Day in the life #54 Zaterdag 6 januari 2024

Tja, dit bericht is niet zo speciaal als het vorige Day in the life berichtje, maar het kan nu eenmaal niet elke maand mijn trouwdag zijn. Toch is deze editie ook wel speciaal, want het is het eerste bericht over een dag in mijn leven als Mirjam de Graaf, in ons eigen huis, met mijn eigen huishoudelijke taken 😉

Mijn dag begon vroeg, om kwart over 6 ging de wekker, Jaap moet op zaterdag namelijk uiterlijk 7 uur vertrekken naar zijn werk. Na het ontbijt (teffpap met appel, walnoten en rozijnen) ging ik aan de slag met mijn ochtendroutine. Deze is wat veranderd ten opzichte van vroeger, maar ik zal er binnenkort nog wel een berichtje over schrijven. Omdat ik donderdag (dat is mijn huishouddag) er niet meer aan toekwam om de badkamer te poetsen heb ik dat ook nog gedaan. Vervolgens een work-out op de trampoline en daarna heb ik gedoucht.

Na m’n douchebeurt heb ik een Bijbelstudie gedaan. Een tijdje geleden ontdekte ik een nieuwe Bijbelstudiemethode: verse mapping. Ook hier hoop ik in de toekomst nog wat uitgebreider over te schrijven. Tot nu toe bevalt het erg goed en lukt het me ook om het vol te houden!

Na m’n Bijbelstudie was het alweer tijd om te lunchen. Ik at een restje van de avond ervoor en ging daarna een eindje wandelen. De foto is niet van deze zaterdag, ik was namelijk vergeten mijn telefoon mee te nemen. Maar veel verschil zat er niet in, al was de lucht nóg grijzer. Na het wandelen heb ik het eten klaargemaakt voor ’s avonds. We aten namelijk stoofvlees en dat moet een hele tijd stoven.

Ik had eigenlijk veel meer willen schrijven deze dag, maar voordat ik achter m’n bureau zat was het al een uur of drie, tijd voor een bakje fruit dus. Ik werkte aan het herschrijven van De liefdesformule: Vereenvoudigde breuk, want ik had een heel strakke deadline voor mezelf opgesteld.

Rond kwart over zes ging ik eten, ik maakte nog wat gnocchi voor bij het stoofvlees, want voor aardappels uit de oven had ik geen tijd. Ik vond het uiteindelijk jammer van de gnocchi, want bij het stoofvlees smaakte het niet heel lekker. Jaap is op zaterdag meestal pas rond half 9 (of later) thuis, dus ik at alleen.

Na het eten ging ik een nieuwe uitdaging aan. Ik wil dit jaar 50 nieuwe recepten uitproberen en macarons was het eerste nieuwe recept. Van Jaap had ik voor m’n verjaardag een mixzakje gekregen en omdat ik een paar keer vanillevla heb gemaakt hadden we nog eiwit over. De macarons waren niet supermooi geworden en ook niet helemaal gelukt, maar met de smaak was niet veel mis (volgens Jaap dan, ik vind zelf macarons niet zo heel lekker).

Ik heb nog tot Jaap uit z’n werk kwam (iets langer) gelezen op de bank en ben redelijk vroeg (21.30) naar bed gegaan. Dat krijg je ervan als je vroeg opstaat, dan moet je ook een beetje op tijd naar bed.

Wat is jouw favoriete recept om te koken of bakken?

Liefs,

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.