Day in the life #36 Donderdag 17 februari 2022

Het is alweer de laatste maandag van de maand en dat betekent dat mijn nieuwe Day in the life blog online komt. Deze keer over donderdag 17 februari. Ik heb al een tijdje geen polls meer op Instagram gehouden over welke dag ik moet schrijven, ik vind het eerlijk gezegd fijner om zelf een datum te kiezen waarvan ik van tevoren denk dat het wel een leuk dagverslag op zal leveren.

De laatste tijd begin ik mijn dag iedere keer met een bordje warme Teff pap. Het kost iets meer moeite om te maken, maar ik heb er ook meer plezier van. Ik heb veel minder snel een hongergevoel en ze zeggen ook dat het beter is om de dag met iets warms te beginnen. Ik probeer de toppings af te wisselen, maar mijn favoriet is wel een halve banaan, walnoten, cacao nibs, kokosrasp en een lepeltje aardbeienjam. Eerst leek dat laatste me niet zo gezond, maar bedacht toen dat andere mensen regelmatig ontbijten met een boterham met aardbeienjam, wat is dan het verschil?! Enne … zie je de trui die ik aanheb op de tweede foto? Die heb ik zelf gebreid (volgens mij heb ik in eerdere Day in the life blogjes weleens foto’s laten zien dat ik hiermee bezig was).

Ik was vroeg wakker (kwart voor zes) en kon dus ook op tijd beginnen met werken. Ik maakte deze twee planningen (binnenkort meer over deze manier van plannen), eentje voor mijn werkdag en eentje voor de hele dag. Ik heb mijn schema’s gelamineerd, dus ik kan ze steeds hergebruiken. Deze dag werkte ik alleen ’s morgens voor het IKC.

Om een rustmoment voor mezelf te creëren ging ik na mijn middagwandeling een tijd lezen in dit boek. Ik las ‘m uit en begon in een nieuw boek: Een deur die altijd openstaat (daar heb ik dus geen foto van gemaakt). Dat was wel lekker, om even een halfuurtje te lezen en op die manier tot rust te komen. Door mijn challenge het afgelopen jaar ben ik dat een beetje verleerd, want lezen was echt iets wat MOEST.

En toen was het tijd om de laatste podcast van het tweede seizoen te editen. Ik vertel in deze podcast ook dat het bewerken de laatste tijd heel erg goed gaat en ik meestal even ga breien. Dat deed ik ook, maar ik maakte een fout en kwam er gewoon echt niet meer uit. In plaats van mijn moeder om hulp vragen heb ik het hele breiwerk uitgehaald. Daar kreeg ik later wel spijt van, maar ja … het was niet anders. Spoiler: de dag erna heb ik tijdens het kijken van Kamp van Koningsbrugge en Enola Holmes de schade weer ingehaald 🙂 Niet te veel aan denken hoe ver ik al zou zijn op het moment dat ik het niet had uitgehaald…

’s Avonds kwamen allebei m’n broers met hun familie bij ons eten, maar daar heb ik geen foto’s van gemaakt. We aten wraps, wat erg lekker was. Ook had ik daarna een overleg met de nieuwe eigenaar van De Wedloop en met de webshopbouwer over de sociale media. Want die ga ik ook beheren vanaf morgen. Ik heb zoveel leuke ideeën, hopelijk lukt het ook bij de uitvoering! Het was best wel laat geworden, maar ik kon ook niet meteen slapen toen ik thuiskwam, dus schreef ik maar al m’n ideeën in dit schriftje 😉

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Leuke ́day in the life´ weer!!! Ik moet zeggen dat ik heel saai, hollands ontbijt, met een bruine boterham met hagelslag en een kop thee 😉 Maar ja, ik vind het meestal prima. soms heb ik wel een beetje behoefte aan variatie, maar ik moet al om kwart over 6 mn bed uit dus mn wekker zetten om 6 uur voor een lekker ontbijt… Tja… Misschien kan ik het wel wat meer proberen als ik later moet beginnen, dat ontbijtje van jou lijkt me niet slecht! en leuk, die trui!

    1. Kwart over zes is wel heel vroeg en ik snap ook dat je iedere minuut wilt gebruiken om nog even te kunnen blijven liggen. Dankjewel voor je leuke reactie en succes met een keer een lekker ontbijtje klaarmaken 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.