Day in the life #27 Woensdag 5 mei 2021

Op Instagram was iedereen weer lekker unaniem: Mijn nieuwe Day in the life blog moest over Bevrijdingsdag gaan. Nu heb ik niet echt iets speciaals gedaan die dag, maar ik vind het toch leuk om je mee te nemen in een gewone vrije dag.

Ik begon mijn dag met het luisteren naar de Eerst d!t podcast. De zondag ervoor had ik een nieuwe ochtend- en avondroutine opgesteld, waar ik wel meer over wil gaan delen. Misschien ga ik het in de vorm van een vlog doen, maar goed … eerst maar leren om me aan deze routines te houden, want dat is nogal ingewikkeld soms.

Tijdens m’n ontbijt luisterde ik naar Een kamer vol lichtjes van Melanie Dobson. Ik knoei nogal snel als ik lees en eet tegelijk, dus dit is een goede oplossing voor dat probleem. Na het ontbijt ging ik boodschappen doen en ook tijdens het boodschappen doen heb ik geluisterd naar dit boek. Het was zo prachtig dat ik graag wilde weten hoe alles afliep en daarom had ik het boek op hoge snelheid gezet. Maar dat was eigenlijk ook niet fijn. Gelukkig ontdekte ik donderdag dat het boek ook als e-book op Kobo plus stond en heb ik het gewoon uitgelezen.

Van het boodschappen doen zelf heb ik geen foto, maar wel van het bestek dat ik bij de Jumbo kocht. Dankzij allemaal mensen die meespaarden had ik een heleboel volle spaarkaarten. Maar wat een verdriet, ik had ervoor gekozen om alleen het ‘lunchbestek’ te sparen omdat ik dat groot genoeg vond, maar die was overal uitverkocht. Ik ben bij alle drie de Jumbo’s die mijn dorp rijk is geweest, dat nam een groot deel van mijn ochtend in beslag. Als ik gewoon op de website had gekeken of het had gevraagd in de eerste winkel, had ik het niet hoeven doen. Als het goed is, is er wel weer een nieuwe levering geweest. Maar misschien dat ik alsnog ook het ‘dinerbestek’ erbij koop, tegen de tijd dat ik op mezelf ga wonen en het bestek dus ga gebruiken zullen grote feestjes vast wel weer mogen 😉

Na het bezoek aan de drie Jumbo’s ging ik schoonmaken. Normaal gesproken doe ik dat altijd op dinsdag aan het einde van de middag, maar ik was de dag ervoor vrij laat klaar met werken en had best wel hoofdpijn, dus besloot het op woensdag te doen. Ik merkte wel dat ik de dagen ervoor iedere keer een beetje lang had gewerkt, want de hoofdpijn was nog niet verdwenen.

Er stond best wel wat schrijfwerk op het programma, maar omdat ik hoofdpijn had, besloot ik alleen de dingen te doen die het minste energie kostten. Zoals foto’s maken voor mijn blogs en Instagram. Dat ziet er zo uit, hoewel het vaak nog rommeliger is! Ook nam ik die ochtend een video op over de verschillende projecten waar ik op dit moment aan werk. Nu jij dit leest staat die video al online.

’s Middags heb ik een tijd gelezen in Bijna echt gebeurd van Liane Moriarty. Het was best een spannend boek en daarom wilde ik het niet ’s avonds vlak voor het slapen gaan lezen. Maar om eerlijk te zijn vond ik het best moeilijk om door te komen, dus toen ben ik ook een ander boek ernaast gaan lezen (de Campers deel 2 van Johan Leeflang). De rest van de middag bracht ik door achter mijn computer zonder echt veel nuttige dingen te doen.

’s Avonds plande ik nog sociale media voor mijn werk in. Het was nog even de vraag of het ging lukken, want de video die ik uploadde duurde bijna een uur. Er ging dan ook heel wat tijd overheen voordat Instagram zei dat het filmpje was geüpload.

Toen dat allemaal geregeld was begon ik aan mijn avondroutine. Het was wat later geworden dan ik me had voorgenomen, maar het was nog steeds redelijk vroeg. Sinds ik die nieuwe ochtend- en avondroutines heb, schrijf ik ’s avonds een stukje over uit mijn Bijbel. Dat klinkt misschien heel vreemd en onnodig, maar ik merk dat het me echt helpt om te concentreren over wat er staat en er langer en dieper over na te denken. Daarnaast vind ik het fijn om te doen, dankzij mijn vulpen(nen) en ik hoop dat ik het op deze manier langer volhoud dan allerlei bijbelstudieboekjes waar ik drie dagen enthousiast over ben, maar daarna weer vergeet. Ik ben met het overschrijven niet bij het begin begonnen, maar kies iedere keer een Bijbelboek uit. Nu ben ik begonnen met Mattheüs. Vooraf kijk ik het filmpje van The Bible Project over dit bijbelboek, zodat ik nog meer context ervan weet. Ik hoop dat ik dit, nu jij dit leest, nog steeds doe 🙂

Uiteindelijk ging om tien uur pas de lamp uit, of misschien nog later. Misschien vind je dat helemaal niet laat, maar voor mij was het beter geweest als de lamp minstens een uur eerder uit ging.

Houd jij je vast aan een vaste ochtend- en avondroutine?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Ja, ik heb een sinds kort een ochtendroutine. Nog geen avondroutine, daar ben ik nog mee bezig. Die ochtendroutine geldt voor mij niet op zaterdag en zondag. Op zaterdag vind ik het wel lekker om helemaal niets te hoeven en op zondag sta ik ook wat eerder op. Maar op doordeweekse dagen vind ik het erg handig om een ochtendroutine te hebben😀

  1. Hé, dat is eigenlijk best slim, dat het niet geldt op zaterdag en zondag. Dat was eerst ook mijn idee bij de ochtendroutine, maar ik merkte dat ik er echt productiever van werd en als ik m’n ochtendroutine vergat of oversloeg merkte ik dat meteen. Dus deed ik het ook voor de zaterdag en zondag 😉

 2. Ach… niet meer als opstaan, ontbijten en koffiedrinken. Maar wie weet. Ben beniuewd naar je nieuwe routine en ook wat er aan de vorige niet werkte. Overigens ziet die bijbel er zo “heerlijk” gelezen of gebruikt uit. Overigens geef ik je gelijk met het overschrijven. Dat deed ik bij studeren ook, of een samenvatting met de hand schrijven. Nooit op de pc. Dan onthield en begreep ik het beter. Gek he. Maar ik geloof dat dat effect ook wetenschappelijk onderzocht is. Succes

  1. Het effect van overschrijven en met de hand aantekeningen maken is zeker wetenschappelijk onderzocht. Het schijnt gelijk te zijn aan zeven keer een tekst doorlezen!

 3. Leuk om te zien hoe het er achter de schermen bij jou uit ziet bij het maken van je foto’s. Slim zo op de grond! Ik doe het eigenlijk altijd op een tafeltje, maar dat is vaak lastig fotograferen omdat het dan wat te hoog is om een handige flatlay te maken (zonder op een stoel te hoeven staan dan ;-)). Ga ik onthouden voor als ik weer nieuwe foto’s ga maken!
  En net als Johanna vind ik iets overschrijven ook een handige manier om iets te onthouden of beter te begrijpen. mooie manier om dan meer met de Bijbel bezig te zijn.

  1. Flatlays op de grond maken is echt een van de handigste dingen die ik ontdekt heb de laatste tijd. Anders moest ik er altijd een krukje ofzo bij pakken en dan stootte ik weer m’n hoofd. Als achtergrond gebruik ik een stuk behangpapier (dat ik van Anna Laura heb gekregen, dus dat was niet mijn idee ;)).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: