Day in the life #2 Dinsdag 5 februari 2019

Vier weken geleden introduceerde ik deze nieuwe rubriek op mijn website. Elke maand laat ik een lezer een dag uitkiezen waarover ik op de vierde maandag van de maand een verslag over schrijf. Darina koos voor deze tweede editie 5 februari 2019. Lees maar snel verder wat ik die dag allemaal deed.

Was ophangen, ontbijten & blogs schrijven

Laat ik maar beginnen met vertellen dat deze dag niet de meest geweldige dag uit mijn leven was. Ik was al een paar dagen erg moe en had last van mijn buik. Ik dacht aan een glutenfout, maar had geen idee waar het dan fout gegaan zou zijn. Om 6.30 ging in ieder geval mijn wekker en ik was nog midden in een droom. Ik ontbeet en hing de was op. Om 8.15 begon ik met werken en schreef 2 blogs voor mijn eigen website. Daarnaast werkte ik ook aan 2 gastblogs.

Kaas, brainstormen, lunch & booktube

Om 10 over 11 ging ik kaas halen. Er was een heel toffe aanbieding bij de plaatselijke supermarkt, dus kocht ik twee enorme stukken kaas. Erna brainstormde ik wat over mijn allegorische verhaal. Als lunch at ik een tosti (glutenvrij brood is anders niet te eten,  trust me), een cracker met kaas, een cracker met zelfgemaakte eiersalade (waar later gluten in bleken te zitten, the horror) en een paar schijfjes komkommer met eiersalade. Maandag ontdekte ik de wondere wereld van Booktube en ook dinsdagmiddag, na de wandeling met mijn vader, keek ik twee filmpjes.

‘Editen’, koken & kring

Nadat ik wat filmpjes had gekeken, werkte ik aan mijn eigen boek. Zoals je in mijn logboeken al kon lezen werk ik momenteel aan een serie. De eerste versie van het eerste boek is af en ik heb het manuscript geprint om hem volledig te herzien. Nu werk ik met allerlei kleurtjes om de woorden die ik veel gebruik te markeren.

Dinsdag is mijn kookdag, dus ook deze dinsdag was het zover. We aten spaghetti en toen kwam ik (eindelijk) achter de glutenfout die me al dagen ziek maakte. Mijn moeder wilde een beetje curry door haar spaghetti en die van mijn vader doen en ze checkte de ingrediënten van de curry die ik speciaal voor mezelf gekocht had en die volgens een bepaalde website glutenvrij was. Tarwezetmeel. Seriously?! En ik had al sinds donderdag iedere dag een beetje van die curry op (door de zelfgemaakte, ‘glutenvrije’ eiersalade en nog wat andere dingetjes). Ik vond het echt supervervelend, maar was aan de andere kant ook opgelucht dat er een verklaring voor was. Uiteindelijk ben ik nog wel een week moe geweest (en met moe bedoel ik dan uitgeput) en duurde het een hele tijd voor mijn buik weer rustig was, maar ik wist hoe het kwam en de volgende dag zou het alleen maar beter gaan.

’s Avonds wilde ik eigenlijk het liefst mijn bed in kruipen, maar ik had nog jongvolwassenkring: een maandelijkse bijeenkomst van de jongvolwassenen uit mijn kerk. Omdat de kring (helaas) niet zo goed bezocht wordt, vond ik dat ik er wel heen moest! We bespreken daar iedere keer twee hoofdstukken uit het boekje Welkom in de strijd. Het was uiteindelijk een goede avond, dus ik ben blij dat ik geweest ben!

Tot zover het verslag van deze dag. Ik lees trouwens dat ik in het verslag van vorige maand twee tijdsvormen door elkaar heb gegooid. Dat gaat me niet meer gebeuren, ik schrijf deze verslagen voortaan in de verleden tijd 😉 Het is tenslotte al gebeurd. Op maandag 25 maart volgt een nieuw verslag van een datum tussen 26 februari (leukste dag van het jaar) en 24 maart. Laat me in een reactie weten welke dag dit moet zijn, de eerste datum die genoemd wordt kies ik.

5 februari is al even geleden, maar gebeurde er bij jou iets bijzonders op die dag?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

  1. Wat vervelend dat je je niet lekker voelde! Gelukkig weet je wel waar het door kwam, maar het is wel heel raar dat dat ingrediënt erin zat terwijl erop staat dat het glutenvrij is?!
    5 februari was bij mij een gewone werkdag waarop niet veel bijzonders gebeurde 🙂

    1. Op het artikel stond niet dat het glutenvrij was, maar een website gaf aan dat dit product glutenvrij was. Achteraf bleek dat ik naar het verkeerde artikel had gekeken, de normale variant was glutenvrij, maar de biologische niet. Laat ik nou net die gekocht hebben :-S

  2. Doe maar 2 maart. Dan ben ik namelijk jarig☺☺. Vervelend dat je weer niet lekker bent vanwege die gluten. Eigenlijk best vervelende dingen..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: