Day in the life #14 Special: Week in the life

Via Instagram vroeg ik een nieuwe datum voor mijn Day in the life – blog. Ik kreeg de volgende dagen binnen: 5 februari, 11 februari, 12 februari, 13 februari en 14 februari. Dus bedacht ik het volgende idee: omdat februari zo’n speciale maand is voor mij, doe ik een speciale editie van Day in the life. Namelijk een Week in the life, waarin ik een verslag doe van een week uit mijn leven. Klaar voor een verslag van week 7?

Zo’n sneeuwplek op je skibroek is het lot van snowboarders 😉

Zaterdag 8 februari
Een dag waar ik al maanden naar uit had gekeken, we gingen op wintersport! Met een aardig clubje mensen (11 in totaal, waaronder 2 kinderen). We reden vrijdagavond 23:55 weg, dus het grootste gedeelte van de reis legden we op zaterdag af. Ik sliep denk ik ongeveer 4 of 5 uur van de reis. De overige tijd las ik, of kletste met mijn reisgenoten. Rond een uur of 11 kwamen we aan bij het huisje. Nadat we alle spullen hadden uitgeladen heb ik een poosje op bed gelegen. Niet zozeer om te slapen, maar meer om tot rust te komen van alle vreemde ervaringen. ’s Middags vertrokken we in de richting van de piste. Mijn vader en ik konden een dagpas overnemen van iemand, voor een veel lagere prijs dan een halve dagpas en die middag maakten we onze eerste rondjes op de piste. Mijn vader op z’n ski’s en ik op mijn eigen snowboard. Het was alweer bijna 2 jaar geleden dat ik er voor het laatst op had gestaan, dus het was even wennen.

Zondag 9 februari
Deze dag deden we het rustig aan. Dat was ook de reden waarom ik, na een paar uurtjes slaap, zaterdag nog op de piste ben geweest. Als je me een beetje kent, weet je dat zondag altijd een rustdag is voor mij. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat ik christen ben, maar ik geloof ook echt in het belang van een dag rust. Ik ben deze dag twee keer gaan wandelen. De eerste keer met m’n vader, de tweede keer met m’n moeder. Ook heb ik veel gelezen. In de week voor de vakantie sloot ik een Kobo-plus abonnement af, dus hoefde ik geen boek mee te nemen, alleen maar mijn tablet.

Maandag 10 februari
Dit was een regenachtige dag. Er lag op zich genoeg sneeuw, maar omdat het hard waaide gingen de gondels bij de piste waar we zaterdag waren geweest niet. Ik was daar echt heel erg verdrietig over, want ik had enorm uitgekeken naar deze wintersportvakantie. Gelukkig ontdekten we dat er een eindje verder wel een piste open was. Daar ging een stoeltjeslift en nog een sleeplift. De sleeplift heb ik één keer gedaan met mijn vader en dat was verschrikkelijk, dus hebben we het daarna bij de stoeltjeslift gehouden. Na het middageten gingen we nog een paar keer, maar toen begon het echt hard te regenen, dus gingen we maar naar huis. ’s Middags heb ik een tijd gebadderd en ondertussen een boek gelezen (ja, op m’n tablet, ik houd wel van een beetje gevaar). ’s Avonds aten we nasi, de enige maaltijd die ik mee-at met de andere vakantiegangers (i.v.m. coeliakie & het gevaar van kruisbesmetting). Die maaltijd was ter ere van mijn derde-coeliakieverjaardag. 10 februari 2017 kreeg ik, na jaren van mijn buikpijn, onbekende vermoeidheid etc. eindelijk dé diagnose. Sindsdien gaat het (stapje voor stapje) een stuk beter met me, dus 3 jaar glutenvrij was wel een feestje waard!

Deze (en de bovenste foto) zijn trouwens foto’s die mijn vader uit filmpjes heeft geknipt.

Dinsdag 11 februari
Dinsdag had de regen plaats gemaakt voor sneeuw, ook was de wind wat gaan liggen, dus de gondels gingen weer. Alleen de eerste kabinebaan, er was nog een tweede, verder omhoog, maar die ging niet. Het sneeuwde niet bijzonder hard en ik heb heerlijk kunnen snowboarden deze dag. Mijn ouders gingen allebei niet, omdat ze allebei veel pijn hadden (door het weer). Gelukkig waren er nog genoeg andere mensen om mee af te spreken en ben ik er ook niet vies van om een tijdje alleen op stap te gaan.

Woensdag 12 februari
Van dinsdag op woensdagnacht was er een dik pak sneeuw gevallen (zo’n 30 cm). Ook sneeuwde het nog steeds zachtjes in de ochtend. Samen met de vriendin van mijn ouders ben ik die ochtend vroeg gaan wandelen. Vervolgens heb ik weer de hele dag op het snowboard gestaan. Het sneeuwde deze dag harder dan dinsdag, hoewel de weersvoorspelling precies andersom had gezegd. Deze dag begon ik ook met het luisteren van muziek tijdens het snowboarden. M’n telefoon zat in m’n binnenzak en in één oor had ik een oordopje in. Zo kon ik toch mijn omgeving horen en ondertussen lekker muziek luisteren. Zo stond ik ook veel meer ontspannen op het snowboard. ’s Avonds las ik weer in bad, een ritueel wat ik de hele week volhield.

Donderdag 13 februari
Deze dag was het prachtig weer! De zon scheen, er viel geen sneeuw. Ook was het niet superkoud, maar ook niet heel warm. Aan het einde van de dag waren de pistes een beetje ‘slush puppie’ (zoals mijn broer dat altijd noemt, naar dat drankje dat je in heel veel kleurtjes kan kopen), maar verder hebben we een heerlijke dag gehad. Het was ook de dag dat mijn vader filmpjes ging maken, waardoor ik foto’s van mijn snowboardkunsten kan delen. Ik heb ook twee of drie filmpjes van mijn vader gemaakt en heb echt genoten van deze prachtige dag!

Altijd de blauwe Eastpak op m’n rug. Zo had ik water & eten bij de hand 🙂

Vrijdag 14 februari
Deze dag stond ik al vroeg op de piste en wat was dat heerlijk! De piste was net geprepareerd en er waren nog weinig mensen in de buurt. Na een paar rondjes ‘beneden’ (zoals we de piste tot boven de eerste gondel noemden), trok ik de stoute schoenen aan, of liever gezegd: ik deed mijn snowboardschoenen strakker) en ging naar boven. Ik was deze week al wel eerder naar boven geweest, maar vond het vooral vervelend dat het laatste gedeelte van de blauwe piste erg plat was. Nu ging ik me aan de rode piste wagen. Het sneeuwde een beetje en was soms erg mistig en daardoor ‘verdwaalde’ ik. Ik belandde ‘off-piste’, maar gelukkig was er een snowboardleraar met twee van zijn leerlingen, dus wist ik dat ik niet heel erg fout zat. Het was eigenlijk heel goed te doen en ik vond het superleuk! De tweede keer op zoek naar de rode piste vond ik ‘m wel. Toen ik nóg een keer wilde gaan, nam ik een verkeerde afslag en belandde op de zwarte piste. Dat ging goed, tot ik de bordjes zag die aangaven dat die piste zwart was. Later op de dag ben ik nog één keer helemaal omhoog gegaan om weer off-piste te gaan. Maar die kwam vlak voor een heel plat gedeelte op de blauwe piste, dus daarna was ik er echt klaar mee. Het weer klaarde ook enorm op, dus toen heb ik vooral veel rondjes ‘beneden’ gedaan. Ik heb het deze dag echt lang volgehouden, om 16:25 ging ik voor de laatste keer met de lift omhoog (de liften gingen tot 16:30 uur). ’s Avonds nog één keer in bad en alle spullen inpakken, zodat we de volgende ochtend om 7 uur weg konden rijden.

En dat was mijn weekverslag. Ik vond het erg leuk om te vertellen over mijn vakantie, maar de volgende keer zal er toch weer een dagverslag op mijn blog verschijnen. Het is de bedoeling dat deze maandag 23 maart online komt. Over welke datum tussen 1 en 20 maart moet het gaan? Laat het weten in een reactie, de eerste datum die genoemd wordt, kies ik!

Voor de niet-wintersporters: Als jij op wintersportvakantie zou gaan, wat zou je dan willen leren, skiën of snowboarden?
Voor de wintersporters: Welke kleur piste heb jij het liefst?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Fijn dat je zo van de natuur, de sneeuw, de rust en het er-uit- zijn hebt genoten. Dat heeft de mens soms nodig. Jammer, dat je niet vaker kan gaan, dan kun je langer oefenen, en zijn blauwe en zwarte pistes ook mogelijk. Ik langlauf, omdat me knieen te kapot voor skien zijn, en verder wandel ik graag door het fris besneeuwde landschap. Mijn droom: een 2e huis in de bergen…. Maar eerlijk gezegd, was ik deze winter nog niet in de sneeuw. Bij ons in de stad was er geen. Veel succes met je blog.

  1. De blauwe pistes heb ik verder geen moeite mee hoor, maar een gedeelte van de blauwe piste liep daar een klein stukje omhoog en de (verse) sneeuw remde heel erg af. Bijprikken gaat lastig met een snowboard. Bedankt voor je reactie.

 2. Nou ja, zelfs op deze blog had ik nog niet gereageerd. Stom zeg.

  Maar uit al je verhalen en je blog te horen heb je echt een hele goede vakantie gehad. Het zijn ook echt allemaal elementen waar ik echt van hou (minus het snowboarden want dat heb ik nog nooit gedaan). Maar natuur, sneeuw en rust, heerlijk! Ik hoop toch dat ik ooit eens een keer op wintersport kan.

  1. Haha, geeft helemaal niks hoor 😉 Maar wel heel lief dat je nu overal een reactie hebt achtergelaten.
   Het was inderdaad een heerlijke vakantie, maar man, wat gaat de tijd snel! Alweer meer dan een maand geleden! Weet je … anders ga je een keertje met mij mee op wintersport 🙂 Lijkt me heel gezellig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.