Schrijflogboek #74 Januari 2024

En toen was de eerste maand van het jaar alweer voorbij. Het is voor mijn gevoel razendsnel gegaan, ook omdat ik het best wel druk heb gehad. Gelukkig óók met schrijven, ik heb weer lekker wat uren gemaakt de afgelopen maand. Waaraan ik die tijd besteedde en hoeveel het precies was, lees je in dit bericht!

Je kunt het op de foto al zien, maar ik heb, op één doel na, alles gehaald van januari. En het doel dat ik niet gehaald heb, is er eentje die ik er later bij verzonnen had, namelijk de drukproef van Samen! deel 5 doornemen. Ik heb hier en daar wel wat doelen gewijzigd in de loop van de maand, maar ik ben supertrots op dit resultaat. Zoals gewoonlijk vertel ik je hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed, deel ik wat hoogtepunten en onthul ik het totaal. Tot slot kijk ik ook nog vooruit naar deze maand, wat staat er allemaal op het programma?

Verhalen

 • Samen! serie – 100 minuten
  Ik ben wel begonnen met het doornemen van de proefdruk van deel 5, maar ik ben niet zo ver gekomen als ik zou willen. Daar hoopt deze maand verandering in te komen, want eind februari wil ik mijn wijzigingen wel doorgegeven hebben.
 • De liefdesformule – 1420 minuten
  In januari verscheen het eerste deel in mijn e-book reeks en wat een leuke reacties heb ik hierop gekregen. Eerlijk gezegd vind ik het wel spannend nu de releasedatum van deel twee dichterbij komt, want wat gaat iedereen van de ontwikkelingen vinden? Ik ben gelukkig al wel ver met dit project gekomen in de afgelopen maand.

Social media kanalen

 • Vlogcontent – 280 minuten
  Afgelopen maand nam ik vier video’s op en bewerkte deze ook. Zoals ik gisteren al schreef, realiseerde ik me echter ook dat er veel tijd gaat zitten in het maken en bewerken van de video’s en die tijd besteed ik liever aan schrijven. Daarom ga ik vanaf nu minderen met vlogs en komt er elke maand nog maar één video online (met hier en daar een uitzondering).
 • Social media beheer – 485 minuten
  Waar ik wel meer tijd aan heb besteed is social media. Ik heb deze maand een vragenrondje gedaan op Instagram, maakte verschillende reels en besteedde ook aardig wat tijd aan het samenstellen van mooie posts. Geen probleem, vind ik zelf. Marketing mag tijd kosten 😉
 • Blogcontent – 740 minuten
  Halverwege januari bedacht ik een nieuw plan voor het schrijven van blogcontent. Na het afronden van een verhaalproject houd ik een blogmarathon van (in ieder geval) een halve dag. In deze tijd schrijf ik zoveel mogelijk blogberichten vooruit. Na het afronden van deel twee van De liefdesformule heb ik dit voor het eerst gedaan en het bevalt me heel goed.

Overig

 • Writing prompts – 30 minuten
  Yes! Ik heb weer twee writing prompts gedaan. Over beide stukjes was ik niet erg tevreden, maar het was wel fijn om hier weer in te komen.
 • Bedrijfswerkzaamheden – 180 minuten
  Ik deed begin januari btw-aangifte, nam met Anna Laura een podcast op en deed ook wat redactiewerk voor Jaap. Wat betreft mijn bedrijf ga ik me dit jaar echt richten op het uitbrengen van e-books en alles wat met mijn eigen schrijfwerk te maken heeft, dus dit zal maandelijks niet veel meer tijd gaan kosten dan dit, omdat ik het schrijven aan e-books als apart project zie.
 • Van alles en nog wat – 1090 minuten
  Misschien dat ik afgelopen maand veel tijd besteedde aan journaling, zou kunnen. Maar het heeft me wel verder gebracht en dat vind ik zeker belangrijk. En uiteindelijk is de tijd die ik eraan besteed heb, minder dan de tijd die ik besteed heb aan het schrijven van De liefdesformule.

Hoogtepunten:
Er gebeurden nog meer leuke dingen dan wat ik hier noem, maar dit sprong er voor mij persoonlijk uit:

 • 15 januari bracht ik mijn tweede e-book uit: Vereenvoudigde breuk. Ik vond het reuzespannend, maar was ook ontzettend benieuwd naar alle reacties. Tot nu toe zijn die vooral positief, hopelijk zet die trend zich voort in februari, als het tweede deel uit komt. Nu ben je vast nieuwsgierig naar het aantal e-books dat ik heb verkocht in januari, maar dat houd ik nog even geheim. Het viel me niet tegen en daarbij weet ik ook dat een heleboel mensen de boeken lezen met kobo plus, dus het bereik is groter dan de exemplaren die ik heb verkocht.
 • Op 24 januari had ik mijn eerste 10k dag van 2024. Ook daar was ik heel erg blij mee, vooral omdat ik toen flinke vorderingen maakte in mijn manuscript.
 • In januari heb ik ook een recordaantal pageviews gehad. Niet eerder bezochten zoveel mensen mijn blog en dat terwijl ik eigenlijk een terugval had verwacht nu er niet meer wekelijks een vervolgverhaal online komt. Hoe dat verder gaat weet ik niet, maar hier ben ik nu in ieder geval erg blij mee.

Terugblik + totaal
Ik schreef in de inleiding al dat januari een drukke maand was, ik had een aantal medische afspraken. Zo moest ik dinsdag 2 januari bloedprikken, maar omdat het aanvraagformulier twee jaar oud was, was deze verlopen. Uiteindelijk heb ik meer dan anderhalf uur in de wachtkamer gezeten en was (voor mijn gevoel) de dag al voorbij voor ik eindelijk kon beginnen met werken. Twee weken later moest ik op maandag naar de tandarts (alles was goed, yay!) en op dinsdag voor de uitslag van het bloedonderzoek naar de MDL arts. Daar was ook alles goed, wat ik wel had verwacht. Maar ik moest wel een dexa-scan om m’n botdichtheid te meten. Als coeliakiepatiënt heb je een grotere kans op botontkalking, dus zo’n scan moet eens in de vijf jaar gebeuren. De scan was eerst op een datum gepland dat ik niet kon, dus ik belde om ‘m te verplaatsen. Omdat iemand uitgevallen was, kon ik ook weer in januari (op een dinsdag) komen. Al met al was ik aardig wat dinsdagen kwijt en dat vond ik in eerste instantie wel balen. Tegelijkertijd merk ik dat ik echt in een ritme kom en dat merk ik ook aan m’n schrijfwerk. In januari schreef ik namelijk 4325 minuten, wat goed is voor 72 uur en 5 minuten (die vijf minuten maken het af, hè). In die tijd schreef ik totaal 40.018 woorden en daarvan waren er 22.530 aan een verhaal. Geen slechte start voor het nieuwe jaar, dacht ik zo.

Vooruitblik februari
Mijn doelen voor februari heb ik deels opgesteld aan de hand van wat ik in januari heb gedaan. Omdat ik in januari 40.000 woorden schreef, is mijn doel voor februari om 45.000 woorden te schrijven, zo bouw ik het op. Meer is natuurlijk altijd goed. Ook willen Anna Laura en ik wat vooruitwerken met de podcast, omdat ze op verlof komt. In februari en maart nemen we dan twee keer twee afleveringen op en als Anna Laura in Nederland is, hopen we ook nog een aflevering te doen. Zo overbruggen we die drukke periode. Verder wil ik in februari De liefdesformule zo ver mogelijk afronden. Boek drie moet nog (deels) geschreven worden en ik moet deel 2 gereedmaken voor publicatie (en publiceren). Ik zou het tof vinden als het me ook lukt om deel 3 gereed te maken voor publicatie, zodat ik in maart aan iets anders kan gaan werken. Ik werk nu met het principe van één schrijfproject per maand en dat bevalt me tot nu toe erg goed. Wat ook moet gebeuren is de proefdruk van Samen! deel 5, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in! En dan ben ik deze maand ook nog eens jarig…

Ging januari bij jou ook goed?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.