk zou zijn. Dus bedacht ik me geen moment meer, maar bestelde ‘m. Waterdicht, uitermate geschikt voor de badlezer die ik ben. Helaas op dit moment wel zonder bad, maar in theorie zou ik ‘m ook onder de douche mee kunnen nemen. Ik laat het je weten als ik dat geprobeerd heb.

Het is vandaag precies twee weken geleden dat mijn e-reader arriveerde en we zijn nu al onafscheidelijk. Hij past precies in de standaard van de hometrainer, dus nu kan ik een conditie opbouwen en lezen tegelijk. Tegelijkertijd voel ik nu een soort schuldgevoel richting al mijn fysieke boeken. Het is niet zo dat ik helemaal geen fysieke boeken lees, sinds de komst van m’n e-reader heb ik zelfs meer fysieke boeken gelezen dan e-books. Maar goed, als ik dus fysieke boeken lees, voel ik me weer schuldig tegenover mijn e-reader. Heb jij dat ook gehad? Zo ja, wat doe je daaraan?

En natuurlijk ben ik altijd op zoek naar nieuwe boekentips, want een TBR van 80 boeken is natuurlijk veel te klein! Ik kijk nu al uit naar je antwoord!

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: