Schrijfpraat #34 Mijn 5 favoriete apps voor het schrijfwerk

Nadat ik een tijdje geleden mijn vijf favoriete schrijfmaterialen deelde, leek het me een goed idee om vijf van mijn favoriete apps te delen. Ik probeer nog altijd minder gebruik te maken van mijn smartphone, maar sommige apps kan je gewoon heel goed gebruiken bij het schrijfwerk! Deze vijf gebruik ik (momenteel) het meest en zijn zeker favoriet

 • De allereerste app die ik vrijwel dagelijks gebruik is mijn timer. Iedere avond dat ik een stukje aan Nova ga schrijven zet ik deze op tien of vijftien minuten, het hangt ervan af hoeveel tijd ik heb. En ook bij het doen van writing prompts zet ik een timer. Soms wil ik maar een bepaalde tijd besteden aan een bepaald project en dan zet ik daarvoor ook een timer, maar het kan ook zijn dat ik gebruik maak van de app die je hieronder vind.
 • Voor de smartphoneverslaafde is de volgende app echt geweldig: Forest. Dit is volgens mij de enige app waar ik voor betaald heb. Met deze app plant je een virtuele boom en je stelt een bepaalde tijd in. Al die tijd kan je niet op andere apps van je telefoon, anders gaat de boom dood en dat is natuurlijk erg verdrietig. Deze app helpt me als ik me wil focussen, maar te veel afgeleid word door mijn telefoon. Ik gebruik ‘m de laatste tijd minder vaak tijdens het schrijven, maar wel veel met lezen. Hoewel, sinds ik mijn nieuwe telefoon heb gebruik ik Forest veel minder, omdat ik heel makkelijk de niet-storen functie aan kan zetten, dus dan word ik sowieso niet gestoord door binnenkomende meldingen.
 • Het lijkt misschien een vreemde eend in de bijt, maar ik ben dol op Instagram als hulpmiddel bij het schrijven. Het is een laagdrempelige manier om in contact te zijn met de lezers van mijn boeken. Regelmatig houd ik een poll, of geef ik mensen gelegenheid tot het stellen van vragen. En natuurlijk heb ik via de chat ook contact met lezers. Dus deze hoort zeker bij de favoriete apps die me helpen bij het schrijfwerk (hoewel het ook vaak genoeg averechts is, dus dat ik te veel tijd op Instagram doorbreng en te weinig met m’n schrijfwerk).
 • Sinds ik weer aan het vloggen ben, houd ik ook van de app TubeBuddy (naast de YouTube Studio app). TubeBuddy geeft heel makkelijk inzicht in de statistieken van je video’s (dat doet de YT studio app ook), maar de app geeft ook aan als je een nieuwe mijlpaal hebt behaald én hij heeft aan hoeveel views of abonnees (bijvoorbeeld) je nog moet voor een volgende mijlpaal. Ik vind het zelf heel leuk om te zien dat er echt groei in m’n kanalen zit.
 • En tot slot, de app der apps, met dank aan Anna Laura en Ruby Granger. Ik heb het over de app Notion. Op je telefoon heb je standaard een notitie-app, maar het geweldige aan deze app is dat je hem ook op bijvoorbeeld je computer kunt gebruiken. Mijn complete blogplanning, vlogplanning en tegenwoordig ook mijn schrijfplannen staan op Notion. Ook maak ik tegenwoordig m’n wekelijkse en dagelijkse to-do lijstjes op Notion, dus ik gebruik minder notitieboekjes. Hoewel ik nog wel altijd een dagplanning per uur maak op papier. Maar het scheelt al wel veel.

Dat waren een paar van mijn favoriete schrijfapps, maar natuurlijk zou ik ook mijn schrijfwerk niet kunnen doen zonder Spotify en Microsoft Word (nu ja, daar zijn genoeg alternatieven voor). En bloggen zonder WordPress wordt ook lastig, hoewel ik daar geen app voor op mijn telefoon heb. Ik hoop dat je het leuk vond om dit te lezen!

Wat is jouw favoriete app op je telefoon?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

 1. Alternatief tot Forest, geen internetabo voor je telefoon en zo’n oud model dat de accu ook te snel opgeeft. Dus mijn appgebruik is beperkt. Notion lijkt me interessant. Is dat net zo iets als Trello? Maar ook daar doe ik weinig mee. Ben nog van de Excell en papier generatie en blijf dat ook. Zonder papieren, pennen en boeken om mij heen, voel ik me verloren. Leuke post. Evenals je nieuwe vlog. Die vond ik ook heel interessant.

  1. Ja, dat is zeker een mooi alternatief. Maar helaas door mijn baan niet haalbaar? Een social media manager zonder smartphone is niet zo handig natuurlijk:) Notion lijkt inderdaad een beetje op Trello, maar ik vind het fijner werken. Ik blijf ook nog steeds dingen opschrijven hoor, maar ik begin steeds meer te wennen aan digitale dingen 🙂

 2. Ik doe eigenlijk alles in Word. Een timer gebruik ik ook vaak, als ik bijvoorbeeld druk heb en toch even wil schrijven. En verder schrijf ik ook met de hand. Maar je hebt me wel op ideeën gebracht met al die apps dus misschien instaleer ik er binnenkort 1?

  1. Ik ben benieuwd welke apps jij gaat installeren. Ik gebruik zelf ook nog steeds Word het meest! Dat is de makkelijkste plek om te schrijven, vind ik nog steeds.

 3. Een notitieapp die je op je telefoon kan gebruiken én op je computer is reuze handig ja. Ik gebruik daar Evernote voor, maar Notion klinkt ook heel handig. Iets onderweg even noteren en er later op de computer mee verder, ideaal. Verder gebruik ik ook graag de apps Instagram, WordPress, Any.do voor mijn to-dolijst en Canva.

  1. De laatste tijd heb ik wel meer goede verhalen over Evernote gehoord, maar ik denk dat ik toch maar trouw aan Notion blijf, haha. Leuk om te lezen welke apps jij veel gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.