Brief aan Anna Laura #5 // Favoriete auteurs en verschillende genres

Zoals je wellicht weet schrijven Anna Laura en ik elkaar elke maand een brief over boeken en onze leesgewoontes. Vandaag is het mijn beurt om te reageren op Anna Laura’s vierde brief aan mij. Lees je ook mee?

Lieve Anna Laura,

Dank je wel voor je heerlijke brief, ik heb er weer van genoten! Heel tof dat je, ondanks alle drukte en gekke tijd, toch tijd ervoor hebt vrijgemaakt! Heel erg bedankt daarvoor!

Het jaarlijkse tripje naar Engeland gaan we gewoon doen. Ik ga nu vast sparen, voor zowel de reizen als de boeken. En misschien moet ik toch een keertje met de auto naar Engeland gaan om te oefenen met links rijden, dan kunnen we veel boeken meenemen zonder ons een breuk te sjouwen. Of wacht, je schijnt ook een cursus te kunnen doen in Nederland, voor rijden in Engeland. Toch maar eens proberen…

Van het fenomeen ‘een boek kopen omdat het een boek is’ heb ik in Engeland ook veel meer last van dan in Nederland. Boeken daar zijn een stuk goedkoper (zoals jij natuurlijk wel weet) en dan geeft het niet zo als er een wat minder exemplaar bij zit. Maar de boeken in Nederland zijn echt ontzettend duur geworden. Gewoon €25 soms. En ik snap het wel, helemaal als auteur, maar sinds ik m’n e-reader heb, heb ik veel minder de neiging om nieuwe boeken te kopen. Ik koop alleen nog maar boeken waar ik echt blij van word en dat zijn vaak boeken van auteurs die ik al ken.

Auto buy authors zijn inderdaad m’n favoriete auteurs, maar daar heb ik er nogal wat van. Dat ontdekte in ieder geval toen ik voor mezelf ging bedenken waarom ze m’n favoriete auteurs zijn en dat kwam weer door jouw vraag. Het is een combinatie van factoren denk ik, waardoor een auteur tot mijn favorieten behoort. De schrijfstijl, maar ook frequentie van uitgave (al is dat bij C.S. Lewis best lastig, want hij leeft niet meer. Maar hij heeft in ieder geval een heleboel boeken geschreven die ik nog niet allemaal heb). Er zijn ook een heleboel auteurs van wie ik één of meerdere boeken heb gelezen, maar die gewoon niet tot het favorietenlijstje behoren (zoals Karen Kingsbury bijvoorbeeld ;-)). Het genre doet ook wel wat, zo ben ik groot fan van Bijbels historische romans, maar niet elke schrijver kan dit op een geloofwaardige manier. Als het dan goed gedaan is, benoem ik deze auteur al vrij snel tot favoriete auteur.

En nu ik het dan toch over genre heb, welke genres lees jij allemaal? En in welke genres ga je (waarschijnlijk) nooit een boek lezen?

Voor deze maand heb ik twee boekentips. Allereerst De nachtegaal van Kristin Hannah, waar ik het pas aan de telefoon over had. Echt, een prachtig boek. Het gaat over WO II en zussen, dus ik denk dat het een perfecte combinatie is voor jou. En in de non-fictie categorie heb ik ook een tip voor je, deze heb ik zelf vorig weekend gelezen en ik ben helemaal om: The Miracle Morning van Hal Elrod! En dan zou ik ‘m niet alleen lezen, maar ook toepassen, ik heb namelijk nog een accountability partner nodig 😛 Beide boeken staan op Koboplus, dus veel leesplezier de komende maand!

Ik wacht je reactie in spanning af!

Liefs,

Mirjam

P.S. Vraagje voor de andere lezers van deze brief: Wat is jouw favoriete genre om in te lezen?

Kom me volgen op social media

4 Comments

    1. Ja, herkenbaar! Ik had vroeger ook wel auteurs waarvan ik de boeken heel leuk vond en die ik meteen wilde hebben, maar waarbij dat nu helemaal verdwenen is. Je smaak verandert door de jaren heen 😉

  1. Literatuur (nieuwe dan) en heel soms een detective of thriller. Historische romans, sf en fantasie zeker niet. Boeken over oorlog, mishandeling en onderdrukking ook niet. En ik lees voornamelijk van nederlandse of duitstalige schrijvers (m/v). Het boek moet goed geschreven zijn en over iets goeds gaan. Of het in de pers bejubeld wordt, is voor mij onbelangerijk. Geen duidelijk verhaal, maar ach….

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.